Frettihuoneesta muiden eksoottisten nisäkkäiden huoneeksi osa 3

perjantai 24. helmikuuta 2023

Kuten sanonta kuuluu, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ja tätä projektia ei tosiaan ihan hirveän paljon suunniteltu. Kyllähän mie joo jonkin verran noita päässäni pyörittelin, ja tarkistelin pari kriittisintä kohtaa mittanauhankin kanssa, mutta en silti kyllin tarkasti. Tarkistin nimittäin kyllä sen, että kaksimetrinen sokruhäkki mahtuu (vaikkakin vähän tiukkaa tehden) siiliaitauksen viereen, mutta en siinä yön pikkutunteina tajunnut, ettei metrin elementeistä tule automaattisesti tasan kahden metrin häkkiä, kun kattopaneeli on mitoitettu sen mukaan, että päädyt kiinnitetään seinäelementteihin. Silloin metrin elementeistä tulee noin 205cm pitkä häkki, joka ei sitten mahtunutkaan suunniteltuun kohtaan. Koska sokruhäkkiä ei ollut mahdollista lyhentää (ainakaan tilaamatta uutta kattoelementtiä), sitä mietti hetken Tuukan aitauksen pienentämistä yhden paneelin verran. Se olisi kuitenkin vienyt kokonaisen kolmanneksen aitauksen pinta-alasta, joka olisi ollut kohtuutonta Tuukkaa kohtaan. Niinpä hetken asiaa mietittyäni päätin muuttaa Tuukan takaisin bunkkeriin, niin että saamme muut eksoottiset nisäkkäät huoneeseen vähän väljemmin. Liian täyteen ahdettu pohjaratkaisu kun hankaloittaisi joka tapauksessa kaikkien eläinten hoitamista.  

Rottahäkki ja sokruhäkki paikoillaan

Niinpä eksohuoneen kanssa otettiin paitsi yksi askel eteen, myös yksi taakse. Sokruhäkki on saatu paikoilleen ja sisustettua, ja samalla sitten purettiin pleksiaitaus odottamaan pesua ja varastointia. Bunkkerissa Tuukalle kun saa rajattua tilan helposti korottamalla vähän hyönteishuoneen kynnystä. 

Näissä kuvissa sininen sohva on vielä sokruhäkin vieressä, mutta sille on jo raivattu tila ikkunan eteen, jotta sokruhäkin viereen mahtuu arosopulien terraario ja sen alle myöhemmin pikkusiilitanrekin asumus. Tämän järjestyksen myötä huoneen keskiosa jää suhteellisen avaraksi, ja sokruhäkin ja oven väliin saa tarvittaessa mahtumaan pientä tasoa esimerkiksi kääpiörottien poikashäkkiä varten. 

Tuukan valtakunta bunkkerissa

Tavaroiden siirtely on kuitenkin aiheuttanut niin kaiken kattavan yleiskaaoksen asunnossa, että välillä on pakko keskittyä myös siivoamiseen ja perusarjen pyörittämiseen. Etenkin kun Simonkaan tulevaa kämppää ei noin vain siirretä, sillä se on oviaukkoa leveämpi, vaan sekin tulee vaatimaan täyden purkamisen että se saadaan siirrettyä. Sen kohdalla siirtoon on onneksi vielä noin kuukausi aikaa. 

Sokrujen valtakunta

Projektin lisäksi meillä on vähän huoliakin. Vappu on laihtunut ihan silmissä. Alkuun laihtuminen laitettiin vain kevään piikkiin, sillä fretit voivat pudottaa painostaan jopa kolmanneksen kevään tullen. Yleensä isoin painonpudotus tapahtuu kuitenkin ensimmäisenä keväänä, ja Vappu on täyttämässä seuraavaksi neljä. Meillä kukaan ei ole myöskään laihtunut keväisin sen näköiseksi kuin Vappu on nyt: sillä on alkanut erottua koko ajan selvemmin lommot kyljissä ja selkäranka. Sen lisäksi Vappu on ollut rauhallisempi kuin yleensä, ja vähän vetämättömän oloinen - siitäkään ei vain heti huolestuttu, sillä Vappu on aina ollut vähän sellainen syntymämummo. Kuitenkin pari päivää sitten päätimme varata Vapulle ajan yhdelle Turkulaiselle eksolääkärille, ja maanantaina olemme toivottavasti vähän viisaampia sen suhteen, mikä Vapulla on vialla. 

Vappu-Vöppänä <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI