Frettihuoneesta muiden eksoottisten nisäkkäiden huoneeksi osa 1

sunnuntai 12. helmikuuta 2023

Niinhän siinä sitten kävi, että siinä vaiheessa kun Jussi heräsi, se pääsi päättämään kahdesta mahdolllisesta uuden frettiaitauksen paikasta. Jouduin kyllä lupaamaan, että tätä koko projektia ei sitten koiteta mahduttaa tähän viikonloppuun, mutta sain luvan hoitaa frettien muuton olohuoneeseen, niin että pääsen jynssäämään frettien vanhaa huonetta. Uusi frettiaitaus päädyttiin sijoittamaan takaoven eteen niin, että fretit pääsevät kulkemaan kissanluukusta terassitarhaan 24/7. Näin se että niiden sisätila kutistui 5,5 neliöön kompensoituu sillä, että niillä on tarhassa touhuilutilaa parisenkymmentäneliötä siihen päälle. Mutta koska Jussi haluaa päästä joskus kulkemaan takaovesta myös ilman assistentteja, aitauspaneeleille laitettiin heti kättelyssä kiinnistysmahdollisuus kummallekin puolelle ovea, niin että frettiaitausta on tarvittaessa mahdollisuus hetkellisesti lyhentää, jos meillä on vaikka kesävieraita, joiden täytyy päästä kulkemaan uima-altaalle ilman saattuetta. 

Frettien uusi sisäaitaus

Meillä ei ole tämän hetkisessä jengissä ketään ultimaattista aituria tai miniminiä, joten päätin käyttää tilan aitaamiseen Marshallin aitauksia. Niitä kun oli useampia heti valmiina, niin ainoat mitä käytiin hakemassa aitausta varten, oli pitkänmallinen kappale muovimattoa parketin suojaksi (vanha parketti imisi muuten hutipissat sekunnissa) ja pussillinen umpilenkillisiä ruuveja, joihin aitauspaneeli on mahdollista kiinnittää jousilukoilla. Jotta huonetta pienemmän aitauksen käyttöpinta-ala tulisi maksimoitua, siirsin myös molemmat freteillä käytössä olevat häkit sinne, jotta lattiapinta-alan lisäksi saatiin myös vähän kiipeilymahdollisuuksia ja paljon riipparin paikkoja. Vanhassa huoneessa ollut kukkatelinekiipeilypuu jatkaa frettien käytössä terassitarhan puolella. 

Frettien muutossa olin stressannut ehkä eniten sitä, että tyypit ovat tottuneet vetäytymään huoneeseensa nukkumaan, kun ovat saaneet touhunsa valmiiksi. Että olisiko se nyt taas liikaa mylläystä frettien elämään, että tilatkin menevät uusiksi, vaikka lauma on vasta muotoutumassa. Olin tästä huolissani aivan turhaan, sillä heti kun fretit huomasivat, että siirsin niiden pedit frettihuoneesta olkkariin, ne siirtyivät niiden perässä jatkamaan uniaan olkkarissa. Siinä kohtaa kun olin siirtänyt pedit ja vesikupin, Juutas alkoi tutkia aitausta siihen malliin, ja kävellä aitauksen ja jääkaapin väliä, että oli helppo lukea pojan kysyvän, että tarkoittaako tää nyt sitä, että iltapalakin syödään aitauksessa, ja voisiko iltapala jo tulla. Vaikka fretit osaavat olla joissain asioissa ärsyttävänkin itsepäisiä, joissain toisissa ne taas ovat maailman mutkattomampia otuksia. Seuraavaksi sitten jännätään, millaisiksi frettien vessatavat ja -paikat valikoituvat uudessa asumisratkaisussa.

Josta on nyt luukun kautta jatkuva kulku tarhaan

Tänään projekti sitten jatkuu vanhan frettihuoneen perusteellisella siivouksella, ja huoneen oven palauttamisella. Riippuen kauanko tähän menee, voi olla, että saatan aloitella jo rottien muuttoa, sillä niiden asumuksen kanssa en tarvitse Jussin apua siirrossa. Sokerioravien, Tuukan ja Simon kämppien suhteen tarvitsen vähän lisäkäsiä auttamaan niiden purkamisessa ja uudelleen kokoamisessa. Tämän päivän projektilistalla olisi myös keksiä, miten saisin vaatehuoneeseen raivattua tilaa myös muiden eksoottisten nisäkkäiden tarvikkeille, että saisi niiden säilytyksen loogisesti sinne, missä eläimetkin tulevat olemaan. Frettitavaroiden siirtäminen olohuoneeseen kun ei ole oikein vaihtoehto, vaikka osalle niistä saattaisi saada paikat vähän lähempää olkkaria eteisen peilikaapista.

1 kommentti:

  1. Enpä joutunu kauaa odottamaan kuvia 😂 vaikka kyllähän mä tästä olisin jo vetoakin lyöny.

    VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI