Missä mennään frettibondailussa

sunnuntai 2. heinäkuuta 2023

Meidän kuudesta frettinaarasta viisi meni tosiaan lähes heittämällä yhteen, kun pennut tulivat, ja jäimme jännäämään, miten saataisiin Mallu vielä osaksi jengiä. Mallun käytös kun on ollut melko haastavaa sen valetiineyden alusta alkaen. Nutella on ollut sitten vuoroon muiden ja vuoroon Mallun kanssa, että Mallullakin on ollut seuraa sitä odotellessa, että sen käytös rauhoittuisi. Pojat ovat olleet kokonaan omana jenginään autotallissa, joten viime viikot on palloteltu kolmen lauman kanssa. 

Kumpikin kaksikko hakee tukea omasta kaveristaan

Yritykset saada Mallu laumaan ovat menneet joka kerta samalla tavalla: mikäli väliaita poistetaan, Mallu hyökkää suoraan pentujen niskaan kiinni, ja alkaa retuuttaa niitä. Alkuun homma tuntui olevan enemmän valetiineyteen liittyvää, mitä se oli tehnyt "pentujensa" syntymän jälkeen kaikille lauman jäsenille, mutta viime viikkoina homma on tuntunut saavan enemmän dominoivia ja aggressiivisempia sävyjä. Hattara reagoi tähän pentujen retuuttamiseen välittömästi, ja hyökkää Mallun kimppuun, mikä taas johtaa siihen, että Nutella tulee puolustamaan Mallua ja koittaa käydä Hattaran päälle. Meillä on siis naaraissa hyvin vahvasti kaksi eri klikkiä, joilla ei klikkaa keskenään. Silloin kun Mallu on eri tilassa, lauman vanhimmat eli Nutella ja Mitella suhtautuvat pentuihin varsin neutraalisti, ja touhuilevat lähinnä omia mummojuttujaan. Mitella myös selvästi nauttii pentujen kanssa nukkumisesta. 

Homma onkin sitten aikalailla junnannut paikoillaan, ja olemme lähinnä vaihdelleet jaloitteluvuoroja ja hajuja ja toivoneet että Mallun kierrokset vähän laskisivat. Mallun käytös pentuja kohtaan kun on niin hyökkäävää, että en missään tapauksessa ole halunnut jättää niitä samaan tilaan, ja katsoa, saisivatko ne selvitettyä välinsä, jos jättäisi vain puuttumatta. 

Kynsidemoni Juutas. Koko lauma joutui illalla manikyyriin.

Viimeisimmän epäonnistuneen yhdistämisyrityksen jälkeen aloin kuitenkin miettiä meidän laumantilannetta toisesta suunnasta. Meidän aikuisten yhdistämisyrityshän kun kaatui lopulta siihen, ettei Nutsku oikein missään vaiheessa sulattanut Tellua, ja Juutaksella meni usein hermot Hattaraan. Mutta kun asiaa mietti, en muista, että Nutellalla, Mallulla, Navalla ja Juutaksella olisi ollut ikinä mitään isompia kärhämiä. Joten aloin sitten esittää Jussille, että mitä jos tässä kohtaa vaihdettaisiin vähän suuntaa, ja koitettaisiinkin yhdistää Nutsku ja Mallu uudelleen pappojen kanssa. Jussi ei alkuun innostunut ajatuksesta, että yhdistettäisiin vanhuslaumaan noin nuoria, koska se pahimmassa tapauksessa tarkoittaisi, että elämä kahden lauman kanssa jatkuu vielä pitkään. Valitettava tosiasia kuitenkin on, että näistä "nuorista" Nutella on samanikäinen kuin Juutas ja Mallukin on vain vuoden nuorempi. Ja kun ottaa huomioon, kuinka paljon Nutella on rauhoittunut viimeisen vuoden aikana (meidän kotinatsista on oikeasti tulossa rauhallinen mummuska), niin jos Mallu tulee yhtään emoonsa myös tässä, en näe mahdottomana etteikö sitä voisi saada junnulaumaan sitten joskus, kun vanhuslauman muista aika on jo jättänyt.  

Äiti ja tytär. Nurmikko oli ukkoskuuron jäljiltä märkä, ja emo oli pehmeintä mihin Mallu aitauksessa luotti.

Niinpä koitettiin eilen vähän erilaista ryhmäytystä. Mallu oli nytkin heti pomppimassa poikien niskoihin, mutta poikien oli sitä isompina helpompi työntää se pois. Ja kun pojat vähän väsyivät tuon hullun naisen skitsoiluun, ne vetäytyivät päät vastakkain päikkäreille, niin ettei Mallu oikein yltänyt poikien peppujen yli lähellekään niiden niskoja, joten sekin luovutti ja meni nukkumaan Nutskun kanssa. Kun hommasta ei seurannut huutoa ja muutamia puffeja isompaa, siirsin kaikki neljä yhdessä yläkertaan. Sielä Mallu alkuun hätyytti poikia, kunnes kaikki rauhoittuivat tahoilleen nukkumaan. 

Nyt nelikko on ollut samassa tilassa kohta vuorokauden, eikä kenelläkään näy vekkejä niskassa, eikä yölläkään ollut mitään isompia huutoja. Joten olen varovaisen optimistinen, että voitaisiin päästä taas kahteen laumaan, vaikkakin vähän eri tavalla kuin oli suunniteltu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI