Kääpiörottakuulumisia

tiistai 18. kesäkuuta 2024

Suppiksen mineillä on nyt ikää viisi päivää. Kuviot tulevat koko ajan paremmin esille, ja muksuilla alkaa olla pieniä sävyeroja. Ensimmäisinä päivinä Jussi arveli pesässä olevan 1-2 tyttöä ja loput poikia, mutta viimeisten parin päivän aikana hänen veikkauksensa on alkanut asettua yhteen tyttöön ja viiteen poikaan.  Jussi on ollut yleensä aika tarkkasilmäinen minien suhteen, joten alkaa näyttää todennäköiseltä, että meille on jäämässä kotiin yksi muksu. Saijan kanssa kun oli alustavasti juteltu, että jätettäisiin tästä poikueesta meille 1-2 tyttöä, mutta jos tyty todellakin on ainokainen, valinnasta tulee hyvin helppo. Oletettu tyttö on pesueen ainoa tähtiotsainen, joten neiti on jo saanut kutsumanimekseen Metsätähti eli lyhyemmin Tähti. 

Suppiksen minit tänään

Metsätähti <3

Tänään tuli myös tehtyä taas isompi siivous aikuisten kääpiöiden häkkiin, ja sielä meni taas koko sisustus uusiksi. Suursiivous piti tehdä jo ennen häitä, mutta siinä loppui sitten aika kesken. Lauman aikuisilla onkin nyt kauhea sisustaminen käynnissä, kun kaikki nukkupesät pitää rakentaa uudelleen. Kuvassa häkki on vielä ilman ovia ja siten ilman rottamuksia. Oranssit lokerikot ovat aitoa Ikeaa ja tarttuivat matkaan Kontti-kierrätyskeskukselta, josta olisi löytynyt rotille vaikka mitä. Sielä tehtyjen shoppailujen lisäksi sorruin tilaamaan rotille myös pari uutta virikettä, jotka eivät ole vielä saapuneet. Tänään rottien virikekamoja inventoidessa oli kyllä pakko todeta, ettei niillekään tarvitse näiden jälkeen hankkia hetkeen mitään. Meillä kun on kuitenkin enimmilläänkin yhtä aikaa käytössä vain yksi päähäkki ja pari poikashäkkiä.

Likkojen linnan viimeisin sisustus

Lauantaina tuli myös poikettua Helsingissä katsomassa työkaverin väitöstä, kun hän väitteli itsensä tohtoriksi koirien uniapneasta. Samalla tuli taas huomattua, kuinka pieni maa Suomi lopulta onkaan. Meidän porukkaan kun liittyi myös yksi Kaarinan eläinlääkäriaseman entinen työntekijä, joka työskentelee nykyään Helsingin yliopistolla patologialla - ja joka osoittautui samaksi henkilöksi, joka suoritti Mallun ruumiinavauksen. 

2 kommenttia:

  1. Huimasti nuo vauvat kasvaa ja muuttuu muutamassa päivässä ♥

    VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI