Muita eläinprojekteja

sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Muuttoon on nyt aikaa neljä viikkoa, ja vaikka pakkaaminen on jo kovassa vauhdissa, se ei tarkoita suinkaan sitä, että kaikki projektit olisivat tauolla. Sen piti tarkoittaa sitä, mutta niitä alkaa aina vähän varkain aina yksi vielä. Kahden viikon päästä kotiutuvan kotipäästäisopossumi Nipsun tuloa on valmisteltu jo pidemmän aikaa, ja nyt pojan tuleva poikasterraario alkaa olla viittä vaille valmis. Sinne on tarkoitus hankkia vielä paksua köyttä kattoon kiipeilyä varten ja täyttää pesät fleecellä. Sen jälkeen ennen pojan hakua on ratkaistava enää viimeinen kysymys: vesikuppi vai juomapullo. Kasvinkodissa pojalla on juomapullo, mutta nyt kun on vuosia operoinut taas pelkkien vesikuppien kanssa, sellainen tuntuisi ehkä luontevammalta. Etenkin kun opossumit ovat enemmän kiipeilevää kuin kaivavaa sorttia, eli kupinkin saisi todennäköisesti sijoitettua niin, ettei se olisi aina täynnä kuiviketta.
Nipsun tuleva ensiasunto. Pinta-alan puolesta tämä sopisi myös aikuisterraarioksi, mutta korkeutta saisi olla enemmän, miksi tämä vaihtuu myöhemmin isompaan.
Muut projektit ovat tapahtuneet enemmän hyönteispuolella, ja viikon sisään itselle on tullut kasvatukseen kaksi uutta lajia: ruusukuoriaiset ja dominotorakat. Ruusukuoriaisista olemme puhuneet Jussin kanssa jo pidempään, mutta parina viime kertana kun olemme tilanneet hyönteisiä, ne ovat olleet loppuneet tilauspaikoista. Viime viikolla Mewessä tuli sitten vastaan ilmoitus, että yhdellä harrastajalla oli ylimääräisiä koppiksia, ja niinpä tilasimme kaksikymmentä. Hetki siinä sitten mietittiin, mihin ne majoitettaisiin, ja koska toiveissa olisi, että kahdestakymmenestä klaani lähtisi kasvamaan, pienimmät purkit olivat heti poissa laskuista. Niinpä päätin että nyt on hyvä hetki vaihtaa Hypno lokusteilta vapautuneeseen isompaan lasiterraarioon, niin että Hypnolla ollut pienempi vapautuisi koppiksille. Tähän asti vaihto oli viivästynyt, sillä ennen Hypnon muuttoa terraan oli tarkoitus tehdä uusi tausta. Nyt tausta lähti syntymään samana päivänä kuin koppistilaus lähti - tai jos tarkkoja ollaan samana yönä. Pyrin siihen, että kaapeissa on aina riittävästi askartelumateriaaleja juuri siksi, että voi hyödyntää kaikki yölliset inspiraatiot, eikä tarvitse odottaa aamuun ja siihen että kaupat aukeaa. Nytkin koska hommiin pääsi heti, Hypnon tausta ehti valmistua kokonaisuudessaan ennenkuin ruusukuoriaiset olivat Turussa. Siinä ajassa en kyllä ihan ehtinyt tehdä taustaa myös kuoriaisille, sillä Hypno pääsi muuttamaan vasta sinä päivänä kun kuoriaiset saapuivat.

Hypnon uusi tausta ensimmäisenä yönä
Seuraavana päivänä pääsi sitten pinnoituspuuhiin
Hypnon vanhan terraarion uudet asukkaat
Ruusukuoriaiskämpän sisustus. Pienen arpomisen jälkeen pohjamateriaaliksi tuli sekoitus vähän kaikkea mitä löytyi: kookosturvetta, hiekkaa, metsähumusta ja lahopuuta.
Ruusukuoriaisten jälkeen meille ei pitänyt tulla enää mitään lisää ennen muuttoa (Nipsua lukuunottamatta), mutta sitten Jussi meni tänään hakemaan lisää sirkkoja, ja minulla tuli mahdolliseksi vaihtaa siiroja dominotorakoihin. Torakoita meiltä löytyi vasta kahta lajia, ja ovathan nuo dominot todella nättejä aikuisväreissään. Niinpä sitä tuli taas tänään yötä vasten sisustettua uutta hyönteisboksia, mikä on todennäköisesti monellakin tasolla huono idea. Jos ei muuten niin siksi, että minulla oli eilen 13 tunnin päivystys koulun eläinhoitolalla, ja huomenna edessä samanmoinen, eli omien projektien ja bloggaamisen sijaan minun todellakin pitäisi olla nukkumassa. Eipä sillä, että koulu aina hillitsisi näitä projekti-ideoita. Tänään koulun lintulassa ei voinut olla taas miettimättä, kuinka kiva tuollainen kunnon lentohäkki olisi kotonakin, ja miten sitä voisi lähteä sisustamaan. Onneksi se ei ole kuitenkaan kovin realistinen projekti, sillä vaikka uudessa kodissa tulee olemaan paljon tilaa, sielä tulee edelleen olemaan myös paljon frettejä ja kissat.

Uusien torspojen boksi. Uusista torspoista en saanut vielä hyviä kuvia, kokeilen uudestaan viimeistään jahka minit aikuistuvat.
Tämä on koulun, mutta mikäli minulla olisi lintuja, tämä voisi olla sellainen mistä pidän.
Lienee kuitenkin viisainta ihailla siivekkäitä tyyppejä koululla, ja keskittyä muuton jälkeen päivittämään nykyisten (ja tulevan) terraarioita isompiin ja hienompiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI