Joulutelttailua

maanantai 21. joulukuuta 2020

Pari viikkoa sitten Facebookin myyntiryhmässä tuli vastaan pieni lastenteltta, joka oli myynnissä ihan meidän lähellä. Koska meille on tulossa jouluksi lapsivieraita, päätin hakea teltan heille pieneksi yllätykseksi. Itse rakastin lapsena kaikenlaisia majoja, joten ajattelin, että olisihan se muksuilla kiva olla oma suojaisa soppi, johon halutessaan vetäytyä katsomaan piirrettyjä tabletilta, syömään joulusuklaita tai muuten vain olemaan. Koska sisko lapsineen saapuu jo huomenna, päätin pystyttää teltan valmiiksi tänään. Tänä jouluna eläimille ei ole kääritty pakettiin mitään, eikä ihmisillekään ole hankittu kuin pienet muistamiset. Tämänkään lahjaksi käärimistä en edes harkinnut, sillä silloinhan siitä ei olisi mitään iloa ennen aattoa. Ja kotonaan muksuilla on kuitenkin niin paljon kaikenlaisia leluja, että tätilässäkin voi hyvin olla muutamia, nyt kun uusi koti on mahdollistanut sen, että sisko perheineen pystyy käymään kyläilemässä aiempaa useammin. 


Siinä telttaa pystytettäessä omatkin muksut muistuttivat hyvin äkkiä olemassaolostaan. Ensin telttaan ihastuivat kissat, ja Mauno olikin kovasti mukana heti pystytysvaiheessa. Voi sitä riemua, kun se tajusi että toisin kuin freteillä aiemmin olleessa Ikean sirkusteltassa, tässä oli oven lisäksi myös kaksi ikkunaa! Mitä uusia mahdollisuuksia se toikaan yllätyshyökkäyksiin ja vaanimisiin. Aino päätyikin ensimmäisten taktisten iskujen kohteeksi, ja aika pian leikkiin liittyi myös Löllö. Painileikkien vähän tauottua Minttu ja Ruttu ottivat vuoronsa teltan tutkimisessa. Etenkin siinä vaiheessa kun teltta sai vilttejä ja tyynyjä, sai se Rutulta täyden hyväksynnän. 


Frettijunnujen herättyä päiviunilta alkoi uusi tutustumisten sarja, kun junnut tulivat vuorollaan ihmettelemään olohuoneen uutta ilmestystä. Huisku totesi sen mainioksi paikaksi jatkaa päiväunia, siinä missä Mallu ja Lysti alkoivat pomppia sisään vuoroon ovesta ja ikkunoista. Vappukin yhtyi näihin hepuleihin, ja hetken touhua sohvan päältä ihmeteltyään Maunokin tuli esittelemään isosiskoille miten teltta toimii - olihan Mauno omin tassun sen jo koonnutkin. 

Tähän mennessä teltta on jo kaatunut pariin otteeseen ja kangas ottanut kynsistä pientä osumaa. Odotamme siis jännityksellä, onko se huomenna vielä pystyssä tai pystytettävissä. Samaten voi olla, että jos näin käy, omat ja siskon muksut taitavat joutua jakamaan uuden majansa. Joudun mahdollisesti myös harkitsemaan, että teltan käyttöasteesta riippuen se myös saattaa jäädä olohuoneeseen vähän pidemmäksikin aikaa kuin vain joulun yli. 

 

2 kommenttia:

  1. Vähän siisti teltta teillä! Teltat on kivoja! - Max

    VastaaPoista
  2. Siis tuohan on oikein kunnon kokoinen, että sinne mahtuu porukalla. Ja hmmm, ehkä myös ihmispentujakin.
    - Rokkimimmit -

    VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI