Päärynäeläin ja makkaraminionit on jatkossa myös kissablogi

sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Moni meidän juttuja pidempään seurannut on varmasti tietoinen Jussia jo vuosia vaivanneesta kavalasta kissakuumeesta. Sitä on vuosien varrella koitettu lääkitä niin messuilla ja kissatapahtumissa, kuin myös kissakodeissa vierailemalla, mutta se ei ole mennyt pois. Pikemminkin se on koko ajan rajautunut tarkemmin, rotuvalikoima on kaventunut ja on käyty keskusteluja siitä, minkälainen olisi paras mahdollinen lääke pidempiaikaiseen käyttöön.

Zildan Huiskuhäntä,"Aino"
Sitten tuli vastaan se hetki, että facebookissa tuli vastaan ilmoitus kotia etsivistä kissanpennuista. Useampi nykyinen ja entinen haisunäädän omistaja kun kasvattaa kissoja, tällaista informaatiota eksyy uutisvirtaan ihan vaivihkaa. Ja nyt kun asiaa on pari vuotta aktiivisemmin pyöritelty, yllytin Jussia soittamaan ja kysymään lisää, jos pennut häntä kiinnostavat. Siinähän sitä sitten saa enemmän tietoa, jonka varassa lähteä tekemään päätöstä. Eilen Jussi kävi puhelimessa kasvattajan kanssa läpi meidän nykyiset lemmikit, toiveensa kissan suhteen, ruokintasuunnitelmat ja muut, ja sovittiin että tänään mennään tutustumaan pieniin.


Vapaita pyhä birma pentuja oli kaksi, kilpikonnatabby tyttö Huiskuhäntä ja ruskeatabbypoika Vaniljaherkku. Huiskuhäntä kuulosti heti nimensä puolesta niin Jussin kissalta, mutta paikanpäällä kun näki molemmat pennut, valinta ei ollutkaan enää yhtään niin itsestään selvä. Mutta kun siinä oli keskusteltu niin rodusta yleensä, lemmikinpidosta, väreistä, luonteista ja muista samalla pentuihin ja kasvattajan aikuisiin kissoihin tutustuen, tuli vastaan se kysymys, olemmeko kiinnostuneita varaamaan pienen, ja jos niin kumman. Itselläni oli oma lemppari vahvasti selvillä, mutta koitin olla liikaa patistamatta Jussia, kun meillä oli sovittuna, että kissan suhteen hän saa tehdä sen lopullisen päätöksen, että tuleeko sitä ja jos tulee, millainen. Mutta kyllä siinä itsellä jo vähän sydän pamppaili, kun toivoi niin kovin, että Jussikin olisi jo valmis tekemään päätöksen.

Pieni iso neiti maitobaarilla
Ja niin siinä sitten kävi, että Jussi varasi itselleen eli samalla meille molemmille asuintoveriksi Zildan Huiskuhännän, jolle oli jo eilisen aikana alkanut vakiintua kutsumanimeksi Aino. Aino tulee luovutukseen samalla viikolla Mallun kanssa, eli neiti muuttaa meille noin kuukauden päästä. Se oli kanssa heti isona plussana Ainossa, että tyttö saa nyt kasvattajallaan nappuloiden ohella myös lihaa, eli siitä on sitten hyvä lähteä joko jatkamaan 50/50 linjalla tai täysraakailemaan, kumpaan Jussi sitten neidin kanssa päätyykään. Eilisen ja tämän päivän aikana on sitten keskusteltu tulevista kissanvessanpaikoista ja hiekoista, mutta muuten meillä onkin kaikki jo aikalailla valmiiksi valmista. Etenkin kun kasvattaja vielä totesi, että freteille hankitut kiipeilypuut näyttävät birmallekin erittäin hyviltä, sillä niilläkään ei välttämättä aina riitä ketteryys kattoa hipoviin malleihin.

Toukokuussa onkin sitten tiedossa kunnolla hulinaa, kun Nutella palaa mammailemasta, ja saadaan Mallu ja Aino kotiin.

18 kommenttia:

 1. Onnittelut tulevista nelijalkaisista!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanaa! Huiskuhäntä on tosi söpö ❤️

  VastaaPoista
 3. Ohoh :O ! Tälläistähan sitä vähän aavisteli eilisen teidän fb-päivityksen vuoksi :D. Onnea teille, etenkin Jussille <3
  Kyllä teillä tulee nyt vilinää riittämään keväällä :D

  VastaaPoista
 4. Ihana palleroinen!! Jään innolla odottamaan kuulumisia! Hitsit, kissakuumetta on minullakin, ja nimenomaan rotukissakuumetta. Miten tässä käy... ;D

  Tuleehan teille joku tällainen vessa? http://maukuja.blogspot.com/2009/07/torkean-hieno-vessa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin hankkia top entry mallisen, ettei fretit heitä hiekkaa ja muut pois astiasta.

   Poista
  2. Tommoisiin kuumeisiin taitaa olla vain yksi lääke... :D

   Poista
 5. Ihanaa, nyt se tapahtuu! <3 Onnea tästäkin perheenjäsenestä! En malta kuulla lisää. Ja niin huippua, että Jussin unelma toteutuu! :)))

  VastaaPoista
 6. Ihana olento! <3 Onnea uudesta tulokkaasta! Tuo kyllä varmasti hienon lisän näätäporukan joukkoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on näiden harkintavuosien aikana nähnyt paljon myös söpöjä videoita frettien kanssa samassa kasassa nukkuvista kissoista, niin toivotaan että Aino otettaisiin kanssa täysillä porukkaan. Mutta kyllä noi likat tykkää Miikkiksen vieressäkin nukkua, niin pidän ihan mahdollisena, että Ainokin voisi jossainkohtaa päästä nukkukaveriksi.

   Poista
 7. Ihanaa, nyt löytyi Jussin kissa ♥ Viimeksi kun nähtiin, niin kissa oli vielä haaveissa. Oikein hyviä kitupäiviä kun odotatte niin uutta kuin wanhojakin tulemaan kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jussilla on ollut vähän paha tapa ihastua tätä ennen lähinnä varattuihin tapauksiin, kuten kissakahvilan Namitassuun. Mutta nyt tuli sitten vastaan pieni, jolla ei ollut vielä omaa ihmistä katsottuna, ja jolle Jussi oli sit valmis sydämensä menettämään <3

   Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI