torstai 13. toukokuuta 2021

Ensimmäinen hellepäivä

Eilen lämpötila kohosi pihalla ensimmäistä kertaa tänä kesänä +26 asteeseen. Koska olen hyvin lämmöllä käyvä vilukissa, tarkoitti se omalla kohdallani heti päivätorkkuja takaterassin riippumatossa töiden jälkeen, ja moisen ihmeen esittelyä myös kilpikonnakaksikko Donatellalle ja Rafaellalle. Tuo outo valoilmiö yhdistettynä viimein myös lämpöön houkutteli myös Rutun terassille ihmettelemään. 

Kilpparien laidunkausi avattu
Koska tämä tarha ei ole pakovarma, myös vahti (ja vahdin vahti) lähellä

Koska tähän asti kevät ei ole ollut aina niin kovin lupaava säiden suhteen, myönnän etten ole kauheasti kiirehtinyt kilpikonnatarhan valmistumista. Välillä kun tuntui, että sen hetkisellä menolla tyypit saa ulos aikaisintaan heinäkuussa. Niinpä eilen levitettiin sitten ulos frettien metalliaitaus kilpparien väliaikaiseksi kesälaitumeksi. Frettien metalliaitauksessa on kuitenkin kilpparien kanssa sama ongelma kuin frettien kanssakin, eli se ettei se ole pohja- ja kattoverkottomana pakovarma. Niinpä minun oli pakko uhrautua, ja liittyä kilpikonnien seuraan aitaukseen ottamaan aurinkoa. Samalla tuli sitten testattua, onko maa ehtinyt kunnolla lämmetä, kun makoili siinä konnien keskellä. 

Ruttu päätti viimein antaa terassitarhalle mahdollisuuden muunakin kuin vuoden turhakkeena
Minttu ja Mauno nauttivat myös kesäisemmästä kelistä

Tänäänkin mittari näytti jo aamulla herätessä +17, joten oli ihan luksusta aloittaa aamu ripustamalla pyykit ulos kuivumaan. Etenkin kun päivän ennuste näyttää siltä, että ne todennäköisesti myös tulevat kuivumaan sielä ja mahdollisesti hyvinkin nopeasti. Meillä kun eletään edelleen ilman kuivausrumpua, niin ulkona kuivaaminen on paitsi ekologista, ystävällistä talon rakenteille ja mikä parasta - ulkona käyvä ilmavirta auttaa edes vähän pyykkiin päätyvien karvojen kanssa. 

1 kommentti:

  1. Ihanaa kun saa kuivata pyykit ulkona ja ne on hetkessä kuivat! Tätä osaa arvostaa kerrostalossa asumisen jälkeen vai mitä?

    VastaaPoista