Alle viikko muuttoon

sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Viikko sitten pidettiin viimeinen leffailta nykyisellä asunnolla, ja tämän viikon perjantaina viimeinen peli-ilta. Niiden jälkeen oli aika jättää hyvästit normaalille arjelle täällä, ja aloittaa pakkaamisen viimeinen vaihe. Viikonlopun aikana siirtyikin taas kaksi autokuormallista tavaraa uuteen asuntoon, kun tuli pelien vuoro lähteä, ja sosiaalisen elämän päätyttyä täällä pakettiin meni myös valtaosa laseista ja muista astioista. Nyt kaikki alkaakin olla pakatessa vapaata riistaa muutamia arkiastioita, vaatteita ja eläinten perustarvikkeita lukuunottamatta. Frettien ensiapulaukkukin pakataan perinteisesti viimeisten joukossa ja puretaan ensimmäisenä, vaikka olenkin erittäin iloinen siitä, että Mitellan tapa tutkia kaikki suullaan hävisikin lähes täysin neidin aikuistuttua. Sen ensimmäisenä elinvuotena parafiiniöljypullon oli parempi olla aina helposti löydettävissä.

Lautapelikuorma matkalla uuteen kotiin

Olo on yhtäaikaa sekä innostunut, että vähän sekava. Muistettavia asioita on niin paljon: osoitteenmuutokset ja sähkösopimukset, jätehuoltosopimukset, vesisopimukset... Puutarhan vuosikierto ja elokuussa tulevat puutarhan syyslannoitukset. Olemme Jussin kanssa asuneet molemmat koko aikuisikämme kerrostaloissa, joten moni omakotiasumiseen liittyvä juttu tulee eteen ihan uutena, vaikka kumpikin on viettänyt lapsuutensa omakotitaloissa. Silloin ei vain tullut kauheasti vielä ihmeteltyä, mihin roskat hävisivät ja kuinka usein, tai mikä taho laskutti hanasta tulevasta vedestä. Samaan aikaan päässä pyörii huomattavasti tutummat asiat, kun selailee netistä kissatarhojen sisustuksia, bongailee isompia terraarioita ja lueskelee vertailuja häkkien ja terraarioiden hyvistä ja huonoista puolista opossumien asumuksina. Kaikkien uusien juttujen ohella kun polttelee päästä päivittämään herppihuonetta entistä hienommaksi tilojen kasvaessa. 

Junnuista pakkaaminen on väsyttävää puuhaa
Koulunkin alkuun on enää muutamia viikkoja, ja sitä pitäisi työstää jo täysillä kasviota sekä suunnitella syksyn työssäoppimisia, ettei nyt käynnissä olevan ja seuraavan vielä sopimattoman väliin jäisi kauheaa väliä. Tällähetkellä keskittyminen ei vain ole riittänyt siihen, niin laitoin tänään jo opettajalle viestiä, josko voisimme katsoa niitä vähän yhdessä sitten kun hän palaa lomalta. Vaikka olenkin yhä todella innoissani eläintenhoitajaopinnoistani, hetkellisesti olisin kyllä ihan valmis suorittamaan yhden työssäoppimisista kotona omien projektien parissa, mikä ei kyllä valitettavasti ole mahdollista, vaikka asuukin eläintarhassa.

Laatikkopino uudella kodilla tänään
Avainten luovutuskin on jo sovittu, ja käymme hakemassa ne torstaina. Perjantaiaamusta alkaen uusi koti tulee olemaan kokonaan käytössämme. Perjantain olemme kuitenkin molemmat vielä töissä, joten pääsemme valmistelemaan lauantain muuttopäivää vasta perjantaina töiden jälkeen. Silloin olisi tavoitteena saada ainakin frettihuoneen muovimatto paikoilleen, ja rakennettua portaikon yläpäähän pleksiportti, jotta etenkään Miikkis ei pääse portaikkoon. Pakkailut pitäisi saada siis melko valmiiksi viimeistään torstaina. Yksi perjantain operaatioista on myös koittaa saada lukittua akvaarion tuleva paikka, sillä se on muutettavista niitä, jotka mieluiten saisi kerralla kohdilleen.

Jotenkin uskon, ettei ensiviikosta tule ainakaan tylsä.

2 kommenttia:

  1. Muuttaminen on aina yhtä helvettiä, näin suoraan sanottuna :D
    Joten tsemppiä sen suhteen <3

    https://redeliinanrojukoppa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Jaksamisia tähän touhua täynnä olevaan viikkoon. Onneksi touhuamisen kohde on mieluisa. Tsemppiä muuttoon!

    VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI