keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Kuluseurata 2019: huhtikuu

Huhtikuun kuluseurantaa laatiessa tuli taas laitettua harkintaan koko kuluseurannan tulevaisuus. Kuluseuranta on toiminut itsellä hyvänä apuvälineenä ja tarkistuslistana, kun on pitänyt äkkiä katsoa, mille kuulle jokin lasku osuikaan, tai mikä on meillä on ollut yleensä tilausväli joissain tuotteissa. Siinä kuluseuranta toimisi varmasti hyvin myös jatkossa. Mutta se mikä sai miettimään, onko siitä jatkossa mitään hyötyä lukijoille minkäänlaisena osviittana mahdollisista kuluista näätien kanssa, on että tässä kuussa hommaan lisätään taas yksi muuttuja: Aino. Jo nyt huhtikuun kuluja kirjattaessa tuli huomattua, ettei jako minun ja Jussin eläinkuluihin ole enää ollenkaan yhtä selkeä kuin aiemmin. Toki osa tarvikkeista hankitaan puhtaasti Ainolle ja osa näädille, mutta paljon on myös sellaisia päällekkäisyyksiä, mitä molemmat voivat käyttää. Yhtenä tämmöisenä isompana päällekkäisyytenä ruuat. Aino kun tulee olemaan vähintään 50 prosenttisesti raa'alla, jolloin senkin ruuat ja herkut menevät luonnollisesti samoista ruuista kuin tyttöjenkin. Toki onhan meillä nytkin ollut kuluseurannassa tyttöjen lisäksi myös Mihail.

Itsy

Aino-kissan kuluja en aio ainakaan kokonaisuudessaan ottaa mukaan kuluseurannan piiriin, eli jos homma jatkuu, jatkuu se samojen tyyppien kuluseurantana kuin aiemminkin. Mutta sitten taas tulisi ongelmaksi se, että miten sen helpoiten rajaisi ja laskisi kuluja seuratessa, mitkä ruuista menivät kenellekin ja kuinka iso osuus lisäravinteista ja leluista meni kenellekin. Itse kun ei ole tottunut ruoka-annoksissakaan pelaamaan vaa'an ja grammojen kanssa, vaan kokonaismenekin. Mutta mitään lopullista päätöstä en asian suhteen vielä tehnyt, eli katsotaan ja harkitaan.

Huhtikuussa isoin yksittäinen hankinta oli ehdottomasti Ferris -kissanpyörä, joka saapui laumalle yhteiseksi syntymäpäivälahjaksi. Sen lisäksi on sitten täydennetty pakastinta, hyödynnetty yhden loppuunmyynnin alennuksia ja Mustin ja Mirrin alekampanjaa siivoussuihkeiden ja pissa-alustojen kanssa, sekä täydennetty varastoja vähän lisää samalla kun Jussi tilasi Ainolle juttuja. Viime vuoden lopulla Verkkokauppa.comin alennuksesta hankittuja pissa-alustoja oli tilauksia tehdessä vielä pari pakettia jäljellä, eli ilman alennuksia tai muita tilaustarpeita ne olisivat riittäneet vielä hetken verran, mutta tuskin toukokuun loppuun asti.

Justiina
Eli nyt ollaan taas tilanteessa, että pakastin on monipuolisesti täynnä, pissa-alustavarannot on täydennetty ja siivoussuihkeita löytyy litratolkulla. Lauman rokotukset on varattu vasta kesäkuun puolelle. Eli nyt toukokuulle ei pitäisi olla tiedossa muita kuluja kuin Nutellan, Mihailin, Itsyn ja Lystin pikkupaketit synttäreiksi. Saa nähdä, kuinka hyvin onnistutaan siinä pysymään.

Huhtikuu 

Ruuat & namit:
Broilerin sydän 10kg 39,00€
Broilerin maksa 500g 2,95€
Broilerin kivipiira 500g 3,65€
Kanan koipi-reiliha 10kg 35,00€
Lampaan leikkoliha 5kg 30,00€
Kalkkunan sydämet 2kg 12€
Kalkkunan siivenkärjet 2kg 8€
Peuran jauhelihan 1kg 8€
Lohitahna 6kpl 9,98€

Eläinlääkäri & lääkintä:-

Tarpeelliset tarvikkeet:
Simple Solution siivoussuihke 2*4 litraa 44,85€
Simple Solution pissa-alustat 100kpl 37,43€
Luonnollinen Kamu Raikas -siivoussuihke 3*500ml 22,35€
Luonnollinen Kamu Hajusteeton -siivoussuihke 2*1 litra 22,90€
Trixie Nappy pissa-alustat 126kpl 29,97€

Lelut, pedit & muu ekstra:
Ferris -kissanpyörä 399€
Ilmanvaihtoputki 5,90€
Ilmanvaihtoputki 5,90€
Aktivointipeli Mihailille 22,45€
Kaksi pientä metallikuppia yht. 5,90€
Ääntelevä kissanminttuhiiri 2kpl 3,98€

Näyttely- ja yhdistyskulut:
Hillerihipat -ilmoittautuminen 40€

Lemmikkien hankinta: -


YHT.789,21€

2 kommenttia:

 1. Oi mitkä ihanat kevätkuvat Itsystä ja Justiinasta! Noista voisi tehdä vaikka frettipostikortit!
  Kyllä on jännittävää odotella Mallun ja Ainon tuloa ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei enää montaa päivää kun saadaan juniorit kotiin <3

   Poista