Lähes koko lauma pyöri taas illalla mukana keittiössä kerjäten nameja ja huomiota, joten tiputtelin niille kuivalihanameja Miikkiksen ahmimisenestokuppiin. Kaikki kävivätkin vuorotellen ja yhtäaikaa toistensa kanssa nappailemassa pelistä herkkujaan, ja kaikki meni varsin tavallisesti. Tai kaikki meni kuten tavallisesti siihen asti, kun huomasin jotain poikkeavaa. Vähän ajan päästä nimittäin huomasin, että Miikkis oli alkanut kuolata voimakkaasti ja se haroi koko ajan suutaan etutassuillaan. Pienen hetken hommaa katsottuani diagnoosi oli aika selvä: sillä oli selvästi jäänyt jotain jumiin suuhun. Oletin sen saaneen jonkin lihansäikeen hampaidensa väliin, joten pyrin ensin tarkistamaan sen hampaat. Miikkis oli koko tilanteesta selvästi ahdistunut, ja se oli normaalia haluttomampi päästämään minua suuhunsa, ja koitti vetää päätään pois ja tömistää. Hampaiden väleissä ei kuitenkaan näkynyt mitään pelkkiä suupieliä nostelemalla, joten minun oli saatava parempi näkymä suuhun.
Lauma hetki ennen nami tarttumista |
Eikä ne pahimmat skenaariotkaan lopulta toteutuneet. Miikkis ei purrut, eikä edes spreijannut. Sen sijaan se alkoi puskea minun kättäni, kun sain palan irti sen suusta. Eli kaikista uhitteluistaan huolimatta se on kuitenkin pohjimmiltaan aika halinalle. Kuolaaminenkin loppui heti kun pala oli irti, eikä suusta löytynyt sen lisäksi muuta häikkää.
Miikkis <3 |
Tällaisia tilanteita helpottaa paljon, jos eläintä totuttaa alusta asti myös hampaiden katsomiseen. Sinne suuhun kun on useimmissa tapauksissa muutenkin hyvä välillä kurkkia, että pysyy kärryillä myös siitä, missä mennään hammaskiven kanssa ja ovatko ikenet ja hampaat terveen näköiset. Ja kun se hampaiden katsominen on osa normirutiinia, on se vähän pienempi mörkö silloinkin, jos sieltä suusta pitää oikeasti poistaa jotain. Meilläkin tosin ollaan Nutskun kanssa yhä siinä vaiheessa, että hampaiden näyttäminen on normaalitilanteessakin tyhmintä ikinä, ja odotan jo kauhulla. millaisen shown se nostaa taas asiasta näyttelyssä.
Jussillakin kaikkein kuumottavin tilanne kyiden kanssa on toistaiseksi ollut se, kun Nacho sai suutulehduksen, ja suuta piti putsata päivittäin Betadinella. Kyiden kanssa tosin asian harjoittelu jokaisen yksilön kanssa erikseen ei ole samalla tavalla järkevää kuin näädillä, vaan normaalioloissa niiden käsittely on hyvä pitää minimissä.
Hyvä kirjoitus, ja suloinen haisunäätä 💓
VastaaPoistaNo voin sun. :D Hyvä kirjoitus. :)
VastaaPoistaHuih, pelottavan kuuloinen tilanne, onneksi oli kitalaessa eikä kurkussa pala jumissa!
VastaaPoistaOnneksi! Sitten olisi voinut tulla jo kiire koittaa saada jostain lisäapuja, sillä vaikka YouTubestakin löytyy vaikka mitä, en tiedä olisiko sieläkään ohjeita miten tehdään Heimlichin ote tai vastaava haisunäädälle. Tai kissalle, jota tuo ehkä kooltaan eniten vastaa. Turussa noita eläinlääkäreitäkin on onneksi kyllä paljon, vaikka vähemmän kiireellisissä jutuissa hakeudutaankin mieluusti tutulle eksolääkärille pk-seudulle.
Poista