lauantai 1. toukokuuta 2021

Vappu 2 vuotta ja lomakuulumisia

Tänään juhlittiin meidän nuorimman fretin kaksivuotissynttäreitä, kun Vappu täytti vuosia. Tuntuu hieman hassulta ja haikealta, että siitä on oikeasti jo pari vuotta, kun meillä oli vauvoja, kun meille ehti niin monena vuonna tulla joka vuosi kakarakerholaisia. Mutta pari vuotta sitten olikin kyllä ihan ennennäkemätön pentuvuosi, kun lauma kasvoi samana vuonna kahdella fretin ja kahdella kissanpennulla. Vaikka osaa Vappukin olla vielä aika kakara painaessaan menemään yhdessä adoptioemonsa Nutellan ja varasisko Mallun kanssa. Vapusta on myös kasvanut aikuistumisen myötä aiempaa atleettisempi tapaus, joskin neidillä on vielä hieman treenattavaa ninjataidoissa, mikäli se haluaisi onnistua useammin päästä majoneesivarkaisiin sohvapöydälle. Majoneesi on Vöppiksen suuri rakkaus, jonka eteen se on valmis näkemään vaivaa. Ikävä kyllä tässä suhteessa olemme Jussin kanssa molemmat tiukkiksia, ja varkaudet pyritään estämään jo ennalta. 

Vappu ihmettelee miksi näätä on nostettu pöydälle

Kulunut viikkokin on mennyt taas kaikinpuolin nopeasti, ja sen myötä lomakin alkaa olla lopuillaan. Olkootkin että tämä loma meni aika työteliäissä merkeissä, sillä olen käyttänyt lähes koko viikon erilaisiin eläinprojekteihin. Mutta sen myötä Thanos, Enzo ja Trigo on nyt saatu muutettua uusiin terraarioihinsa, lugujen siirto on jo aloitettu, ja Pulkkisen uuden terran tausta on valmis. Tänään saimme myös kilpikonnatarhan pohjan aika pitkälle tehtyä. Huomenna ajattelin taas raivata projektikamat bunkkerissa kaappeihin, ja keskittyä hetken aikaa maanantaina alkavaan uuteen työssäoppimiseen ja lauman arkirutiineihin. 

Thanoksen uusi terra tarvitsee vielä lisää oksia, mutta sitten se on aikas hyvä. Poika pääsi kuitenkin muuttamaan jo nyt.

Enzo tutkimassa uutta asumustaan

Luguterraariota tyhjätessä löytyy myös koko ajan uusia munajemmoja

Torstaina saapui myös ensimmäiset taimet kasvihuoneelle. Taimet valmistuivat hieman nopeammin mihin olin varautunut, joten minulla iski pieni paniikki sen suhteen, jäädytänkö ne nyt kaikki. Sisällä kun en olisi nähnyt taimille kauhean pitkää elinajan ennustetta, ja myönnän että kaiken muun arkitohinan keskellä en ollut kauhean innoissani myöskään ajatuksesta, että taimet kannettaisiin aina yöksi autotalliin, ja sitten taas päiväksi kasvihuoneelle saamaan valohoitoa. Niinpä hankimme kasvihuoneelle terassilämmittimen, ja ainakin tähän mennessä vaikuttaisi siltä, että sen avulla yölämmötkin saadaan pysymään useita asteita plussan puolella. Mikäli emme kärsi tappioita, kesällä voisi olla odotettavissa satoa kirsikkatomaateista, paprikoista, kurkuista, muutamista yrteistä ja ehkä jopa vesimelonista. Vesimelonin suhteen olen vähän epäileväisempi, ehtiikö se tuottaa satoa Suomen kesässä, mutta koska se vaikutti hauskalta, päätin kokeilla. 

Kasvihuoneessa on nyt öisin punaisten lyhtyjen alue

Päivisin lämpötila on onneksi jo tarpeeksi korkea ilman apujakin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti