Frettikuulumisia

keskiviikko 18. tammikuuta 2023

Freteillä laumautuminen etenee hiljalleen. Välillä on yhä vääntöä, eikä ruvista olla täysin päästy, mutta pikkuhiljaa on alkanut löytyä unipinoja joissa on sekaisin uuden ja vanhan lauman tyyppejä. Joten ehkä se vielä tästä. Hattara on yhä muihin verrattuna ihan hyperaktiivinen, mutta Mallukin on nyt alkanut herätä kevääseen näin hyvissä ajoin tammikuussa, ja alkanut nostattaa kierroksiaan. Tänään Hattara saikin Mallusta rikostoverin kierrätyskaapin ratsaamiseen. Vapulla kevääseen herääminen on tapahtunut toisella tapaa, ja se päätti aloittaa kiiman jo nyt. Asia huomattiin viime viikolla, ja turvotus onkin edennyt aika reipasta tahtia. Tänään Vappu pääsisikin vuorostaan töihin mukaan, ja sai itselleen hormoni-implantin. Tällä hetkellä kukaan meidän frettijengistä ei ole enää kasvatuskäytössä, eli nyt kaikkien osalta kiimat päästään katkaisemaan heti kun ne alkavat. Kiimaisen fretin värkin koko herätti pientä hämmennystä töissäkin, yhden työkaverin sanoin "Tuonhan voisi astua jo russelikin". Mutta toivotaan että kiima lähtee menemään nyt nopeasti ohi. 

Vapulla alkoi olla jo varsin selvää turvotusta alapäässä
Tänään haettiin meille myös lisää vilinää ja vilskettä vähäksi aikaa, kun Sariannan jengi tuli meille pitkästä aikaa hoitoon. Hoitojengissä on paitsi Mallun pappa ja veli, Eetu ja Hauer, kuin pari oikein tummaa itselle uudempaa tuttavuutta, Brutus ja Tesla, joita olen nähnyt ihan liian vähän. Tesla on Hattaran tapaan viime kesän pentuja, ja kunnon hybridin tavoin äärimmäisen aktiivinen ja kekseliäs tapaus.

Hauer näyttää ihan emoltaan Nutellalta etenkin kun sen jumittaa syliin

Hoitotummiaiset: takana Tesla, edessä Brutus

Myös matelijapuolella on tehty pientä terraariomylläystä, ja parta-agama Jester muutti eilen uuteen terraarioon yläkertaan. Tänään onkin sitten ollut ohjelmassa ihmettelyä molemmin puolin, kun kissoja ja frettejä on kiinnostanut mikä tyyppi lasikuutiossa oikein liikkuu - ja Jesteriä miten nuo valtavat karvamadot saisi napattua suuhun. Jesterin yläkertaan on muuttamassa vielä kuningaspyton Pamela, kun saamme viritettyä sille tekniikat ja sisustettua terraarion valmiiksi. Jesterin uuden terraarion hakureissulla meille lähti mukaan astutuslainaan myös kuningaspytonherra Bruce, joten sijoituslapsien lisäksi meille saattaa tulla tänä vuonna myös omia vauvoja (tai Jussinhan projekti tuo pytikkojen treffailu enemmän on).

Eetu-pappa

Huomenna töihin tulee lähdettyä puolestaan kanien kanssa, kun Petteri ja Pampula saavat RHD-Myxo -rokotteensa. Sen jälkeen pidetään toivottavasti pieni tauko näistä "oma lapsi mukaan töihin" -päivistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI