Lauma tulevaisuudessa

keskiviikko 2. kesäkuuta 2021

Eilen tuli postattua listaus siitä, miltä meidän lauma näyttää juuri nyt. Aika usein minulta myös kysytään, minkälaisia tyyppejä haluaisin laumaan seuraavaksi. En voi väittää, etteikö olisi vielä monia lajeja, jotka minua kiinnostaisivat, ja ettenkö aika usein pyörittelisi mielessäni, millaiset koira/kani/hiiri/varaani/joku muu eläin tilat tänne saisi rakennettua. Rakastan suunnitella ja ideoida, eikä minulla äkkiseltään tule mieleen mitään eläinlajia, joka olisi itselleni ihan ehdoton ei. Joskus olisin voinut sanoa hämähäkkien olevan sellainen, mutta nyt kun niiden kanssa on elänyt useamman vuoden, niihinkin on tottunut - ja alkanut pitää niitä jopa jossainmäärin erittäin kiehtovina otuksina. Kaikista suunnitelmistani huolimatta ainoa aktiivisempi suunnitelma lauman lisäämiseksi on kuitenkin toive saada kaksi fretinpentua laumaan joskus 1-2 vuoden sisällä. Kaikki tekijät huomioon ottaen tiedän, että tämä vuosi ei olisi lauman lisäykselle vielä paras mahdollinen, mutta en toisaalta haluaisi odottaa myöskään siihen, että junnulauman vanhimmat ovat ihan mummoutuneita, jotta ne vielä jaksaisivat paremmin riekkuvat piranjat. 

Hoitofretti Sofia

Tällähetkellä koen tärkeimmäksi koittaa rakentaa mahdollisimman toimivat tilat kaikille nykyisille tyypeille. Terassitarha ja monet bunkkerissa tapahtuneet muutot isompiin terraarioihin ovat olleet askelia tähän suuntaan. Seuraavana isona kilpikonnien ulkotarha on ihan viittä vaille valmis. Näille projekteille ei kuitenkaan ole ihan heti loppua näkyvissä, sillä bunkkerissa muutama tyyppi on vielä poikasbokseissa, ja niin hieno kuin tyyppien terassitarhasta tulikin, haluaisin siihen vielä jossain kohtaa maapohjalle ulottuvan lisäsiiven. Useimmat meidän eläimistä ovat kuitenkin sellaisia, ettei niille ihan helposti pysty tarjoamaan liikaa tilaa tai liikaa aktiviteetteja, vaikka laajentaisi useammankin kerran. 

Vaikka tällähetkellä tila mahdollistaisi hyvin lauman lisäyksen nykyisestä, ja juuri nyt minulla olisi aikaakin käsissäni enemmän kuin koskaan, on näistä jälkimmäinen kuitenkin tilapäinen resurssi. Saatuani tiedon uudesta koulupaikasta, minulla alkaa työnhaku. Hakutuloksesta riippumatta lähden siitä, että seuraava työpaikka ei tule olemaan se pysyvä, vaan aion jatkaa opintoja vielä ammattitutkinnon verran. En siis halua lisätä kuormitusta kotona nykyisestä ennenkuin työelämä alkaa asettua taas tasaisemmin uomiinsa, ja tiedän vähän pidemmälle tulevaisuuteen, millaisia päiväni tulevat olemaan. Tämä pätee etenkin koirahaaveisiin, mitä muutama työssäoppimisista on ehkä ruokkinut. Riippumatta siitä, olisiko koira pentu vai jo aikuinen rescue, sen kanssa haluaisin tietää useamman kuukauden eteenpäin, millaiset edellytykset meillä olisi lähteä rakentamaan toimivaa suhdetta ja opiskelemaan yhdessä toimivaa vuorovaikutusta ammattikouluttajien ohjauksessa. 

Kilpikonnien ulkotarha viimeistelyä vaille valmiina

Ihan kiveenhakattu tämä päätös olla laajentamatta laumaa ei kuitenkaan ole. Vaikka en koe nyt tarvetta etsiä meille aktiivisesti uusia tyyppejä porukkaan, kodinvaihtajien ja hoidokkien suhteen edetään kuten ennenkin, eli tilannekohtaisesti. Eli jos joku kysyy, olisiko meillä puitteet kunnossa tyypille x, niin katsotaan sitä sitten. Kissojen suhteen voin kuitenkin melko suurella varmuudella sanoa, että en usko, että sellaista tilannetta ihan heti tulee, jossa harkitsisimme meille vakavasti kuudetta (muutamaa hyvin rajattua poikkeusta lukuunottamatta, joista kumpikaan ei toivottavasti tule tapahtumaan). Tämä etenkin, kun viimeisin kolmikko alkaa olla seniori-iässä, eli niiden kanssa saa varautua siihen, että lähivuosina voi tulla muutakin kremppaa kuin Mintun hampaat. 

Pienenä poikkeuksena voi olla myös pari siira- ja kalalajia, mutta tällähetkellä kun pihassakin riittää kesän myötä enemmän hommaa, voi olla että niitäkin katsotaan uudestaan syksymmällä, kun aletaan taas viettää enemmän aikaa sisällä. 

Tämän hetken tulevaisuusvisio siis olisi, että toivottavasti mennään mahdollisimman pitkään nykyisellä kokoonpanolla - menettämättä ketään, ja lisäämättä populaa juurikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI