Kanien ensimmäinen vuorokausi yhdessä

torstai 10. helmikuuta 2022

Meillä piti olla tänään koko päivä ruotsintunteja Paimiossa. Eilen tuli kuitenkin viesti, että kyseinen opettaja on sairastunut, eli meille tuli ylimääräinen vapaapäivä. Hetken asiaa mietittyäni tiesin heti mihin sen käyttäisin, eli päätin kokeilla kanien yhdistämistä, nyt kun olisi useampi päivä peräkkäin aikaa valvoa, miten homma etenisi. Niinpä eilen iltapäivällä nostettiin molemmat kaneista samaan kantoboksiin, ja lähdettiin pienelle ajelulle. Kotiin päästyä molemmat kaneista otettiin sisälle ja vapautettiin kodinhoitohuoneeseen.

Pampula & Petteri

Petteriä tämä kaikki stressasi selvästi enemmän, ja se oli vähän hermona. Se tömisti tassuillaan, ja koitti hätistellä Pampulaa. Pampula taas ei ollut moksiskaan. Se käytti jo heti boksissa aikaa syömiseen, ja Petterin koittaessa isotella, se painoi pään alistumisen merkiksi alas. Aika äkkiä Petterikin sitten rauhoittui, kun tajusi ettei pikkuneiti ole tulossa silmille, ja kohta sekin malttoi alkaa syödä vähän heinää ja pellettiä. Parin tunnin jälkeen kumpikin kaneista jo peseytyi syömisen lomassa, ja alkoivat vuorotellen makoilla pitkin pituuttaan lattialla - ja sitten vain kolmisen tuntia yhdistämisestä ne heittäytyivät makoilemaan vierekkäin. Olin varautunut että tähän vaiheeseen pääseminen voisi viedä viikkoja, joten olo oli aika epäuskoisen helpottunut.


Kun koko ilta eteni rauhallisissa merkeissä, päätin jättää kanit myös yöksi yhteen. Ja mikäli mitään takapakkia ei nyt ilmene, Petteri ja Pampula saavat asua nyt seuraavat pari viikkoa kodinhoitohuoneessa ja bondailla keskenään. Sillä välin siivoan autotallista kaikki kanikamppeet pesuun, ja pyyhin lattiat ja kopit huolella läpi, että saadaan molempien hajut mahdollisimman tarkoin sieltä pois, ja päästään rakentamaan uutta yhteiseloa sinne neutraalilta pohjalta. Takaisin leikkimökkiin kanit saavat muuttaa sitten, kun ilmat ovat ehtineet vähän lämmetä. 


Tällähetkellä olo on erittäin optimistinen ja toiveikas, vaikka tiedänkin että Pampulan hormonit voivat heittää vielä kapuloita ratkaisiin sitten kun neiti alkaa aikuistua, ja että kanit saattaa joutua totuttamaan yhteen vielä uudelleen sitten kun Pampula on saatu steriloitua. Mutta se on sitten sen ajan murhe.  



2 kommenttia:

  1. Ihanaa ♥ Tulee ihan Piki ja Aatu mieleen kun kattelee kuvia. Tosin olivat enemmän samaa kokoluokkaa. Kyllä puput on sitte söpöjä ♥♥

    VastaaPoista
  2. Vau, miten hienosti lähti heti sujumaan yhteiselo!

    VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI