Synttärikausi startannut

torstai 24. maaliskuuta 2022

 ...itseasiassa jo viime kuussa, kun Aino täytti kolme vuotta. Muistin asian viikko ennen Ainon synttäreitä, ja uudelleen pari viikkoa sen jälkeen. Ainon oikea juhlapäivä oli 17.2. Sitä juhlittiin sitten jälkikäteen hyvitysnamein. 

Kohta (1.5.) 3-vuotias Vappu ja tänään 3-vuotias Mallu

Tänään oli vuorossa Mallun 3-vuotissynttärit. Ne muistin kerrankin jopa ajoissa. Ensiviikon lauantaina juhlitaan Mitellan 6-vuotissynttäreitä. Kirjaan nekin heti tähän onnitteluiden kera, koska vähän pelkään, että tänä keväänä tulen unohtamaan vielä monet synttärit. 

Kaikkein eniten sitä ehkä odottaa, että pääsisimme ensikuussa 15. päivä juhlimaan Justiinan 9-vuotissynttäreitä. Sinne edetään kuitenkin päivä ja viikko kerrallaan mummon kuntoa tarkkaillen.

Viime kuussa 3-vuoden rajapyykin saavuttanut Aino ja kesäkuussa 3-vuotta täyttävä Mauno

Onneksi lemmikkien kohdalla synttärien unohtelu ei ole yhtä iso synti kuin lapsien kohdalla. Minulla kun on aika vahva luotto siihen, ettei kukaan noista muista itse omia synttäreitään ja osaa odottaa silloin ekstraherkkuja, uusia leluja ja muita spesiaalimuistamisia. Toki itsestä on välillä kiva spesiaalihemmotella tyyppejä, mutta tällä hetkellä ne hetket eivät oikein osu synttäreihin.

Rutun kohdalla kyllä pyritään, että se tulee pyöreiden vuosien kunniaksi saamaan kattavan senioritarkin joskus synttärien kulmilla. Arvaan kyllä, ettei Ruttu tule kiittämään asiasta, etenkin koska hommaan tuppaa liittymään Rutun nenemis eli nääntymiskuolema aka paasto. 

Muuten tänne ei kuulu arkea ihmeempää. Paitsi että työterveyslääkärini (eli Jussi) aloitti miulle toiveestani ennaltaehkäisevän rabiesrokotesarjan. Voin sitten pienemmällä riskillä hoitaa töissä myös rabieksen levinnäisyysalueelta tuotuja lemmikkieläimiä, tai rabiesriskin omaavia luonnoneläimiä, jos päädyn töihin paikkaan jossa niitä hoidetaan. Asia alkoi tuntua aiempaa ajankohtaisemmalta Ukrainan tilanteen myötä. Niinpä päätin ottaa rabiesrokotteet jo nyt, vaikka niitä ei vielä klinikkaeläinhoitajaopiskelijana saa ilmaiseksi, vaikka valmistumisen jälkeen monella klinikalla ne kuuluvat työterveyden piiriin.

Töissä autan rokottamaan eläimiä ja kotona itseäni

2 kommenttia:

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI