Kevätfiiliksiä

sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Viime päivinä olo on ollut taas energisempi kuin aikoihin. Yskä on alkanut hellittää sen verran, että nukkumisestakin tulee taas jotain, mutta vielä isompana tekijänä on tuo valo! Lumi sulaa ihan silmissä, ja valoisa aika pitenee koko ajan. Sen myötä sitä onkin innostunut taas ulkoilemaan enempi tyttöjen kanssa, ja mylläämään vähän kotiakin. Torstaina kun saatiin kotiin niin uusi kiipeilypuu tytöille kuin laumalle jokin aika sitten synttärilahjaksi tilattu kissojen juoksupyörä, ja niille piti saada paikat. Kiipeilypuu nyt sulahtikin vielä nätisti näätähuoneeseen, mutta kissanpyörä on meillä niin uusi juttu, että halusin sen ainakin näin alkuun valvotumpiin tiloihin.

Huisku valjastelee
Valon lisääntyessä ja lämpötilan noustessa mylläys on toki ulottunut myös parvekkeelle: kaikki sielä olleet tekstiilit on tullut pestyä, ja nyt vihdoin uskalsin muuttaa sinne sisällä kuolemaa tehneen jukkapalmunkin. Lisävalolla saatiin sille sisällä hetki jatkoaikaa, mutta jos se saadaan nyt luonnonvalolla elpymään, täytyy ensitalveksi miettiä sille huomattavasti tehokkaammat valosysteemit. Samalla tyttöjen parvekkeella olevaa kiipeilynurkkausta tuli hieman päivitettyä.

Kirkas valo osaa olla myös armoton, ja paljastaa etenkin likaiset ikkunat ja pölypallot. Ikkunoille en jaksanut tehdä vielä mitään, mutta siivosin yhden makkarin tasoista kaappiin, ja toisen nukkekodeista kellariin. Samalla vaaterekki muutti kissanpyörän tieltä parvekkeelle ja vaatteet kaappiin. Sitä kun keksii tähän aikaan vuodesta huomattavasti kivempaakin tekemistä kuin pölyjen pyyhkisen lisäämisen, niin mieluummin sitten vähentää esillä olevia pölynkerääjiä.

Parveke vetää puoleensa myös neitejä
Parvekkeen kiipeilynurkkaus
Kodin laittamisen ohella tänäviikonloppuna on tullut käytyä myös hoitamassa näätiä, kun Sarianna lähti toisen jalostusnaaraansa kanssa Kuopioon astutusreissulle. Niinpä itse pääsi kahtena peräkkäisenä päivänä moikkaamaan Nutskua, vauvoja ja Sariannan aikuisia näätiä. Eilen tuli otettua pennuista myös (melki) 2vk kuvat, jotka tulevat blogiinkin heti kun ehdin niitä laittaa. Kiireisimpien kannattaa kurkata ne facebookin tai instagramin puolelta. Myös meillä kotona on käynyt ihmisiä, kun Nutskun pentujen ollessa vielä pieniä ja Sariannan aikuisten kiimassa, olen mielelläni antanut Sariannan ohjata freteistä kiinnostuneita tänne meille ottamaan ensikosketusta lajiin. Ja kevätsiivousta tehdessä kaapeista on päätynyt myös jonkin verran frettitavaraa kiertoon.

Samaan aikaa mielessä pyörii myös useampi työnalla oleva blogiteksti, sekä akvaarion tuleva mylläys. Sekin kun on taas jonkin aikaa käynyt vähän säästöliekillä, ja sinne kaipaisi taas kovin uusia kasveja, kantoja ja kiviä. Kalasto sen sijaan on vielä enempi kysymyksen alla. Nyt altaasta on alkanut pikkuhiljaa vähetä niin tetrat kuin monnisetkin, enkä osaa täysin päättää mitä asialle tekisin. Toisaalta tuntuisi luontevalle hankkia niitä lisää, kun kaikki ovat parvikaloja ja viihtyvät isoissa porukoissa. Toisaalta taas tulevaisuuden haaveissa on käärmekala, ja se ei taas sopisi noin pienten kalojen seuraan. Niin nyt kun noilla kaikilla alkaa olla 5+ vuotta ikää, niin nyt voisi olla hyvä hetki alkaa pohjustaa kalastonmuutosta.

Akvaariollekin on taas alettu suunnitella uutta nousua
Tuntuu että kevät olisi pelkällä olemassa olollaan sysännyt taas monet projektit eteenpäin ja alkanut ladata talven aikana hiipuneita akkuja. Eikä se tietty voi olla näkymättä instan puolellakaan, kuinka lisääntynyt valomäärä auttaa myös kuvatessa todella paljon.

Miikkistäkin näkee taas koko ajan enempi hereillä. Tässä pöllitään Justiinan kanssa Lystin jemmoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI