Ongelmia laumakemioissa

perjantai 21. kesäkuuta 2024

Meillä on ollut jo monta vuotta kaksi frettilaumaa, koska kaikki tyypit eivät ole tulleet keskenään toimeen. Lähdimme kuitenkin yrittämään laumojen yhdistämistä taas tammikuussa, kun Mitella kuoli, ja Nutella jäi jo toistamiseen yksin. Nutella kun ei ole ikinä asunut yksin, en mielelläni pitäisi sitä yksin, mutta koska toiveena on myös päästä takaisin yhteen laumaan, en mielelläni ottaisi sille myöskään muualta lauman ulkopuolista frettiä kaveriksi (etenkin kun sitten laumoja olisi todennäköisesti vähintään alkuun ellei jopa pysyvästi kolme, koska frettien yhdistäminen ei usein ole sieltä helpoimmasta päästä, etenkään silloin kun yhdistetään aikuisia). 

Näitäkin hetkiä on ollut, kun Nutsku on mahtunut samaan petiin Seran & Noten kanssa

Alkuun yhdistämisyritykset näyttivät menevän kohtalaisesti, ja jossain välissä jopa niin lupaavasti, että uskalsin purkaa toisen aitauksen olohuoneesta ja nyt kaikki ovat asuneet samoissa tiloissa jo muutamia kuukausia. Aina välillä aitauksessa on ollut piippailuja, kun tyypit eivät ole mahtuneet samaan riippariin nukkumaan, mutta ei mitään isompia vääntöjä.

Ei taas ennen kuin hääjärjestelyiden loppusuoralla, kun aikaa frettien aktivointiin ei ollut yhtä paljon, ja fretit olivat myös enemmän omissa tiloissaan. Tämän myötä väännöt taas eskaloituivat, ja Nutskulla on ollut niska ruvilla useampaan kertaan, ja laumaa on alettu taas erottaa toisistaan öiksi ja kun emme ole kotona vahtimassa, ettei mummoa kiusata. Nyt kun lomaa on enää pari päivää jäljellä, on alettu sitten puhua toisen aitauksen palauttamisesta, kun tulee taas enemmän niitä hetkiä, kun emme ole kotona vahtimassa, miten tilanne etenee. 

Tässä mummuska heräilee Noten kainalosta

Tilanne turhauttaa, koska olin jo hetkellisesti melko luottavaisin mielin sen suhteen, että pääsisimme yhteen yhtenäiseen laumaan. Vaikka toisaalta ymmärrän myös sen, että Nutsku on ihan eri energiatasoilla kuin tuo nuoriso, mutta samaan aikaan lauman vanhimpana se ei todellakaan ole valmis alistumaan täysin kakaroiden pompoteltavaksi. Nutella kun on täyttänyt jo kuusi, ja muusta jengistä Hattara on kaksi ja kaikki muut vuotiaita. Nutskun pahimpia kiusaajia ovat olleet Hattara ja Sera, joskin välillä koko nuoriso meinaa lähteä touhuun mukaan, koska tuo nelikko nyt vain tykkää tehdä asioita porukalla. 

Jussi on sinnikkäästi postannut minulle kuvia kaikista yhteisnukkumisista ja koittanut valaa minuun uskoa siitä, että kyllä tämä laumautuminen etenee. Mutta viimeisimmän pahemman yhteenoton jäljiltä hänkin on alkanut kallistua taas erottamisen puoleen. Nutskukin voi kuitenkin, jos kaikki menee hyvin, elää vielä useamman vuoden, joten paluu arkeen yhteen lauman kanssa voi siirtyä sitten taas vuosilla. 

Nutella <3

2 kommenttia:

 1. Olikos freteillä siruja? Rupesin miettimään toimisikohan semmoinen että eristäisi johonkin nurkkaan pienen miniaitauksen ja siihen sirulla toimiva kissanluukku josta vain Nutsku pääsee kulkemaan. Voisi itse valita hengaako muiden seurassa vai haluaako omaa rauhaa...? Vai tunkisiko sitten kuitenkin muitakin samalla avauksella luukusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikilta meidän freteiltä löytyy siru. Silloin kun freteillä vielä oli oma huone, yritimme sitä, että freteillä olisi vapaa kulku terassitarhaan frettihuoneen ikkunan kautta, ja kissoilla sirulukijalla toimivan luukun kautta olohuoneen puolelta. Mutta ainakin tuossa meillä olevassa mallissa sirunlukijan sai jotenkin kierrettyä sillä, että fretti meni selällään makaamaan luukun alle, ja veti luukun väärään suuntaan itsensä yli. Ja sitten kun Mallu keksi tämän, se opetti tempun koko laumalle. Toki tähän voi vaikuttaa se, että luukku oli ohjelmoitu päästämään kaikki ulos, mutta vain tietyt sirunumerot takaisin sisälle luukun kautta (tämä sen takia, että yläkerrassa jaloitellessaan fretit pääsisivät olohuoneestakin tarhaan, mutta eivät pääsisi luukusta olohuoneeseen silloin kun yläkerran frettiportti on auki). Eli ehkä jos sen ohjelmoisi niin, että vain tietyllä sirulla pääsee sisään ja ulos.

   Tosin en usko, että luukku auttaisi siinä, jos junnut lähtevät jahtaamaan Nutskua, koska veikkaan että kaikki menisivät sitten vain samalla avauksella, jonka jälkeen junnut olisivat jumissa Nutskun suojapaikassa.

   Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI