Yksi unelma toteutumassa

tiistai 23. maaliskuuta 2021

Tänään aamulla tuli sähköposti. Meidän lauman terassitarha tullaan asentamaan huomenna. Yksi vuosia haaveiltu aktiviteetti jengille on siis jo ihan kulman takana, eikä se voisi tulla parempaan aikaan. Vaikka meidän piha on yhä ihan lumen peitossa, lämpötila on tänään kohonnut jo kahdeksaan asteeseen, ja linnut laulavat. Kevään eteneminen ei ole jäänyt laumaltakaan huomaamatta, ja etenkin Mauno ja Lysti ovat kovasti jo pyrkineet takaoven suuntaan, vaikka oma jaksaminen ei olekaan nyt riittänyt valjasulkoiluun. Mutta mikäli mitään yllätyksiä ei tule, huomisesta alkaen laumalle aukenee astetta parempi autiopaikka tähän näytelmään, joka on meidän ensimmäinen keväämme uudessa kodissa. Toki terassitarhassakaan ei pääse heittäytymään ihan täysin villiksi, kun se tulee olemaan kauttaaltaan katettu ja puupohjainen, mutta haju- ja äänimaailma tulee varmasti monipuolisuudellaan peittoamaan sisätilat satanolla. Ja ottaen huomioon, että kauriinjälkiä on näkynyt terassinkin lumipinnassa, luonto tulee terassillakin kyllä varsin liki.

Huomenna Nutella pääsee testaushommiin

Pikkuhiljaa pitäisi uskaltautua tilaamaan myös kissanluukut, joilla kulku tarhaan tullaan toteuttamaan aina avoimeksi sitten, kun on ensin käytössä varmistettu ettei kukaan laumasta keksi pakoreittiä tarhasta. Kissojen suhteen minulla ei ole tästä pienintäkään epäilystä, sillä Porkkala Production, jolta tarha on tilattu, on tehnyt paljon kissatarhoja ympäri Suomea. Mutta etenkin Lysti ja Nutella tulevat asettamaan koollaan ja tempauksillaan ihan omat haasteensa hommaan. Tarha on kyllä tilattu fretinpitävällä asennuksella, ja elementit on luvattu tilkitä paikoilleen niin, ettei edes Nutella pääse läpi mistään. Alkuun meillä oli suunnitteilla tehdä tarhaan kulku ainoastaan frettihuoneen ikkunasta, mutta olen nyt alkanut miettiä toista kulkua sirulukijalla varustetulla luukulla takaoveen, jotta tarha olisi helpommin kissojenkin jatkuvassa käytössä. 

Tarhan sisustuksen suunnittelu on vielä ihan alkutekijöissään, ja alkuun se tuleekin olemaan suhteellisen askeettinen. Ideoita on kuitenkin jo vaikka mihin, sitä mukaa kun niitä pääsee pyörittelemään sisälle tarhaan ja ehtii pikkuhiljaa tekemään suunnittelemiaan hankintoja. Uskon kuitenkin että kesään mennessä siitä saadaan jo täydellinen kesäolkkari karvakavereille. 

EDIT. Sovittiin asennus sittenkin perjantaille, jotta yrittäjä sai aikataulut sopimaan yhteen myös toisen turkulaisen asiakkaan kanssa. Ehkä sitä selviää kahden päivän lisäodotuksesta, kun tarhaa on odottanut jo vuosia. Mutta tälläviikolla tapahtuu!

6 kommenttia:

 1. Iih, ihanaa. On jotain kivaa odotettavaa. Ja ainakin joku sisustukseen oleva juttu taitaa löytyä meiltä.. ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tullaan hakemaan sitä heti kun elämä alkaa taas normalisoitua, niin pääsee kisutkin viimein putkijuttuihin mukaan :)

   Poista
 2. Jee, kivaa että jotain mukavaakin tiedossa! Tarhasta tulee varmasti tosi suosittu. Meillä ainakin kisut nyt kevään tullen pyrkivät sinne useammin, ja kesällä sitten viettävät pitkiäkin aikoja. Kesäaikana pääsevät luukun kautta vapaasti kulkemaan, talvella pitää ensin tuuletusikkuna avata, jotta pääsevät luukulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin toivon, että tämä tulee olemaan laumasta yhtä hyvä idea kuin miusta :D

   Poista
 3. Ihanaa, että karvakavereille tulee uutta virikettä. Arjen pyörityksessä on toivottavasti vähän lohtua ja kavereiden iloa ulkotilasta on varmasti hauska seurata! Toivottavasti saatte tehtyä siitä sekä kissa- että näätä-turvallisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitä varmasti saadaan turvallinen molemmille, joskaan ei välttämättä yhdeltä istumalta, kun näädillä on taipumus olla aika kekseliäitä, ja keksiä juttuja, jotka eivät itselle tule edes mieleen. Sillä asunnon lemmikkiturvallistaminen tahtookin olla vähän jatkuva projekti.

   Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI