maanantai 14. kesäkuuta 2021

Vilinää vilskettä

Torstaina saapui ensimmäinen ihmiskesävieras, ja perjantaina seuraavat. Perjantaina tuli myös neljä hoitokania ja kummipoikani Isac. Viikonloppu onkin mennyt eläimellisten kuvioiden lisäksi pelaten, uiden, saunoen ja jäätelöä syöden. Kesävieraiden puolesta vähän harmitti, kun pitkään jatkuneet aurinkoiset hellepäivät ottivat taukoa juuri nyt, mutta pihan puolesta en voisi olla iloisempi, että se sai vihdoinkin kunnolla vettä. Etenkin nurmikko alkoi näyttää jo aika palaneelta. 

Taiga ja Söpö

Kanien väliaikainen ulkoaitaus. Isompi saadaan toivottavasti jo nyt alkuviikosta.

Koko lauantain kestäneiden sateiden myötä kanit saivat rauhoittua ensimmäisen illan ja seuraavan päivän leikkimökissä, ja pääsivät ulos vasta sunnuntaina. Kanien vakituinen asumus ei ollut siirrettävää mallia, joten ensihätään kanit saivat mukaansa kanaverkolla vuoratun pienen kompostikehikkoaitauksen ulkoilua varten. Porukan kaksi nuorinta, risteytyspoikaset Taiga ja Pihka, kun ovat vielä sen verran pieniä, että ilman verkotusta ne saattaisivat yrittää läpi kompostikehikoista. Taiga ja Pihka eivät ole kuitenkaan enää myöskään ihan minejä, niin en itsekään halua lähteä testaamaan, pääsisivätkö ne vielä kokonaan läpi, pääsisivätkö ne osittain läpi ja jäisivät jumiin, vai jättäisivätkö ne jo yrittämättä. Niinpä vuoraamattomien kompostikehikoiden sijaan isommaksi laidunhäkiksi on tulossa Zooplussalta pari pentuaitausta, joihin tulee pohja kompostikehikoista, ja katoksi kissaverkkoa. Koska laidunhäkki tällaisenään ei tule olemaan maailman kestävintä tekoa, kanit tulevat jatkossakin viettämään yöt leikkimökissä. Hoitokaneja tuli meille tosiaan lopulta neljä. Kun kaveri kysyi, montako kania pystyisin majoittamaan, pyysin häntä katsomaan kaneista sellaisen kokoonpanon, joka todennäköisimmin tulisi kesän toimeen yhdessä. Niinpä meille saapui leikattu kääpiöluppa Oiva, risteytysemo Söpö ja Söpön tyttöpennut Taiga ja Pihka.

Leikkimökki sisältä vähän ennenkuin kuin lisättiin purut, heinät ja kanit (nurkassa näkyvä vauvansänky otettiin pois vielä ennen kanien lisäämistä, ettei kukaan jää siihen jumiin)

Pihka yömajana toimivassa leikkimökissä
Oiva ja Söpö


Rutun harmiksi siskon sfinksipoika Isac päätti tälläkertaa tarkistaa millä korteilla Ruttumuori pelaa, ja voi sitä pienen pennun onnea, kun se tajusi, että tuo pahasuinen täti taitaakin lähinnä jupista, eikä olekaan välttämättä oikeasti pistämässä pentua paloiksi ja pakettiin. Sen jälkeen pentua saikin välillä vähän toppuutella siinä, kuinka usein Ruttua sopii kysyä leikkiin. Kun vaikka nuo muut kissat ovat ottaneet vierailevan naperon paremmin vastaan, ja meidän kissanuoriso on jopa vähän leikkinyt pojan kanssa, muissa kissoissa on Isacin mielestä yksi perustavanlaatuinen ongelma: niillä on karvoja, ja etenkin nyt keskellä karvanvaihtoa, voi saada leikkiessä karvoja suuhun, ja se on Isacista selvästi vähän ällöttävää. Niinpä Ruttu on meidän kissoista Isacista selvästi paras, vaikka Ruttu ei olekaan yhtään otettu tästä pienestä fanipojasta. Täällä on Rutusta tilaa vain yhdelle hikiruttanalle, ja se on Ruttu itse. 

Isac sai juuri kotiinsakin pyörän, ja juoksutreenit jatkuivat kyläreissulla

Tämä kuva kuvastaa hyvin, miten Ruttu varmasti näkee Isacin

Isacilla tuli outo tunne, ettei Ruttu-täti välttämättä haluakaan jakaa hänen kanssaan kiipeilypuun pesää

Ruttu-täti taitaa puhua jotain murretta, kun taas tuli sanoja, joita pienen pojan oli vaikea käsittää

Ihmisvieraista johtuen viikonloppu meni eläinjutuissa aika perusasioiden äärellä, jos unohdetaan uusien tulokkaiden vastaanottaminen. Kissat saivat helpoiten lähestyttävinä tyyppeinä toki myös ekstrapaljon syliaikaa ja leikitystä. Tämä viikko onkin sitten tarkoitus keskittyä taas kokonaan eläimiin, jotta ehtii viettää kunnolla aikaa myös hoidokkien kanssa. Hoidokeista Sofia kun on toistaiseksi ainoa, johon olen antanut vieraiden koskea. Sofiaan itselläkin kun on ollut jo pari kuukautta aikaa tutustua, ja mummuskalla on ollut aikaa kotiutua tänne. Sofia myös pitää majaansa olohuoneessa, ja ilmoitti haluavansa normaalin jaloittelu- ja terassiaikansa vieraista riippumatta. Kaikille mummuskoille tämä suotiinkin, vaikka junnut joutuivat tyytymään yövuoroon, jotta pahimmat hepulit eivät osuneet lasten hereilläoloaikaan. 

Lillyllä ja Mystillä oli eri näkemys siitä, miten pissa-alustoja käytetään, joten päätin kokeilla tytöille niille tutumpaa ratkaisua

Aina välillä joku kysyy, ehdinkö tehdä mitään muuta kuin hoitaa eläimiä, tai mitä teen silloin, kun en hoida eläimiä. Aika usein silloinkaan ei poistuta kotoa mihinkään, vaan siirrytään pelipöydän ääreen. Tässä pöydällä Zombicide-lautapeli, jossa kuolimme taas kaikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti