Viikonloppuun

perjantai 18. maaliskuuta 2022

Tämäkin viikko meni taas vauhdilla. Jussi palasi töihin jo maanantaina, vaikka jalka ja kylki ovat vaivanneet vähän sen jälkeenkin. Bianca ultrattiin maanantaina tyhjäksi, eli vauvauutisia saadaan vielä odottaa. Toki valetiineys näin aikaisessa vaiheessa pentukautta ei vielä tarkoita, etteikö Bianca ehtisi tehdä vielä oikeitakin pentuja tälle kaudelle. Eilen lyötiin myös lukkoon hoitonäätien lähtö, ja ne pakataan kotimatkalle huomenna. Olo on tyyppien lähdöstä vähän haikea, vaikka tyyppien täällä olon väliaikaisuus on ollut tiedossa alusta asti, ja helpottaahan se arkea selvästi, kun yhden lauman juoksutus ja aktivointi jää pois. 

Kukkakaupasta lähti pari pukettia terraarioihin ja turvetta

Vaikka kanylointi ja puhelimeen vastaaminen ei vielä ota sujuakseen, muuten koen edistyneeni työssäoppimispaikalla viikossa valtavasti. Kun viime perjantaina vielä valitteli turhautumista, kun ei pystynyt olemaan poikkeustilanteessa täysillä avuksi, tällä viikolla potilaiden sisäänkirjaaminen ja anestesiavalvonta alkoi jo sujua siihen malliin että pystyin tekemään niitä jo osin täysin itsenäisesti. Samaten hammaspaikan ja leikkausalin valmistelu alkaa sujua koko ajan vauhdikkaammin. Kun sain vielä tähän päivään kaksi onnistunutta kanylointia, sitä lähti aika voittajafiiliksillä viikonloppuun. En voi kieltää ettenkö nauttisi siitä, kun sitä uskaltaa ottaa koko ajan enempi vastuuta työtehtävistä, ja kun se vielä huomataan kehujen kera. Etenkin kun niitä kehuja on saanut myös siitä, että uskaltaa myös myöntää ja kysyä, jos ei ole jostain varma, eikä sitä katsota mitenkään pahalla.  

Maailman mahtavin mummonäätä

Sen verran uuden oppiminen on kuitenkin vienyt kaistaa, että kotona eläinhommat ovat pyörineet pitkälti perusrutiinien ympärillä. Mitä nyt viime viikonloppuna saatiin vähän kasvihommia eteenpäin bunkkerissa, kun kaveri oli meillä yötä ja eksyttiin Pirilän Kukkatalon keväthulinoihin. Tällä viikolla kyllä tuli yksi lähetys Reptile Maniacsilta, niin nyt on sitten materiaalit valmiina, kun ehtii jatkaa Wilin uuden terraarion taustaa. Sinne on hankittu valmiiksi jo kasvitkin, joten jonkinlaisena tavoitteena olisi saada se kuntoon ensiviikon aikana. 

Trigokin sai kukkia

Eilen tuli myös useammalta taholta kiinnostavaa lukemista, kun postilaatikkoon tippui Suomen lemmikkikaniyhdistyksen jäsenlehti Papanaattori ja Suomen Eläinsuojelun lehti Eläinten Ystävä. Niiden lisäksi haettiin postista Biology and Diseases of the Ferret -niminen tiiliskivi. Tietää sitten mitä lueskella viikonloppuna sopivien hetkien tullen. Jussi joutuu kyllä varmasti auttamaan minua vähän tuon englanninkielisen opuksen sanaston kanssa, sitten kun päästään lääketieteelliseen sanastoon.2 kommenttia:

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI