Parveketarha valmis

sunnuntai 23. kesäkuuta 2024

Lauantaina illasta saatiin parvecation viimeinen elementti paikoilleen, ja kissat ja Nutella pääsivät tekemään ensimmäisen tarkistuskierroksensa tarhaan. Sisustamista tuo toki vielä selvästi kaipaa, mutta etenkin Mauno on käynyt sielä jo monesti katselemassa ja kuuntelemassa. Parvekecatio kun on vastakkaisella puolella taloa kuin terassitarha, joten se avaa kokonaan uusia näkymiä. 

Maunon ja Ainon ensi-ihmettelyt

Elementtien mitat laskettiin pääsääntöisesti niin, että yksi elementti on vähän leveämpi kuin projektiin valittu verkko. Yksi elementti jouduttiin tekemään kapeampana, ja se olikin sitten projektin suuritöisin, kun sitä varten verkkokin piti sitten kaventaa. Onneksi lyhyelle sivulle riitti yksi ylimääräinen palkki kahden elementin lisäksi, eikä sille tarvinnut askarrella minielementtiä. Parvekkeella kun on leveyttä noin 3,5 metriä ja syvyyttä vähän reilu kaksi metriä.

Aino <3

Elementtejä suunniteltaessa pääduimme leikkaamaan kulmat jiiriin sirkkelillä, ja lisäämään jokaisen elementtiin yhden poikkituen parvekkeen kaiteen korkeudelle. Alunperin olimme ajatelleen, että poikkipalkkia voisi hyödyntää myös tarhan asennuksessa, kun sen saisi siitä vielä kiinni kaiteeseen. Lopulta elementit istuivat kuitenkin paikoilleen niin napakasti, että totesimme ettei lisätuelle ollut tarvetta, kun elementit oli kiinnitetty sekä kulmaraudoilla kattoon että vinoruuveilla toisiinsa. Tämän lisäksi parvekkeella oleva alapalkin korkuinen laudoitus pinnaa alareunan hyvin tiiviisti paikoilleen.

Löllökin liittyi seuraan


Meillä tarhahankkeessa oli lisähaasteena tosiaan se, että cation pitää olla myös fretinpitävä, eli mihinkään ei saa jäädä yli tuuman aukkoja. Niinpä toiseen yläreunaan piti vielä laittaa yksi lisätilke seinäelementin ja parvekkeen kulmatolpan väliin, että sai siihen jäävän raon kutistettua alle 2,5 senttimetriin. Mikäli meillä olisi vain kissoja, olisin varmaan vain verkottanut koko parvekkeen kissaverkolla jo pari vuotta sitten, vaikka onhan tämä nyt valittu toteutus huomattavasti kestävämpi ja tyylikkäämpi.

Tarhassa voi tähystää tiellekin päin

Freteistä Nutella pääsi tutustumaan uuteen tarhaan ensin

Tarhaa kasatessa meillä oli käytössä katkaisusirkkeli, ruuvinväännin, sivuleikkuri ja käsikäyttöinen nitomakone. Jussi vastasi runkojen teosta hoitaen sirkkelöinnin ja elementtien kasaamisen. Minä hoidin sitten verkotukset. Vaikka Jussi alkuun mietti, kuinka paljon sirkkeliin ja ruuvinvääntimeen kannattaa panostaa, ei hän ole vielä kertaakaan katunut sitä, että hommattiin kerralla hyvät.  

Tarha kokonaisuudessaan

Tekovaiheessa lautalattia nostettiin hetkeksi paikoiltaan, jotta elementit saatiin tarpeeksi tiiviisti paikoilleen.

6 kommenttia:

 1. No nyt on hieno! Kyllä sinun Mauno kelpaa tuolta tarkkailla kauaskin asti maailman menoa! Näkeekö ihan meille asti? -Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan teille asti ei, mutta naapuriin kyllä, samoin kuin pihatielle. Eli kyllä tämä vähän lisähommia tietää, kun pitää valvoa -Mauno

   Poista
 2. Tuosta tuli tooosi hieno. Kyllä teidän nyt kelpaa tarkkailla valtakuntaa.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin pojat ovat olleet heti hyödyntämässä uutta tarkkailupaikkaa, ja tänään kun käytiin melko lähellä hellerajaa, Ruttukin uskaltautui hetkeksi ulos. Haettiin catiolle uusi valtaistuinkin, mutta valitettavasti pakkauksesta puuttui kokonaan kiinnityspalat, joten valtaistuin ei vielä valmistunut.

   Poista
 3. Tosi hieno catio ! Onko sun sp-osoite muuttunut kun sukunimi vaihtui ? Kirjoitin sulle vanhaan osoitteeseen mutta et ole vastannut .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähköposti ei ole vielä vaihtunut, ja kun saan aikaiseksi vaihtaa, vanhasta tulee viestien kääntö uuteen. Nyt alkoi eka työviikko loman jälkeen, niin alkuviikko mennyt ihan silmänräpäyksessä 😅 Mutta nyt vastattu 🙂

   Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI