Sisäsiisteys hukassa

lauantai 3. joulukuuta 2022

Yksi tällähetkellä arkea kuormittava tekijä on se, että frettijengien yhdistämisen jälkeen kaikki kahdeksan tyyppiä tuntuvat unohtaneen sisäsiisteyden lähes tyystin. Tarpeita riittää kyllä yhä nurkkiinkin, missä vessat sijaitsevat, mutta lisäksi niitä kertyy pissa-alustojen ympärille, matoille, häkkeihin sekä portin viereen. Vapaana yläkerrassa ollessa miinoitetaan erityisesti eteistä, mutta huteja saa siivota myös keittiön ja ruokailutilan lattioilta ja ruokailutilan ja olohuoneen matoilta. Asiaa ei yhtään helpota se, että pesutorniin vaihdettaessa meidän pyykinpesukone kutistui kaksitoista kiloa vetävästä kahdeksankiloiseen. Alkuun toivoin, että tämä olisi vain nopeasti ohi menevä välivaihe, mutta koska tilanne on pitkittynyt, sitä on joutunut miettimään muutaman asian uusiksi.

Kunnon vauhtiviiva-juoksukakka eteisessä

Isoimpana niistä laitoin tänään tilaukseen lisää kertakäyttöisiä pissa-alustoja. Meillä on nyt vähän päälle kaksi vuotta kestoiltu, ja kestopissa-alustat ovat toimineet ja kestäneet käytössä hyvin. Kuitenkin kakkakaaos pysyy tällähetkellä parhaiten aisoissa sillä, että huoneen vessapaikat siivoaa kahdesti päivässä, jonka lisäksi poistaa hudit ainakin kerran-pari päivässä ja kerää likaantuneet matot pesuun. Tämä on kuitenkin tehnyt jo yksinään 1-2 koneellista pyykkiä päivässä, ja kun ihan joka päivä ei ole ehtinyt pesemään pyykkiä, on pyykkiä päässyt välillä kertymään melkoisesti. Etenkin kun näätäpyykin lisäksi täytyy toki pyörittää myös vaate-, lakana- ja muuta pyykkiä. 

Pojat suhtautuvat syytöksiin välinpitämättömän rennosti. Sotkujen takia heillä on palveluskuntaa.

Väkisinkin toki vähän hirvittää kertakäyttöisistä tuleva roskan ja muovin määrä, mutta silti päätös oli lopulta helppo. Leppoisaa kodinjärjestämisen joulukalenteria kuunnellessa sitä kun muistutti itselleen, että joskus on lupa oikoa ja helpottaa omaa arkeaan tukeutumalla valmisratkaisuihin. Kyllähän ne kestopissa-alustatkin tänne jäävät, ja löytyvät sieltä kaapista taas sitten, kun tilanne sisäsiisteyden suhteen helpottaa tai kun muuten paremmin ehtii ja jaksaa. Ja toki nytkin voi vetää hybridimallilla ja käyttää kestoja niinä päivinä, kun muuta pyykkiä on vähemmän. 

Frettien osalta siivoushomma kaatuu enemmän minulle, siinä missä Jussi on pitkälti huolehtinut Rutun hudeista. Silti tämä tilanne välillä hitsaa Jussillakin, etenkin eilen, kun Ruttu päätti pissata sänkyyn juuri minuutti sen jälkeen kun Jussi oli vaihtanut lakanut. Nyt on kuitenkin sovittu, että Ruttu ja Minttu lähtevät kumpikin mukani töihin maanantaina. Sekä siksi, että saan varmasti riittävästi labranäytteitä näyttöä varten, että siksi saadaan ehkä jotain selkoa tyyppien tilanteesta.  

Heti siivoamisen jälkeen frettihuone on niin petollisen siisti
Positiivisella puolella toissa iltana Juutas, Nutella ja Vappu löytyivät jo kaikki samasta pedistä. Eli orginaalijengi ja tulokasjengi ovat alkaneet jo hieman sekoittua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI