Kodin rakentamista

tiistai 2. maaliskuuta 2021

Uutta kotia on nyt asuttu seitsemän kuukautta. Vaikka aikaan on mahtunut jo yksi karanteeni ja vähän lomaakin, meillä on ollut molemmilla koko ajan niin miljoona juttua menossa, että tuntuu että kotona kaikki on edennyt ihan äärettömän hitaasti. Jussilla on yhä osa muuttolaatikoista purkamatta, ja viimeisiä juttuja on alettu saada kiinni seinille vasta ihan viime viikkoina. Välissä vähän jo mietin, ovatko esimerkiksi frettien näyttelypalkinnot minulle niin merkityksellisiä, että haluan palkintohyllyt esille myös täällä (ne ovat yhä laatikoihin pakattuna vaatehuoneessa), ja ehdinkin jo päättää, että ne saavat jäädä varastoon. Yli vuoden näyttelytauko on ollut jotenkin omiaan vähän etäännyttämään siitä touhusta. Jussi oli kuitenkin sitä mieltä, että palkinnot olisi kiva saada esille, sillä hän on erittäin ylpeä neitien näyttelysaavutuksista. Nyt sitten arvotaankin, koitetaanko saada hyllyt seinille lähitulevaisuudessa, vai vasta frettihuoneen remontin jälkeen, joka on edessä ajankohtana x. 

Junnujengiä viikonloppua

Viikonloppuna edistettiin vaihteeksi myös ei-eläimellisiä sisustusjuttuja. Olohuoneeseen tuli viimein sellainen pikkujuttu kuin televisio, joka on ollut Jussilla haaveissa jo kuukausia. Jussin vanha televisio kun on ollut pelitelevisiona alakerrassa, ja on käytännössä katsottu tv-sarjoja ylhäällä Jussin tabletin näytöltä. Itselleni koolla ei ole ollut väliä tässä suhteessa, ja kymmenen tuumainen tabletin näyttö on pelittänyt ihan hyvin. Tuo 65 tuumainen seinäkiinnitteinen televisio vaatii huomattavasti enemmän totuttelua. Itselleni isompana juttuna tilattiin viikonloppuna viimein matot olo- ja ruokailuhuoneeseen, ja niiden pitäisi saapua torstaina. Olen tästä oikeasti aika fiiliksissä, sillä mielestäni matot lisäävät kodikkuutta valtavasti. Jussi taas pitää minua vähintäänkin vähän hulluna ja riskikäyttäytyjänä, kun päätin ajoittaa kahden ison villamaton tilaamisen juuri pahimpaan karvanlähtöaikaan ja karvapallo-oksennusten riskiaikaan.Viime viikonlopun kohokohtiin kuului ehdottomasti, kun sain vihdoin kodinhoitohuoneen seinälle telineet sekä mopeille että imurinletkulle (sen lisäksi, että sisko perheineen oli käymässä <3). 

Kodinhoitohuoneen uudet telineet

Samaan aikaan kun on rakennettu nykyisestä entistä enemmän omannäköistä kotia, vanhalla asunnolla alkoi viikko sitten pintaremontti. Sielä vaihdetaan osa lattioista, hiotaan ja lakataan uudelleen ne lattiat joita ei vaihdeta, vaihdetaan listat ja tasoitetaan ja maalataan seinät. Eli hävitetään kaikki merkit meidän karva-armeijasta, ja koitetaan saada asunto mahdollisimman siistiin kuntoon myyntiä varten. Nyt kun kylppäri ja vessa on laitettu putkiremontin myötä kokonaan uusiksi, ei muun asunnon haluta hidastavan ja vaikeuttavan asunnon myyntiä. Samaan aikaan olen alkanut haaveilla pienestä pinta-remontista myös tänne uuteen, että saisi kerrankin kotiin kunnolla näädänkestävät pinnat jo kun vielä itse asuu kohteessa. Eli esimerkiksi vinyylilankun parketin sijaan, ja näätähuoneeseen pyyhkimistä kestävän vinyylitapetin paperitapetin sijaan. Tämän remontin ajankohtaan kuitenkin vaikuttaa, koska ja millä hinnalla vanha koti saadaan myytyä. 

Valitettavasti kuluneen viikon aikana arkikuvioita on hämmentänyt myös muu kuin normaalit työt, eläimet ja remppahommat. Jussin isä joutui viime viikolla sairaalaan. Hän pääsi sieltä kerran jo poiskin, mutta vointi romahti hyvin pian kotiuttamisen jälkeen uudelleen niin, että hänet vietiin ambulanssilla takaisin sairaalaan. Jussia on siis tarvittu normaalia enemmän myös hänen kotikotona hoitamassa asioita sielä. 

Suurin rakkauteni työssäoppimispaikassa <3
Porojen päivän kohokohta
Vaikka olenkin viihtynyt tavattoman hyvin nykyisessä työssäoppimispaikassani, jossain määrin myös odotan sitä, kuinka nykyinen pätkä ensiviikon jälkeen loppuu. Mikäli nykyinen paikka olisi lähempänä, suorittaisin sielä mielelläni vaikka kaikki loput työssäoppimiseni, mutta nyt tämän kaiken muun päälle kolmen tunnin päivittäiset ajot ovat alkaneet käydä voimille. Tämän jälkeen seuraavaan paikkaan oleva 40 minuuttia suuntaansa tuntuu jo huomattavan kevyeltä. Sitä ennen pitäisi vain saada aikaiseksi vielä laatia kirjallinen näyttösuunnitelma ensiviikolla olevaa pieneläimen näyttöä varten.

6 kommenttia:

 1. Kerro sitten miten mattojen kanssa käy; pääsetkö maton pesuun heti ensimmäisenä viikonloppuna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frettihuoneen uusi sohva ehti olla käytössä alle 24 tuntia ennenkuin päällinen meni pesuun, mikä voi lisätä Jussin skeptisyyttä 😅 Mutta tulipahan heti testattua päällisen pesunkestävyys 😁 Ja mattoja varten löytyy tekstiilipesuri.

   Poista
 2. Niin se teidän koti vaan muuttuu teidän näköiseksi pikkuhiljaa vaikka kaikkea muutakin tohinaa on. Tsemppiä jaksamiseen ja toipumisia Jussin isälle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on tullut kyllä mietittyä, miten tästä kaikesta olisi selvitty, ellei korona olisi siivonnut kalenteria kaikista eläintapahtumista 😅 Kun tuntuu että vaikka kaikki näyttelyt, messut ja muut peruttu, silti kaikki aika häviää mystisesti johonkin.

   Poista
 3. Toivottavasti Jussin isä saadaan kuntoon. Voimia teille molemmille. <3 Täällä on viimeinen kuukausi eletty pelossa ja itketty on enemmän kuin kymmeneen viimeiseen vuoteen yhteensä, kun mies joutui sairaalaan. Välillä mies kotiutettiin, mutta ehti olla kotona noin 12 tuntia ja taas lähdettiin sairaalaan. Läheisen sairastuminen vie energiaa uskomattoman paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voimia ja jaksamista myös teille! ❤️ Täällä tilanne tällähetkellä vakaa, ja Jussin isälle odotetaan vuodepaikkaa terveyskeskuksesta, kun tilanne jo sen verran parempi, ettei tarvitse sairaalatason hoitoa, vaikkei olekaan vielä siinä kunnossa että voisi kotiuttaa.

   Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI