Ruokahuoltoa ja kevättouhuja

maanantai 25. huhtikuuta 2022

Lopputalvi meni meidän laumalla pitkälti sisätiloissa, kun lunta oli vuoroon miljoonasti, ja aina kun se lähti sulamaan piha muuttui hengenvaaralliseksi jäätiköksi (rinnetontti ja peilijää ovat ihana yhdistelmä). Sitä onkin nyt otettu sitten takaisin urakalla, ja aloitettu niin aitaus kuin valjastelukausi niin frettien kuin Maunonkin kanssa. Kaneille ei olla vielä päästy lisäämään juoksutusaitausta leikkimökin eteen, sillä se tuntuu olevan tontin viimeinen nurkka, joka pitää kiinni jää- ja lumipeitteestään. Ulkoilujuttujen lisäksi viime viikko meni ruokapreppailussa, kun opeteltiin ensimmäisiä kertoja tekemään hedelmä- ja kasvissmoothieita sokerioraville, aloitettiin mahlan lasku sekä pussitettiin 30 kiloa raakalihoja annospusseihin. 

Sokrusmoothie valmisteilla

Etäopiskelua ja lihasavottaa

Mahlatehdas 1.0

Lihasavotta kipeyttikin käden sitten kunnolla, kun en ole saanut vieläkään aikaiseksi päivittää siihen itselleni kunnon välineitä, vaan kohmeisia lihoja tuli yhä eroteltua perinteisellä vasara, taltta ja ruuvimeisseli taktiitalla. Meillä pursuilee tällä hetkellä pakastimet tavallistakin enemmän, sillä alan vasta hiljalleen tajuta, kuinka vähän neljä aikuista frettinaarasta oikeasti syö. Nyt kun kukaan ei kasva tai ole tiineenä, ruuankulutus tuntuu ihan minimaaliselta. Mutta toivotaan, että hommaan saada kesän edetessä muutosta, sillä fretti-Bianca on päästy astuttamaan uudelleen, ja pian on myös Titanian uusinta-astutuksen vuoro. Sain myös kuulla yhdestä ylläriyhdistelmästä, jossa olisi kanssa mahdollisuudet meidän toivomalle pennulle. Eli ilmassa on odotusta.

Suuri seikkailija Mauno takametsässä

Kevään ihmettelyä piha-aitauksessa

Mallu & Vappu

Sokrujen mukana saatiin niille oma keittokirja, ja kimppatilauksena hankittu pussi, jossa oli erilaisia kuivayrttejä miksattavaksi hedelmien ja kasvisten kanssa. Sokrut kun tarvitsevat hyönteisten lisäksi myös tätä makeampaa puolta. Tyyppien nesteytykseen menee paitsi vettä ja mahlaa, asiaa ajaa myös tyyppien lahjontaan käytettävä hunajavesi. Mahlan ollessa Suomessa hyvin vahvasti sesonkituote, aloimme nyt pakastaa sitä jääpalapusseihin sitä mukaan kun sitä saadaan. Sieltä voi sitten vuoden mittaa sulattaa sitä vesikuppiin sekä soseiden joukkoon.

Nutsku valjasteli itsensä kukkapenkkiin

   

1 kommentti:

  1. Syötävän söpö kuva Mallasta ja Vapusta ♥
    Hih, sähän oot oikein kunnon kokki!

    VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI