Lauman jako

torstai 27. huhtikuuta 2023

Edellisen frettien laumakemiapostauksen jälkeen sovittiin Jussin kanssa takarajaksi kesäloman alku. Että jos siihen mennessä yöpiippaillut eivät ole selvästi vähentyneet, tai jos kellään on silloin rupia niskassa, lauma jaetaan. Tänä vuonna meillä molemmilla on kesäloma yhtäaikaa, ja alkaa toukokuun loppupuolella. Ajattelin että siihen mennessä Mallunkin hormonitoiminnalla olisi ollut taas aikaa tasaantua. Eli silloin ainakin tämän viimeisimmän kriisin pitäisi olla laumassa selätetty, jos se on ratketakseen. 

Hattara & Mitella, meidän nuorin ja vanhin

Tälleviikolle sattui kuitenkin muutamia tavallista pahempia piippailuöitä, ja kun en eilen ehtinyt kuin työpaikan pihalle kun lähiesimies ehdotti voivansa tehdä minun kassavuoroni, kun näytin vähän seinääpäin juosteelta, ilmoitin Jussille että lauma jaetaan nyt. Vaikka asia hieman harmitti Jussia, ei minun tarvinnut sen kummemmin perustella päätöstä, koska olen ollut tälläviikolla kotonakin etenkin toissailtana kuin perseeseen ammuttu karhu, kun yöunien katkonaisuus on rassannut hermoja. Vaikka frettien saaminen yhdeksi laumaksi helpottaisi ajan ja tilankäyttöä, ei siitä ole pidemmän päälle mitään iloa, jos sen hinta maksetaan yöunissa ja frettien stressitasoissa (joita niitäkään ei ainakaan laske se, että mie ärripurraan kun en nuku).

Tekla, Juutas ja Nava muuttivat takaisin pleksiaitaukseen, jossa asuivat alkuunkin

Yhtenä syynä edelliseen deadlineen oli myös se, että ehtisin rauhassa miettiä, miten laumojen tilajaon tekisi niin että kaikille saisi mahdollisimman kivat tilat. Nyt päädyttiin siihen helpoimpaan vaihtoehtoon, eli koottiin olkkarissa ollut pleksiaitaus takaisin vanhalle paikalleen. Lyhyillä yöunilla luovuus ja jaksaminen kun ei oikein kukkinut. Samalla lyhensin toisen jengin Marshall-aitausta hieman, niin että sen kiinnitystä on helpompi vaihtaa päivittäin niin, että pleksiaitaukseen muuttaneille on mahdollisuus avata kulku tarhaan aina niiden jaloitteluvuorolla. Jaon suhteen päädyttiin palaamaan tilanteeseen joka vallitsi ennen laumojen yhdistämistä, eli Hattara, Nutella, Mallu ja Mitella muodostavat nyt toisen lauman, ja Tekla, Juutas ja Nava ovat omana jenginään. 

Mallusta eilinen järkkäily on kertakaikkisen uuvuttavaa

Toki näitäkin systeemeitä voi varmasti vielä kehitellä ja pyöritellä, sitten kun pää on taas siinä kunnossa, että ajatus kulkee kunnolla. Missä auttoi paljon jo se, että minulle tuli tähän päivään vähän poikkeuksellinen iltavuoro, niin että on saanut nukkua tavallista pidempään (tämä oli sovittu jo ennen minun eilistä ilmestymistäni töihin, eikä minulle sentään kehitetty ihan omaa vuoroa vain sen takia, miltä eilen näytin). 

Orginaalijengin tukikohta

Tulokasjengin jaloitessa niille pystyy avaamaan kulun tarhaan kiinnittämällä Marshall-aitauksen oven toiseen laitaan.

4 kommenttia:

  1. Toi Hattara & Mitella kuva on niiiiin söpö😘😘😘

    VastaaPoista
  2. Taatusti hyvä ratkaisu ihan kaikkien suhteen. Toivottavasti ny saat nukkua univelat pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kaikkia piippailuja laumojen jako ei ole lopettanut, sillä Nutellalla ja Hattaralla on edelleen välillä pieniä keskusteluja. Mutta tilanne on kuitenkin selvästi rauhoittunut, minkä huomaa etenkin Tellusta, joka on reipastunut laumojen jaon jälkeen ja alkanut tulla taas poiken kanssa enemmän tahnan kerjuulle jääkaapille, kun ei tarvitse enää miettiä, missä nuoriso paahtaa.

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI