Kuluseuranta 2024: kesäkuu

sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

Kesäkuu tuli taas varsin kalliiksi. Isoin yksittäinen kulu oli parvetarhaa varten hankitut tarvikkeet, joihin meni yhteensä 256,12€. Tästä jäi yli jonkin verran verkkoa, ruuveja ja vähän puutavaraa joihinkin tuleviin projekteihin. 

Muuten rahaa meni lähinnä peruselämiseen, kun täydennettiin kissanruokia, haettiin freteille kanien sisäelimiä ja kaninlihaa, bongattiin hyvä kissanhiekka-ale ja hankittiin sitä kerralla isompi satsi, uusittiin matelijoiden polttimoja, tilattiin lisää kuivattuja hyönteisiä sokerioraville, hankittiin kissojen lääkkeet ja namitahnat. Kaikki näistä eivät osu joka kuukaudelle, mutta nyt kesäkuulle niitä osui useampia, vaikka esimerkiksi sokrumössöihin saatiin ainekset häälahjoista ja yhdestä hävikkihevikassista, eli kaupan heviosastolla ei jouduttu juuri vierailemaan. Jussi hoisi yhden alkuvuodesta unohtuneen yhdistyksen jäsenmaksun. 

Rottavirikkeet on tullut vielä tänä vuonna listattua rottatarvikkeiden alle, mutta niitäkin alkaa olla jo sen verran, että voi olla että ensivuonna niillekin oikeampi kategoria alkaa olla lelut, pedit ja muu ekstra. Tiettyyn rajaan asti kun ne ovat toki välttämättömiä ja tarpeellisia hankintoja, mutta jossain kohtaa tulee vastaan se raja, että kaapissa jo olevia vaihtelemalla päästäisiin eläinten kannalta ihan yhtä hyvään lopputulokseen. Tässä summassa ei ole edes vielä mukana pari Saijalta tullutta riipparia, joita en ole vielä muistanut maksaa.


Ruokinta:

raakaruoka (kanit):125€

kissanmärkäruoka: 99,39€

kokonaiset ruokaeläimet (kuivatut hyönteiset): 49,05€

hevi-osasto: 4€

heinä: 47,98€

namit (lohitahna): 14,98€

lisäravinteet: -

rottien kuivaruoka: 20,99€

 

Tarpeelliset tarvikkeet:

kissanhiekka: 110€

akvaariotarvikkeet: -

rottien ja kanien kuivikkeet: -

terraariotornin uusi jalusta: -

rottatarvikkeet: 29,90€

matelijatarvikkeet (polttimot): 54,85€


Eläinlääkäri ja eläinlääkintä:

terveydenhoito: -

sairaanhoito (Rutun ja Löllön lääkkeet, Maunon labrat):121,71€

eutanasiat + tuhkaus:

 

Lelut, pedit & muu ekstra:

parvekecatio: 256,12€ 

 

Näyttely ja yhdistyskulut:

näyttelyt: -

yhdistysten jäsenmaksut: 15€

yhdistysten tapahtumat: -

 

Lemmikkien hankinta: - 


Byrokratia:


Kesäkuun eläinkulut yhteensä: 948,97€

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI