Mallu 4v

perjantai 24. maaliskuuta 2023

Meidän babyboom-vuodesta, kun samana vuonna tuli kaksi kissan- ja kaksi fretinpentua tuntuu olevan vain silmänräpäys. Silti siitä on ehtinyt kulua niin kauan, että toinen fretinpennuista on ehtinyt keski-ikäistyä, ja toisen jouduimme jo hyvästelemään. Eipä sillä, että Mallu vieläkään käyttäytyisi kuin keski-ikäinen tai edes aikuinen. Se on lähes samanlainen bailuprinsessa ja jäynämaakari kuin nuorempana. Ilman Hattaraa vertailukohtana, Mallu kävisi edelleen hyvin kakarasta. Nyt kun vertaa tuohon alle vuotiaaseen, niin on pakko myöntää että kyllä Mallussa on sentään jotain rauhoittumista tapahtunut, vaikkei aina siltä tunnu. Etenkin viime talven Mallu otti aika iisisti, vaikka nyt kevään tullen on taas alettu ottaa kierroksia. 

 


Viime päivinä olen ollut taas aika helisemässä Mallun ja Hattaran kanssa, ja sen kuinka ne eivät kestä yhtään sitä, jos aktivointi jää joinain päivinä vähemmälle. Niin rakkaita kuin neidit ovatkin, niiden loputon energia tuntuu välillä ylitsepääsemättömältä nyt kun samalla pyöritetään kahden kissan lääkitysrumpaa, muuta laumaa ja töissä on vedetty vajaamiehityksellä. Kotona ei olekaan ihan vältytty ärräpäiltä, etenkään siinä kohtaa kun herään kesken unien siihen, kun junnut koittavat haastaa vanhuksia väkisin leikkiin tai tunkea samaan petiin. Välillä olen melkein valmis vannomaan, ettei meille tule enää yhtään frettiä ikinä. Sitten sitä taas sortuu miettimään, ratkaisiko yksi riehukaveri lisää ongelman. Ainakin olen suhteellisen valmis vannomaan, että jatkossa meille ei enää tule frettejä näin isolla ikähaitarilla, että energiatasot menisivät lauman sisällä edes vähän paremmin yksiin.

Kaikesta huolimatta Mallu on ihan spesiaalityyppi ja rakas. Ollut aina siitä hetkestä, kun sain sen syliini vastasyntyneenä nakkina. Terävien hampaiden ja liian raisujen leikkien takaa löytyy pohjimmiltaan ihan äärettömän luottavainen ja huomionhakuinen pieni näätä, joka sektionsa jälkeenkin nuoli heti minun sormeni läpi ja antoi minun paijailla pentujaan ilman mitään tarvetta puolustaa niitä (samaa ei voi sanoa äidistään...).

Hyvää neljättä syntymäpäivää Sotatanssin Malarien pelko "Mallu" <3 Tulkoot näitä vielä paljon lisää.

5 kommenttia:

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI