Eläinlääkärikuulumisia

keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

Hypno saatiin eilen kotiin Linnunmäestä. Hypno toimitettiin hoitoon kun sen kunto oli äkisti romahtanut, se vaikutti kuivahtaneelta, sen kyljet olivat painuneet kuopalle ja kieli oli ulkona suusta ja turvonnut. Perjantaina tilanne näytti hetken niin pahalta, että mietimme jo hätälopetusta, mutta kun tehostetulla sumuttamiselle Hypno alkoi selvästi virkistyä ja sen iho ja kyljet palautua, päätimme vielä koittaa saada hoidatettua tyypin kuntoon. Hypnon kohdalla tilanteessa kriittisintä oli, että koska suu ei auennut ja kieli oli täysin turvoksissa, ei Hypno pystynyt syömään mitään. Jussi epäili alkuun ongelman olevan nimenomaan kielessä, mutta klinikalla selvisi, että tilanteen oli aiheuttanut leukalukko. Leuan lukittuessa kieli oli jäänyt jumiin ja alkanut turvota. Klinikalla leukaa saatiin manipuloitua sen verran, että lukko hellitti ja Hypno sai kielen takaisin suuhun. Tämän myötä turvotus alkoi pikkuhiljaa laskea, ja Hypno saatiin jo sunnuntaina syömään sirkkoja. Kun turvotus sitten jatkoi laskemistaan eikä ongelma uusinut, Jussi sai toissapäivänä puhelun, että Hypno voidaan kotiuttaa seuraavana päivänä.

Hypnon reissuloota
Leukalukon aiheuttaja ei reissun aikana varmuudella selvinnyt, mutta yksi mahdollisuus on, että Hypno on koittanut metsästää jompaa kumpaa naapureissaan asuvaa käärmettä, ja pamauttanut itsensä metsästyksen tiimellyksessä täysillä lasiin. Hypno kun ei juurikaan liiku muuten kuin ruuan houkuttelemana. Jatkossa Hypnon näkymä naapureihin tuleekin olemaan peitetty. Jussia oli vähän jännittänyt mitä reissu tulisi lauantailisineen ja klinikkapäivineen kustantamaan, mutta yllätys oli positiivinen, kun selvisimme reilulla satasella. Laskun loppusumma oli 117,80€

Hypnon kieli perjantaina
Hypnon kanssa jatkohoidolle ei ole näillä näkymin tarvetta, mutta nyt silti odotetaan taas vakilääkärin paluuta lomilta. Itsyn kohdalla neidin laajentunut perna on ollut tarkkailussa jo useamman kuukauden, sillä viimeksi eläinlääkärillä käydessä Raulio oli sitä mieltä, että vaikka perna oli noin kolminkertainen normaaliin nähden, ei isoon pernan poistoleikkaukseen kannata lähteä, mikäli laajentunut perna ei ala häiritä eläintä. Nyt Itsyn virtsaamisväli on kuitenkin tihentynyt ja se tekee pieniä pissoja ympäriinsä. Sisäsiisteys ei ole koskaan ollut Itsyn vahvin laji, mutta nyt on alettu miettiä sitä vaihtoehtoa, että perna on saattanut alkaa painaa virtsarakkoa. Tietenkin sitä aina toivoo vain olevansa neuroottinen, mutta valitettavasti myös Jussi ja Sarianna olivat sitä mieltä, että perna tuntuu selvästi suurentuneen aiemmasta, kun Sariannakin näki mummuskaa viikonloppuna pienen tauon jälkeen. Niinpä hoidontarpeen arviointi on tullut uudestaan ajankohtaiseksi. Viime käynnillä Itsystä otettiin myös laajat verikokeet, sillä pernan laajentuminen on yleensä ennemmin oire jostain kuin itsenäinen sairaus. Ainakaan silloin veriarvoista ei löytynyt mitään hälyyttävää. Nyt verikokeet otetaan todennäköisesti uudestaan, ja jos niistä ei vieläkään löydy mitään selittävää, niin koitetaan sitten edetä oireenmukaisella hoidolla, mikä saattaa hyvin olla sitten se leikkaus, vaikka pelkkä ajatuskin jännittää jo kovasti. Raulio palaa lomalta ensiviikolla, joten voi olla että vastaanotolle pääsy menee muuton jälkeiseen aikaan. 

Itsyliini <3
Muuttokin on jo ihan nurkan takana. Nyt voi jo sanoa, että ensiviikolla päästään uuteen kotiin. Tämän viikon viikonloppuna pääsee taas jatkamaan pakkaamista, kun perjantaina pidetään vielä viimeinen peli-ilta täällä, ja sen jälkeen voi pakata lautapelit ja suurimman osan laseista yms. sellaisista.

3 kommenttia:

 1. Voi kuinka kiva kuulla että Hypno pääsee kotiin, kerta hätälopetuskin kävi vaihtoehtojen listalla. Herpit tuppaa olemaan niin paljon vaikeahoitoisempia eläinlääkärissä ja ammattitaitoisia lääkäreitä on hankala löytää.

  Toivottavasti Itsy pääsee pian tutun lääkärin tarkastettavaksi :)

  Kuvitella, kohta teidän poppoolla on ihan oma koti! <3 Onnea vielä kerran uuteen kotiin! :)<3

  https://redeliinanrojukoppa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Moni ei-eksoeläinlääkäri tuntuu jännittävän jo noita frettejä ja haisunäätää, vaikka ne molemmat ovat nisäkkäinä ja pienpetoina vielä suhteellisen lähellä kissaa ja koiraa, mutta sammakkoeläimet ovat jo sen verran ufompia tyyppejä, että eläinlääkärin löytäminen on vieläkin vaikeampaa. Onneksi tälläkertaa kaikki meni hyvin <3

   Poista
  2. Joo uskon, että jo fretit ja haisunäätä herättää monissa eläinlääkäreissä epävarmuutta...
   Muistan aina, kun vein kääpiösiilini eläinlääkäriin, niin se äijä oli niin hukassa koko eläimen kanssa, ettei kyllä toiste menty sille lääkärille! Onneksi Hypno on nyt kunnossa <3 :)

   https://redeliinanrojukoppa.blogspot.com/

   Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI