maanantai 4. huhtikuuta 2022

Odotus jatkuu

Tämänvuotinen pentukausi starttailee freteillä hiljakseen. Moni jalostuseläin on aloittanut kiiman, ja useampia pareja on päästy jo yhdistämään. Silti en ole kuullut, että kellään olisi vielä syntynyt pentuja. Yhdistetyistä pareista kaksi on ollut sellaisia, joissa olen jonossa pentuun/pentuihin. Lisäksi yhdelle meidän viimekesäiselle hoidokille pääsi käymään vahinko, kun se onnistui karkaamaan uroksen luokse. Sen kohdalla tiineys olisi sen iän, koon ja suvun takia ollut kaikkea muuta kuin toivottu, mutta en voi silti kieltää, etteivätkö myös sen pennut olisi houkuttaneet, sillä kyseinen naaras on muuten aika ihana, vaikka ei missään tapauksessa jalostuseläin. 

Kaikki näistä kolmesta onnistuivat vaikuttamaan varsin tiineiltä, ja olin jo semisti innoissani, että tänä keväänä pahin jännitys päättyy jo maaliskuussa pentu-uutisiin. Vaan toisimpa kävi, ja kaikkien kolmen kohdalla tuli ultran jälkeen tieto, että ovat jääneet tyhjiksi. Tai yhden kohdalla ekan ultran perusteella vaikutti, että sillä voisi olla pentuja, mutta röntgenissä ja toisessa ultrassa pentuja ei sitten näkynyt. Eli meidän kohdalla pentu-uutisten odottelu tulee jatkumaan aina loppukevääseen-alkukesään asti, sillä nyt on odotettava että ne naaraat, joille pentueet oli suunniteltu, aloittavat uudet kiimat, ja ne päästään astuttamaan uudelleen. Tähän voi mennä helposti viikkoja tai jopa pari kuukautta, sillä aika usein epäonnistunutta astumista seuraa valetiineys, jolloin fretti käyttäytyy kuin olisi tiine pentujen laskettuun syntymäpäivään asti, ja saattaa sen jälkeen käyttää joitain viikkoja "pentujen" hoitamiseen ennen uuden kiiman aloittamista. Eli todennäköisesti jos meille kotiutuu tänä vuonna pentuja, niiden luovutus tulee olemaan vasta loppukesästä. 

Valetiineyksistä puheenollen Nutellan ja Mitellan uusista hormoni-implanteista tuli viime viikolla kuluneeksi kuusi viikkoa. Nutskun kohdalla onneksi näyttää, että vältyimme valetiineydeltä. Joissain tapauksissa kun myös implantin laitto voi käynnistää sen. Mitellalla puolestaan on ollut lievää siihen viittavaa käytöstä etenkin pesän puolustamisen ja kavereiden hoivaamisen suhteen, mutta onneksi sekään ei ainakaan toistaiseksi käyttäydy yhtä maanisesti kuin viimeksi kun se oli valetiineenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti