Huhtikuun synttärisankarit

sunnuntai 2. huhtikuuta 2023

Tässä kuussa meillä juhlitaan kolmia synttäreitä, kun Mitella täyttää tänään 7v, Juutas ensiviikolla 5v ja Petteri 12.4. 2v. Frettien kohdalla 5-vuotiaat siirtyvät näyttelyissä veteraaniluokkaan, eli ensiviikon jälkeen Juutaskin on sitten virallisesti pappakastia. Olen jo jonkin aikaa kokenyt pientä kriisinpoikasta siitä, että tästä keväästä alkaen meidän frettilaumasta yli puolet on veteraani-ikäisiä. Kriisi syveni eilen vielä entisestään, kun tajusin että en ole osannut edes ajatella, että myös Nutella liittyy ensikuussa veteraaniosastoon, ja sen jälkeen meidän laumasta 5/7 on veteraani-ikäisiä, ja mikäli laumakokoonpanossa ei tapahdu muutoksia, vuoden päästä meidän laumassa on enää yksi alle veteraani-ikäinen. Viisivuotias ei toki ole vielä mikään supervanha, mutta tällähetkellä tahtoo silti olla, että freteissä pojat elävät yleensä sen 5-7 vuotta ja tytöt 5-8 vuotta. Seitsemää vuotta, jonka Mitella tänään saavutti, pidetään jo sen verran kunnioitettavana ikänä, että silloin on mahdollista hakea frettiliitolta ikäsertifikaattia kunnianosoituksena hienosta iästä. Mitellan sertifikaattihakemuskin lähti tänään matkaan. 

Onnea Mitella 7 vuotta!

Ehkä ei ole siis ihmekään, jos Hattarasta välillä tuntuu, ettei täällä ole tarpeeksi äksöniä. Tosiasia kun on, että frettilauman neljä vanhinta käyttää hyvin ison osan ajasta nukkumalla. Toki meno on nyt kevään myötä hieman piristynyt, mutta ei meillä enää useinkaan tunnu siltä, että frettejä olisi niin monta kuin niitä on. Eilenkään kaikki tyypeistä eivät malttaneet tulla katsomaan edes vieraita, kun niillä oli kiire torkkua tarhassa. 

Onnea Juutas 5 vuotta!

Mitellasta, joka oli meidän haastava pentu ja ongelmanuori, on tullut lauman arvostettu matriarkka, ja luottotyyppi, joka tulee toimeen jopa lasten kanssa. Juutas, joka liittyi meidän jengiin vasta kypsällä iällä viime keväänä, on osoittanut oletettua herkemmäksi pojaksi. Omalla jengillä poika on nälkäkiukkuja lukuunottamatta varsin lunki tyyppi, mutta hän reagoi selvästi muuta laumaa herkemmin muutoksiin. Se onkin yksi niistä syistä, miksi koitetaan nyt rauhoittaa senioreiden vanhuusaika isommilta muutoksilta, vaikka Jussikin sortui tänään vähän puhumaan kuinka Sitruunamarenki voisi sopia Hattaran kanssa. 

Onnea Petteri 2 vuotta!

Petteri taas on kaikilla mittapuilla vielä varsin nuori kani. Vaikka Petteri ei olekaan ihan kääpiö, on se myös kaukana jätistä, joten sen kohdalla on täysin realistista, että poika voi elää 8-10 vuotta, ellei vähän ylikin. Tällähetkellä kanit majailevat vielä talvitukikohdassaan autotallissa odottamassa että lumet sulavat ja maa ehtii vähän kuivahtaa ennen kesäasumukseen siirtymistä. Petterin ja Pampulan kohdalla rokotukset on kummallakin vahvistettu jo tammikuussa, eli sen puolesta ulkoruokailukin on turvallista heti kun ruoho vain alkaa kasvaa.

4 kommenttia:

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI