Synttäriputki

perjantai 15. maaliskuuta 2019

Eksyin pari päivää sitten töiden jälkeen Biltemaan ja ihastuin. Olin toki aiemminkin huomannut sielä ruskeita ja harmaita viemäriputkia, ja miettinyt niistä tunnelistoa näätähuoneeseen, mutta tälläkertaa huomioni kiinnittyi johonkin muuhun: valkoiseen kanavointijärjestelmään. Se vaikutti paitsi väriltää kivemmalta, myös muovilaadultaan huomattavasti helpommin työstettävältä olemassa olevilla työvälineillä. Tuota putkea kun saisi taatusti työstettyä suhteellisen helposti japaninsahalla. Hetken aikaa putkea pyöriteltyäni en voinut vastustaa parin koepalan hankkimista, ja samalla tein myös suunnitelman tunneliston laajentamisesta: tästä tulee neitien synttäriputki, ja jokaisena syntymäpäivänä tunneliin haetaan yksi osa lisää. Freteillä kevään pentukausi kun tekee sen, että meilläkin kaikkien neitien synttärit ovat huhti-toukokuussa yhtenä putkena. Ja jos hyvin käy, viikon päästä jo juhlitaan uuden pennun syntymää.

Bilteman rakennustarvikeosio on yllättävän inspiroiva

Kanavointijärjestelmää löytyi kahdella eri halkaisijalla, 100mm ja 125mm. Meillä tytöille olisi riittänyt tuo pienempikin, mutta päädyimme silti tälläkertaa ottamaan isomman halkaisijan, jotta välillä käyville hoitopojillekin löytyy jotain hyvin pestäviä leluja. Helposti osiin menevänä ja muovisena putkisto kun tulee olemaan todennäköisesti paitsi kestävä ja muunneltava, myös helposti pestävä lelu. Suoraa putkea löytyi ainakin kahden metrin ja metrin pätkissä noin kympin metrihinnalla. Mutka ja haaroituspalat olivat hinnaltaan noin 5-6€/kpl. Sitten kun putkisto lähtee tuosta laajenemaan, mitää pisimmille pätkille lisätä myös väliuloskäyntejä, jotta ilmanvaihto ei käy putkessa liian heikoksi.

Parimetrisen putken sai helposti osiin japaninsahalla
Sen jälkeen osat vain painettiin yhteen

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. En millään malttaisi odottaa, että pääsee hakemaan tähän lisäosia :D

   Poista
 2. Tahtoo nähdä kuvia kun putki käytössä! Tuo näyttää superhauskalle ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen koittanut jo napata muutamaa videopätkää leikeistä, mutta siinä on käynyt sama kuin monen muun videon ja kuvan kohdalla, eli paparazzi on jäänyt kiinni, ja leikit on jätetty kesken. Tai sitten känny on ollut latauksessa, kun neideillä on ollut paras putkihepuli. Mutta ehkä joku kerta onnistun vielä yllättämään tyypit.

   Poista
 3. Voi onpa tosi hauska idea, synttäriputki :D
  Näyttää kyllä melko helpolta toi noiden muokkaaminen ja pätkiminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut kyllä yllättävän helppoa materiaalia työstää.

   Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI