Livian avoimet ovet

lauantai 11. maaliskuuta 2023

Meillä on tällä hetkellä töissä työssäoppijana yksi perustutkintovaiheessa oleva eläinalan opiskelija, joka aikoo hakea syksyksi klinikkaeläinhoitajaopintoihin. Kun Livia sitten ilmoitti Paimion toimipisteen avoimista ovista, kysyin heti Saanalta, kiinnostaisiko häntä lähteä tutustumaan tulevaan kouluunsa. Samalla pääsi sitten itsekin moikkaamaan vanhoja opettajia ja katselemaan paikkoja. Johan tässä on viime visiitistä reilu kuukausi aikaa - ja tällä kertaa porkkanana sadalle ensimmäiselle oli luvattu ilmainen klapiämpäri. Kiusoittelin Saanaa alkuun, että varautuu sitten olemaan lähtövalmiina viideltä, että päästään ajoissa ämpärijonoon. Vaikka ei me kyllä sitten ihan viideltä lähdetty, kun avoimet ovet alkoivat vasta kymmeneltä.

Tessu koulun klinikalla

Koulun klinikan leikkaussali

Koulun klinikka oli itselle tuttu paikka ja yhä hyvin tunnistettavissa. Kissalan ja jyrsijähuoneen remontit oltiin sen sijaan saatu nyt päätökseensä, ja niissä olivat vähän tilat muuttuneet. Kissalasta en tullut ottaneeksi kuvia, kun sielä kuvattiin juuri videoklippiä Livian someen, mutta kissahoitolan uudet häkit vaikuttivat paljon aiempaa toimivammilta sekä kissojen että hoitavien opiskelijoiden kannalta. Kaneilla aiemmin ollut kerroshäkki oli purettu ja korvattu paljon aiempaa tilavammalla aitauksella.  Päärakennuksella ja koulun tallilla käytiin kanssa vähän pyörähtämässä, ja nähtiin samalla koulun lampaat. Siinä pyöriessä tuli sitten törmättyä useampaankin tuttuun opettajaan, ja vaihdettua muutamia sanasia. 

Koulun jyrsijähuone (jossa marsut ovat kyllä ainoat jyrsijäy)

Koulun lampaita

Kotiin saatu klapisaalis (Saana halusi pitää oman ämpärinsä, vaikka sainkin hänen klapit)

Kotimatkalle ei päästy ihan suorinta tietä, koska kun kyseessä olen mie, aina tulee jotain pientä koukkausta, jonka voi hoitaa siinä samalla. Tällä kertaa käytiin vielä Paimion päässä ollessa hakemassa minulle pari rottahäkin pohjaa lisää ja Saijalle yksi. Tällä hetkellä rotilla kun on vielä parissa kohtaa häkin mukana tulleet matalat muovitasot, joihin ei pysty laittamaan kuiviketta. Se saa häkin paitsi haisemaan nopeampaa, myös vähentää rottien mahdollisuuksia kaivella. Saanan onneksi päivän toista hakukeikkaa ei pystynyt yhdistämään siihen, kun pohjalaatikot olivat kyydissä, niin minun oli heitettävä hänet välissä kotiin ja käytävä kotona tyhjentämässä auto. 

Rottahäkin lisäpohjat

Iltapäivästä lähdettiin sitten Jussin kanssa uudestaan liikkeelle hakemaan sopuleille edestä aukeavaa asumusta. Sillä jos pysyn suunnitelmassani sijoittaa sopuliterraarion Simo-pikkusiilitanrekin tulevan terraarion päälle, edestä aukeava terraario olisi huomattavasti helpompi hoitoinen (samalla olen kuitenkin miettinyt, kestääkö Simon tuleva kämppä lasiterraarion painoa, ja jos ei, miten se vaikuttaa tulevaan terraariotetrikseen. Että tuenko sitten Simon terraariota, vai muuttavatko sopulit sittenkin takaisin bunkkeriin, missä ne menisivät kyllä hyvin kilpparien naapureina, kun niillä on osin samat ruuat). Olemme kuitenkin menneet Jussin kanssa varaamaan meille myös tegu-liskon, ja terraariovaihtoehtoja mietittyämme päätimme tehdä Jesterin nykyisestä terraariosta Musti-tegun vauvalan, sillä Jester on selvästi sen verran mummoagama, ettei käytä kovin innokkaasti hyödykseen terraarion kiipeilymahdollisuuksia, ja meillä on sille autotallissa isomman pohja-alan omaava päältä avattava terraario. Jussi ei kuitenkaan yhtään tykkää päältä avattavista terraarioista liskoilla, joten hän uhkasi pölliä sopuleille bongaamani terraarion Jesterille. Jatkoimme tätä keskustelua vielä terran myyneen Mellun kuullen, ja Mellu ehdotti sopuratkaisuksi että myy meille kaksi samanlaista terraariota, yhden sopuleille ja yhden Jesterille. Niinpä lähdimme sitten kotiin yhden sijasta kahden terraarion kanssa. Siitä kun ei ole pelkoa, etteikö molemmille löytyisi käyttöä myös jatkossa, sillä ne ovat paremman kokoisia kuin moni kotona olevista.   

Jesterin ja sopulien kämpät. Kerrankin harvinaisen hyvin pakattuina, kun nämä oli muutettu ammattilaisten toimesta vuokravarastoon.

Eli luvassa on taas paljon tetristä, kun aletaan etsiä paikkoja näille kaikille, ja parille maanantaina haettavalle akvaariolle. Katsotaan jos päivityskierroksen päätteeksi vapautuisi taas jotain pienempiä terroja myyntiinkin asti, etteivät kaikki jää nurkkiin "varalle".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI