Terranvaihtoviikko

tiistai 27. huhtikuuta 2021

Useampikin on taas kysellyt matelijapostausten perään, sillä ottaen huomioon paljonko niitä meillä on, ovat ne somen puolella toistuvasti aliedustettuina. Koska eilen tuli taas herättyä siihen, että maa oli valkoisena lumesta ties monennenko takatalven myötä, kilpparitarhaprojektin sijaan aloitin lomani bunkkerissa. Bunkkerissa meillä on ollut muutosta asti käynnissä pieni myllerrys, kun tyyppejä on vaihdettu isompiin terraarioihin. Välillä homma voi seisoa viikkoja, kun aikaa, jaksamista tai inspiraatiota ei ole, ja sitten kun homma lähtee taas käyntiin, se etenee usein rytinällä. Tästä viikosta tulee toivottavasti taas sellainen rytinäviikko.

Lugujen tuleva terraario. Etulasit pitäisi ehkä irroittaa ja pestä vielä paremmin ennen liskojen siirtoa.
Tähän mennessä viikkoa olen saanut uudelleensisustettua 125*50*55cm terraarion lugubris-gekoille ja tehtyä uudet taustat koululta tulleeseen 125*54*82cm liukuoviterraarioon ja viime mylläyksessä tyhjäksi jääneeseen 90*45*45cm Exoterraarioon. Koululta tulleen terraarion tausta valmistui eilen ja Exoterran tänään. Tänään pääseekin sitten aloittamaan ensimmäiset muutot, sillä lugubriksien siirto voidaan jo aloittaa, ja ainakin eilen valmistunut tausta on jo kuivunut sen verran, että se on mahdollista sisustaa tänään muuttokuntoon. Koululta tulleeseen terraarioon muuttaa meidän amazonin puuboa junnu Thanos. Exoterran kohdalla vielä arvon, annanko sen kuivua vielä huomiseen ennen sisustusten lisäämistä ja sitä, että sinne muuttaa thaimaalainen bamburottakäärme Enzo Ferrari.

Koululta tulleen lähtötilanne. Taustalevyt olivat niin tiukasti kiinni, että ne päätettiin jättää vaahdotuksen alle.

Vaahdotus käynnissä

Taustaan lisätty muutamia muoviruukkuja kasveja varten ja kaarnanpaloja

Vaahto on peitetty Elastopurilla, jonka päälle on paineltu turvetta. Mönjästysvaiheesta ei ole kuvia, koska olen silloin aina niin yltä päältä mönjässä, ettei kännykän käyttö onnistu. Kaarnat ja vanha tausta tulevat vielä paremmin näkyviin, kun terraario nostetaan pystyyn ja ylimääräinen turve valuu pohjalle.

Ensimmäisten muuttojen jälkeen alkaa sitten mylläyksen seuraava vaihe. Sri lankan kuoppakyy Trigo tulee perimään Thanokselta tyhjäksi jäävän 45*45*60cm Exoterraarion, joka on muuten samankokoinen kuin sen nykyinen, mutta korkeampi. Tähän on tehty uusi tausta aika hiljattain, joten se ei vaadi juurikaan fiksausta ollakseen muuttokuntoinen. Enzolta tyhjenevässä 60*45*45cm Exossa on edelleen alkuperäinen stryroksitausta, joten se on seuraava taustaprojektin kohde. Uuden taustan laiton jälkeen teraarioon tulee muuttamaan tricolor siankärsäkäärme Possu Pulkkinen. Lugujen nykyisen 60*45*45cm terraarion tyhjentäminen tulee olemaan astetta pidempi projekti, sillä luguja ja niiden munia on terraariossa ja sen taustan ulokkeissa x-määrä, joten siihen että voi olla varsin luottavaisin mielin sen suhteen että kaikki on varmasti saatu muutettua voi mennä aikaa. Sen jälkeen on tarkoitus arvioida taustan kunnostustarve, jonka jälkeen terraario siirtyy valkohuulikyy Alpolle. Alpon nykyinen terraario on vain hieman tulevaa pienempi, mutta siinä on kanssa vielä perusstyroksitausta, joka on tarkoitus uudistaa, mikäli terraario jää vielä meille käyttöön.

Projektien ollessa käynnissä ihmettelen usein, miten ikinä mahduin tekemään mitään vanhassa herppihuoneessa

Projektien välissä kaiken sälän saa onneksi mahtumaan bunkkerin liukuovikaappeihin

Kolmannessa vaiheessa Possu Pulkkiselta tyhjäksi jäävä 45*45*30cm Exoterraario on tarkoitus laittaa madagaskarin sihisevien torakoiden käyttöön. Nykyisessä terraariossaan ne tykkäävät hengata vähän liikaa liukulasien välissä ja ulostaa liukukiskoille, joten toiveissa olisi, että avautuvat ovet helpottaisivat niiden hoitamista. Alpolta ja torakoilta tyhjäksi jäävien terraarioiden osalta minulla ei ole vielä vahvoja visioita, sillä kumpikin terraarioista on pienehköjä, eri paria minkään muun meillä olevan terraarion kanssa, eikä kumpikaan ole enää ihan priimakunnossa. Voi siis olla, että ne menevät myyntiin, lahjoitukseen tai varastoon varaterraarioiksi. 

Enzon tulevaan terraarioon tuli valittua kivikkoisempi ulkoasu

Kuvan oikeassa yläkulmassa näkyy mönjäpurkki ja mönjästykseen käyttämäni siivoushanska

Tämän terraariotetriksen jälkeen päästäänkin sitten toivottavasti eniten odottamani bunkkeriprojektin pariin, eli muuttamaan Luigi isompaan terraarioon. Ehdin eilen jo innostua todenteolla, kun bongasin erittäin ison ja edullisen vesivaneriterraarion vain parin tunnin matkan päästä, ja sain kerrankin Jussinkin vakuutettua siitä, että moinen helmi kannattaisi kotiuttaa mahdollisimman nopeasti, ja sovittua Jussin kanssa, että voisimme vuokrata peräkärryn ja kotiuttaa terraarion jo tänään. Valitettavasti terraario oli kuitenkin käytännössä ilmainen siksi, että siitä haluttiin eroon mahdollisimman nopeasti, joten yhtä aikaa yhteyttä ottanut, joka pääsi hakemaan terraarion heti eilen, veti tälläkertaa pidemmän korren. Satuin sitten purkamaan harmitustani yhdelle harrastuskaverilleni, joka sitten kertoi, että heiltä tyhjeni juuri vielä katsomaani isompi terraario asukin äkillisen poismenon vuoksi, ja että he eivät ole vielä ehtineet miettiä asiaa, mutta terraario saattaisi tulla myyntiin. Mikäli näin käy, käymme kotiuttamassa sen Luigille ettei minun tarvitse enää hävetä silmiä päästäni sitä kuinka pienessä se on. Tiikeripyton-kokoluokan terraarioita kun ei juurikaan liiku käytettynä, ja vaikka Luigikaan ei välttämättä tarvitsisi ihan vielä aikuisterraariota, on sellaisen teettättäminen tai rakentaminen pian edessä, mikäli selvästi nykyistä isompaa väliaikaisterraariota ei löydy. Mikäli saadaan hankittua tuo, mikä kaverilla tyhjeni, on se kooltaan sellainen että menee Luigilla vielä hyvän aikaa tai mahdollisesti jopa aikuiseksi asti, mikäli pojasta ei tule mahdottoman isoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI