Piparihommia

maanantai 21. joulukuuta 2020

En ole leiponut pipareita moneen vuoteen. Rakastan kaupassa myytäviä ohuita ja rapsakoita Annas-pipareita siinä määrin, että olen hyvin tullut toimeen valmispipareilla. Tänä vuonnakaan en lähtenyt tekemään pipareita taikinaa myöten itse, mutta tänä vuonna tuli pitkästä aikaa haettua kaupasta valmistaikinaa ja ryhdyttyä kaulitsemishommiin. Tänä vuonna asiaan kun oli aivan erityinen syy. Netissä alkoi nimittäin näkyä eri paikoista tilattuja 3D-printterillä tulostettuja kissapiparimuotteja. Tämän vuoden selvä hittiteema olivat kissat, joiden peräaukko näkyy sekä keskaria näyttävät kissat. Nämä aiheet eivät varsinaisesti vedonneet minuun, mutta sain niistä idean Salaiseen joulukissapakettiin - halusin sinne sellaiset kissamuotit, joita ei tulisi ihan joka paikassa vastaan. Itseltäni ei juuri tietoteknisiä taitoja löydy, joten otin yhteyttä kaveriini, jolla on sekä 3D-printteri että suunnittelutaitoja, ja kysyin, pystyisikö hän tekemään minulle piparimuotit pelkkien kuvien perusteella. Hän lupasi yrittää, ja pian sainkin viestinä ensimmäiset kuvat printtaukseen menevistä muoteista. 

Ensimmäiset pikkukissat

Kaveria kuitenkin mietitytti, olisiko piparikissojen häntä liian ohut, ja palaisiko se heti, ja miten muotit muuten toimisivat. Näitä kysymyksiä ei saatu ratkaistua tietokoneella, joten muotit tulostettiin ja hain kaupasta testitaikinan. Testierän onnistuttua kaveri tulosti vielä ihan uuden karheat muotit yllätyspakettiin laitettaviksi. Nämä ensimmäiset muotit olivat pienehköt, ja niillä sai tehtyä mielestäni oikein kivoja pieniä piparikissoja. Pikkukissoja tehdessä ajatus lähti kuitenkin kehittymään, ja laitoin kaverilleni viestiä, ehtisikö hän tehdä minulle vielä kolmannen muotin. Kaveri jo hetken huolestui, sillä hän tiesi, koska minun pitäisi saada yllätyspaketti matkaan, mutta totesi pystyvänsä, kun tarkensin että seuraava muotti tulisi ihan toiseen projektiin. 

Ensimmäiset Ruttu-piparit valmistumassa (näihin kokeiltiin myös naamapainatusta, mutta ainakaan ensimmäinen versio ei täysin toiminut)

Vaikka projekti oli eri, kolmaskin muotti oli kissa. Siskolleni on puhjennut nyt valtaisa kissakuume, ja hän on erityisen ihastunut meidän hoitokissaan Ruttuun (Rutulla alkaa olla pian oma faniklubi kasassa). Siitä sainkin idean oman perheen joulupipareihin. Sisko kun on lapsineen tulossa jouluksi tänne, ja lapset tykkäävät koristella pipareita. Pikkukissoissa ei koristeltavaa pinta-alaa niin kauheasti olisi, joten pyysin kaveria suunnittelemaan vielä Rutun kuvan pohjalta isomman kissapiparimuotin. Niin ison, että siihen olisi mahdollista liimata ranskanpastilleista silmät. Tämän rajauksen myötä päädyimme, että tähän jälkimmäiseen malliin toimisi parhaiten pelkkä kasvokuva. Rutun omistajalta löytyi tähän käyttöön vielä parempi kasvokuva kuin mitä itse ottamani olivat. 

Ruttanat menossa uuniin

Vielä on piparihommissa koristelut edessä, sillä sisko perheineen saapuu Turkuun huomenna. Sitten alkavat myös viimeiset jouluvalmistelut, kun valmistelutiimi on kasassa.

Muotit suunnitellut ja tehnyt kaveri löytyy instagramista käyttäjätunnuksella da_3d_studio, hänen tililtään löytyy myös hänen aiempia 3D-projektejaan. Kiitos vielä tätäkin kautta!

Painannejäljet näkyvät hieman korvien kohdalla paistetuissa pipareissa


2 kommenttia:

  1. Ihastelinkin että mistä ihmeestä olet löytänyt niin kivat muotit joulukissapakettiin. Onpa hyvä idea!

    VastaaPoista
  2. Todella omaperäinen ja loistava idea. Tuollaisia pipareita ei tule joka paikassa vastaan.

    VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI