Pakastinhaaste

sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Tämän vuoden loppuun ja ensivuoden alkuun ajattelin asettaa itselleni yhtäaikaa todella helpon että erittäin vaikean haasteen. Päätin nimittäin haastaa itseni syöttämään autotallin ison pakastimen kokonaan tyhjäksi, ja sulattamaan kaikki pakastimet kylmimpien kuukausien loppuun mennessä. Helpoksi tämän tekee se, että homma on jo aloitettu, ja iso arkku on tyhjempi kuin aikoihin. Vaikeaksi se, että minun on äärettömän vaikeaa olla bongailematta kaikkia hyviä diilejä ja paljousalennuksia, tai kieltäytyä, mikäli minulle tarjotaan jotain mitä mieluusti laumalle syötän. Joulu tulee kuitenkin nappaamaan ison osan loppuvuoden budjetista, ja vaikka hommassa ei olisikaan mukana taloudellista intressiä, mikään ruoka ei kuitenkaan hyödy siitä, että sitä lepuutetaan ikiroudassa pakastimen pohjalla. Niinpä syöttämällä kaikki pois pääpakastimesta ja sen jälkeen sulattamalla apupakastimet pitäisi päästä aika hyvin siihen tilanteeseen, ettei missään ole mitään vanhentuneita pakasteita. Joskaan nyt pakastimista ei muutenkaan pitäisi tulla mitään isompia ylläreitä, kun siitä kun kaikki pakasteet siirrettiin tänne uuteen osoitteeseen on alle puoli vuotta. Silloin kyllä epäonnistuin aika lahjakkaasti tavoitteessani syöttää pakastimet mahdollisimman tyhjiksi ennen muuttoa, ja pakasteita muutettiin mukana _paljon_.


Vaikka tiedostan homman järkevyyden, samalla sitä huomaa koittavansa koko ajan keksiä sallittuja poikkeuksia, kuten jonkin tietyn ruoka-aineen, kuten sydänten, täydentämisen, jos ne loppuvat. Eihän nyt jokin pakastimen läpikäyminen saa vaarantaa lauman tasapainoista ravitsemusta edes hetkellisesti. Tosiasia kuitenkin on, että meillä on tällähetkellä kotona vain perusterveitä aikuisia eläimiä, eikä mikään tarvittava ruoka-aine ole vielä edes lopussa. Eli tässä ei nyt olla jättämässä kalsiumia pois viikkokausiksi kasvavan eläimen ruokavaliosta (etenkin kun kalsium-lisänkin saisi tarvittaessa purkista, kun sitä löytyy valmiiksi lisäravinnehyllyltä), vaan kyse on enemmän omasta ahdistuksesta siitä, että saattaisin joutua jättämään jotain välistä. Laumalle tuolta löytyy taatusti koko ajaksi perushyvää terveellistä ruokaa ja jotain herkkujakin, sillä pakastin on kuitenkin itseni täyttämä, ja itse olen sinne kaiken valinnut. 

Kissoillekin tuli juuri Zooplussalta iso märkäruoka ja namitäydennys, joten senkin puolesta karvakaverien ruoka-asiat pitäisi olla aika hyvällä mallilla ensivuoden alkuun asti. Jotenkin monen kuukauden puskuri ruoka-asioissa on silti itselleni selvästi eräänlainen turvaviltti, vaikka asutaan kuinka paikassa, josta jotain näädille sopivaa ruokaa on saatavilla 24/7 auki olevista hypermarketeista vuoden jokaisena päivänä, vaikka omissa varannoissa ei olisi mitään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI