torstai 1. marraskuuta 2018

Kuluseuranta 2018: lokakuu

Jo ennen lokakuun viimeistä lähes 200 euron ostosta päätin, että pyrin ensikuussa nollaan euroon. Ja jo tässä kohtaa tiedän, että en tule onnistumaan. Yksi kanikauppa kun siirtyi viime viikolta tämän kuun puolelle, sillä minun pitää odottaa että loput kanit saadaan teuraaksi ennenkuin saan lopulliset määrät siitä, paljonko niiden sisäelimiä ja luita minun olisi laumalle mahdollista saada. Ja toki tuoreet kanipakasteet menevät numerotavoitteen edelle, vaikka minulla olisi kyllä ihan oikeasti syytä kiristää vähän kukkaron nyörejä näätäkulujen suhteen. Lokakuussa kun rikottiin ensimmäistä kertaa tänä vuonna tonnin raja.

Jostain syystä myyjä kyseli, onko meille tulossa pentue.. Vastasin että meillä on frettejä.
Summasta noin puolet meni eläinlääkäriin. Esteri, Itsy, Justiina ja Mihail kun kävivät sielä hammaskiven poistossa, jonka lisäksi Justiinan hormoni-implantti piti uusia. Toiseksi isoin summa meni pissa-alustoihin. Olin jo hankkinut niitä sen verran, että niiden pitäisi riittää vähintään marraskuun loppuun, kun Sarianna vinkkasi minulle niiden olevan tarjouksessa Verkkokauppa.comissa. Pitihän se hinta käydä heti tarkistamassa, ja tilata tuhat alustaa lisää, kun kappalehinta oli alhaisin näkemäni sinä aikana kun meillä on ollut alustoja käytössä. Nyt niitä onkin sitten toivottavasti kerrankin useamman kuukauden varasto, eli loppuvuoden ja vähän uuttakin vuotta alustat pääsee hakemaan kellarivaraston puolelta.

Osa ruokaostoksista kuivattiin nameiksi ja reissumuonaksi
Eläinlääkärin ja pissa-alustahamstrauksen jälkeen isoimmat kuluerät olivat näyttelyt ja ruoka. Junareissu Siilinjärvelle ja sieltä takaisin verotti kukkaroa satasen verran ja ilmoittaumiset Capitaliin 65€. Ruokapuolella paitsi täydennettiin pakastinta broilerinsydämen osalta, otettiin taas testiin muutamia vähän erilaisia lihoja, eli lohisuikaletta sekä jauhettua possunkieli ja -sydän seosta, joita näädät saavat noin kerta viikkoon tuomaan hieman vaihtelua siipikarja/kani/jyrsijä -dieettiin. Tänä vuonna on myös kovasti koitettu kasvattaa kanin osuutta frettien ruokavaliossa, ja tähän asti se on tapahtunut pitkälti kokonaisina ostettujen ja itsepilkottujen aikuisten kanien sekä kaninpinkkien muodossa. Nyt meille on näillä näkymin tulossa ensimmäistä kertaa kanin sisäelimiä ja lihaisia luita yhdeltä ruokakanikasvattajalta, jonka lisäksi Koirien Liharinki saattaa olla saamassa kania myyntiin, eli voi olla, että kanin syöttäminen helpottuu jatkossa jonkin verran.

Huiskun uusi peti -poseeraus, jota on treenattu Jussia varten,
Yhdeksi ensivuoden tavoitteeksi voisi kyllä pyrkiä ottamaan, että sitä oikeasti vihdoin himmailisi noiden petien ostoa. Kuten minun muistaakseni piti tehdä tänäkin vuonna. Ensivuonna ei pääse enää edes vetoamaan siihen, etteikö meillä olisi kyllin isoja petejä nykyisen lauman tarpeisiin. Uusista pedeistä valtaosa kun pitää nykyisessä pyykinpesukoneessa pestä kokonsa puolesta yksinään, mikä on alkanut tehdä näätähuoneen pyykkirumbista varsin pitkäkestoisen operaation. Olenkin jo alkanut puhua Jussille, että sitten kun nykyisestä pyykinpesukoneesta aika jättää, tarvitsemme tuon kapean tilaihmeen sijaan suurperhemallin.

Lokakuu

Näädille:

Ruuat & namit:
kanafileet 4,8kg 16,80€
jauhettu possunkieli&sydän 4kg 18,00€
lohisuikale 5kg 17,50€
broilerin sydän 10kg 39€ 
viiriäinen 2kpl 6€
viiriäisenmuna 15 kpl 6€
Tubidog -lohitahna 6*75g 9,98€
kanit 3kpl 33€

Eläinlääkäri & lääkintä:
Itsyn, Esterin, Justiinan ja Mihailin hammaskiven poisto 524€
Toipilasruoka ensiapukaappiin 16€

Tarpeelliset tarvikkeet:
Trixie Nappy -pissa-alusta 50kpl 14,90€
Trixie Nappy -pissa-alusta 50kpl 14,90€
Trixie Nappy -pissa-alusta 5*42kpl 49,95€
Simple Solution -pissa-alustat 100kpl 31,51€
Trixie Nappy -pissa-alusta 20*50kpl 198€

Lelut, pedit & muu ekstra:
PetCo kuolemantähti -lelu 13,99€
Hello Kitty -peti 25€
Mitellan syksyvaljaat 18€

Näyttely- ja yhdistyskulut:
Junaliput Turku-Siilinjärvi-Turku 100€
Capital -ilmoittauminen 65€

Lemmikkien hankinta:-

YHT. 1211,53€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti