keskiviikko 9. kesäkuuta 2021

Eläinlääkärireissuja tiedossa

Ison eläinlauman kanssa välillä tuntuu, että eläinlääkärillä saa käydä jatkuvasti. Onneksi sentään joskus on kyse terveyden eikä sairaanhoidosta. Viime viikon maanantaina käytiin katkaisemassa Nutellan kiima täällä Turussa. Ensiviikolle on varattu hammaslääkäriajat Vantaalle Justiinalle ja Itsylle, ja samaan paikkaan mikrosiruajat Donatellalle ja Rafaellalle (tunnistemerkinnät eivät nyt ehtineet ihan heti ulkoilukauden alkuun, mutta sentään melkein). Ennenkuin olemme edes ehtineet Rauliolle hammaslääkärille, tänään tuli varattua ajat myös uusimmille hoitofreteille kiiman katkaisuun samaan paikkaan missä käytiin Nutellan kanssa viime viikolla. Kumpikin neideistä kun oli päättänyt aloittaa kiiman samoihin aikoihin omistajansa sairaalaan joutumisen kanssa, niin homma huomattiin vasta täällä. Sain niille kuitenkin ajan heti huomiselle, niin ehdimme ehkä hoitojakson aikana nähdä tytöistä myös vähän vähemmän hormonihuuruisen puolen. 

Justiinan ja Itsyn tie vie ensiviikolla hammaslääkäriin

Tulevat eläinlääkärireissut ovat pääosin aika rutiinihommia, joita nyt vain ajoittain tulee. Silti Justiinan hammaslääkärireissu pelottaa minua enemmän kuin pitkään aikaan. Sen kohdalla nyt mietittiin ensimmäistä kertaa sitäkin, lähdetäänkö sitä enää nukuttamaan ja hoitamaan hampaita vielä. Asiaa pohdittuani tulin kuitenkin samaan lopputulokseen, kuin vanhusten hammashoidoissa aiemminkin: mieluummin menettäisin Justiinan siihen, että se menehtyisi kesken hammashoidon, jos sen elimistö ei enää kestäisi rauhoitusta, kuin ottaisin sen riskin, että se kärsisi kipeistä hampaista ja saisi pahimmillaan verenmyrkytyksen jonkin hoitamattoman suun alueen tulehduksen seurauksena. Toivotaan kuitenkin, että molemmat mummut palaavat ensiviikolla hammaslääkäriltä entistä ehompina (ja todennäköisesti taas muutamaa hammasta kevyempinä). 

Mysti ja Lilly eivät tunnu olevan ihan varmoja, kumpi nyt on emo ja kumpi pentu, kun raahaavat toisiaan vuoroon niskasta pesäkopin suojiin. Neideillä on nyt vähän hormonit pinnassa.

Ja jotta aika ei vain kävisi liian pitkäksi, voi olla, että meille tulee vielä pari kesähoidokkia lisää. Kaveri kun tarvitsisi väliaikaista sijoituspaikkaa muutamille kaneille, ja tuossahan sitä olisi pihalla lääniä laiduntaa, kun vain tekisi kompostikehikoista kunnon laidunhäkit. Mikäli tämä toteutuu, niin sitten pitkäaikaisien hoidokkien kiintiö alkaa olla jo aika täysi. Niiden lisäksi kesälle kun on jo sovittuna muutamia lyhyempiä alle viikon hoitolaisia. Ja on meille tulossa eläimellisten vieraiden lisäksi myös ihan kaksijalkaisia kesävieraita, mutta niiden kohdalla alaikäisillä on omat huoltajat mukana, niin hoitamisen sijaan pääsee keskittymään yhdessäoloon.   

2 kommenttia:

  1. Thih, teistä on tulossa varsinainen hoitotalo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen koronaa meillä oli aika useinkin lyhytaikaisia hoidokkeja, mutta pienemmissä tiloissa pidin reilua viikkoa aika maksimi hoitoaikana. Nyt pystyy sitten paremmin ottamaan näitä pitkäaikaisempiakin, kun on enemmän lääniä jaettavaksi :)

      Poista