Frettihuoneesta muiden eksoottisten nisäkkäiden huoneeksi osa 2

sunnuntai 19. helmikuuta 2023

Osan laumaa muuttaminen huoneesta toiseen voi kuulostaa operaationa suhteellisen pieneltä, mutta koska useimpien muuttajien kämpät eivät ole siirrettävissä ilman niiden täydellistä purkamista, tätä projektia ei ole vedetty vielä läpi edes minun manioillani. Olenkin nyt huomannut suhteellisen realistiseksi tahdiksi yhden asumuksen muuton per sellainen päivä, kun meillä ei ole ohjelmassa muuta töiden lisäksi. Sokruhäkki jätettiin suosiolla tähän päivään, kun ei ole edes niitä töitä. 

Kääpiöitten valtakunta yläkerrassa

Rottahäkki mahtui sopivasti huoneen oven ja vaatehuoneen oven väliin

Tähän mennessä on saatu muutettua kääpiörotat maanantaina, ja Tuukka-siili keskiviikkona. Muuttojen välipäivinä on sitten siirrelty huonekaluja ja siivottu kaappeja, jotta on saatu olohuoneen uutta järjestystä toimivammaksi ja muuttajien tavaroita oikeisiin paikkoihin. Silti kämpän yleisilme on ollut luokkaa "asunnon läpi pyyhkäisi hurrikaani" ja töissäkin on kiinnitetty huomiota siihen, että itse tehtyjen lounasrasioiden sijaan tämä viikko on mennyt pussinuudeleilla. 

Seuraavaksi muutettiin Tuukan kämppä, joka näytti tuolla huoneessa äkkiä paljon isommalta kuin olkkarissa

Päädyin sitten siirtämään sohvan siiliaitaukseen, jotta sohva mahtuisi olemaan huoneessa jatkossakin

Eilinen oli pakko pitää lähes kokonaan projektivapaata, kun teimme päiväreissun Raumalle. Ihan kokonaan en kuitenkaan malttanut, vaan kotimatkalla poikkesimme Tropicalssin kautta hakemassa vähän uusia sisustuksia kääpiörotille ja sokruille, sekä pikkusiilitanrekin tulevaan kämppään. Koitan muistaa esitellä näitä shoppailuja vähän tarkemmin, sitten kun ne on saatu viriteltyä paikoilleen. Eilen illalla meille tuli myös pari hoitofrettiä, kun Nekku ja Käpy poikkesivat taas hoitoon. Sitä ehkä sekunnin mietti, kehtaanko päästää Mellun sisälle kun koko kämppä on pommin jäljiltä, mutta päätin ettei se ole niiiin paha, kun pyrkii purkamaan edes osan siitä pommista ennenkuin hoitofretit haetaan. Se kun voisi olla jo vähän enemmän huolestuttavaa, jos samat roskapussit ja pesupinot lojuisivat esillä vielä silloinkin. 

Skorppariminit alkoivat nousta pinnalle tunneleita tutkittaessa

Yksi mineistä

Hetkellinen vauvala

Loppu eilisillasta menikin siihen, että otimme vihdoin työn alle laskea ja siirtää omiin purkkeihin lokakuussa bongatut skorpionivauvat. Tähän asti ne ovat saaneet kasvaa emonsa hoivissa, ja olemme päässeet vain välillä kurkkimaan niitä terraarion pohjalasin läpi niiden vietettyä aikaansa Ripleyn kaivamissa tunneleissa. Lopputuloksena oli neljätoista pikkuskorpionia, joilla on tähän mennessä takanaan 3-4 molttia eli nahanvaihtoa. Nyt sitten hetki tarkkaillaan, miten itsenäinen elämä lähtee poikasilla sujumaan, ja sen jälkeen Jussi sopi vievänsä muksut Tinolle Tropicalssiin. Jussi kun luottaa siihen, että Tino saa helpommin livenä tentattua ostajaehdokkaat, kuin mitä hommaan menisi aikaa sähköpostikirjeenvaihtona jokaisen potentiaalisen kotiehdokkaan kanssa. Itsekään kun en luvannut ottaa sitä hommaa vastuulleni, etenkin kun kyseessä on myrkyllinen eläin.

Sokruhäkin purkaminen aloitettu

Pesupuuhia kylppärissä

Nyt Jussi karkasi välillä pihahommiin raivaamaan eilisen lumimyräkän jälkiä lumilingolla ja minä jäin sisälle pesemään sokruhäkin irtaimistoa. Sokruhäkin elementit odottavat jo yläkerran eksohuoneessa sitä, että Jussi saa lumityöt tehtyä, ja päästään kasaamaan häkki uuteen osoitteeseen. Uudelleen kasaaminen tulee vaatimaan samalla vähän uusien ruuvinreikien tekoa, sillä häkin ovi tulee siirtymään uudessa sijainnissa päädystä pitkälle sivulle.

1 kommentti:

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI