Kevät etenee

maanantai 14. helmikuuta 2022

Tämän päiväinen räntäsohjo ei vielä tunnu kauhean keväiseltä, mutta siitä huolimatta eläinrintamalla jo seuraavat tyypit ovat valmistautumassa kevääseen. Loppuviikon aikana ensimmäisenä havaittiin Nutellan aloittavan kiimaansa, ja eilen illalla sen lisäksi Mitellan. Siinä alkoi sitten heti sen miettiminen, mihin niille lähdetään varaamaan hormoni-implanttiaikaa, kun koulua on enää muutama päivä ennen hiihtolomaa, ja hiihtoloman jälkeen alkaa ensimmäinen työssäoppiminen. Päätin kuitenkin kysyä ensin koululta, ehtisikö lantit vielä tilata ja laittaa ennen loman alkua. 

Ainakin tenttiin kertaamiseen löytyi sopivat eväät
Se onnistui, joten keskiviikkona kouluun tulee sitten lähdettyä kahden fretin ja kanien kanssa. Onneksi Petterin ja Pampulan yhteiselo on jatkunut yhtä rauhallisissa merkeissä kuin se alkoikin, joten uskoisin selviäväni keskiviikkona kahden boksin kanssa, kun haetaan neitien lantit ja kanien rokotteet. Uskaltaa sitten kanien kanssakin aloittaa ulkotuoreiden syöttämisen heti kun ne alkavat puskea pintaan ilman pelkoa RHD:stä ja myksomatoosista. 

Eilen harrastettiin myös pientä kotimaan matkailua ja käytiin hakemassa Jussillekin yksi kevätprojekti, eli yli 700 litrainen merivesiallas, jota Jussi aikoo lähteä käynnistelemään sitten kun maa sulaa ja saadaan kikkailtua se turvallisemmin sisälle. Nyt se odottaa vielä autotallissa kaapin dc-fiksaamista ja altaan päälle tehtävän kotelon tekoa, jonka toivotaan pitävän kissat pois altaasta. Merivesialtaiden tekniikka on itselleni yhä täyttä hepreaa, mutta veikkaan että tämän Jussin projektin myötä sekin käy pikkuhiljaa sitten ainakin vähän tutummaksi. Lähtökohtaisena tavoitteenani on kuitenkin oppia Jussin projektin sivussa ainakin merivesialtaan vaatima ylläpitohoito.  

Kerrankin mietittiin Jussin projektin tiimoilta, kenet saadaan sunnuntaina illalla auttamaan 200 kiloista allasta vuokrapakusta ulos, kun se painoikin taas vähän enemmän kuin oli ajateltu.

Torstaina on myös edessä ensimmäinen käytännöntenttini, jossa minun on näyttötyyliin suoritettava koulun klinikalla annettuja tehtäviä, ja kerrottava samalla miksi teen mitä teen. Eli seuraavien päivien aikana pitää koittaa ehtiä jaksaa vähän kertailla läpi tunneilla läpikäytyjä asioita - sen mitä ehtii. Keskiviikkona on nimittäin myös Suomen Lemmikkikanit ry:n järjestämä webinaari kanien kastroinnista ja steriloinnista, ja vaikka luento olisi mahdollista katsoa myös tallenteelta jälkikäteen, silloin missaisi luennon jälkeisen kyselymahdollisuuden.

Eli seuraavat päivät voi pitää taas vähän kiirettä, mutta sen jälkeen saa taas keskittyä viikon rauhassa kotiprojekteihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI