Kuluneen viikon (ja vähän yli) kuulumisia

sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Viime viikon viikonloppu meni kaksipäiväisen tähystinkoulutuksen ja halloween-juhlien merkeissä, ja maanantaina alkoi taas arki työssäoppimisineen. Loma päättyi siis aika rytinällä, ja etenkin lauantaina aamupäivällä meni hetki saada aivot vaihdetuksi englannille, joka oli koulutuskielenä viikonloppuna. Itse on muutenkin päässyt seuraamaan vasta niin vähän erilaisia tähystyksellä suoritettavia toimenpiteitä, että viikonlopusta jäi parhaiten käteen esimerkkejä, mitä kaikkea eläimiltä voi tutkia ja operoida tähystyksen avulla, jonka lisäksi koitin oppia vähän tunnistamaan toimenpiteissä käytettyjä eri välineitä ja niiden huoltoa. Silti esimerkiksi tähystyksellä suoritettavan steriloinnin välinearsenaali on sitä luokkaa, että menee varmasti tovi, ennenkuin sitä osaisi varmuudella kerätä kaikki oikeat piuhat, kahvat ja muut instrumentit, niille kaikille oikeat laitteet ja suojat ja että sitten vielä operaation jälkeen osaisi puhdistaa ja huoltaa ne valmiiksi seuraavaa käyttöä varten. 

Kahdeksan frettiä sotkee niin nopeasti, että ainoa keino nauttia puhtaasta frettihuoneesta on kuvata se heti siivoamisen jälkeen

Kotona fretit ovat toipuneet ensijärkytyksessään ja laumassa on nyt yhä käynnissä hierarkiaväännöt. Suurimman osan ajasta on rauhallista, mutta vähintään pari kertaa päivässä tulee joidenkin välillä kauhea huuto ja puffi haisee. Suurimmalla osalla on myös jonkin verran rupia niskassa selvittelyjen jäljiltä, pennulla edelleen kaikkein pahiten. Eilen oli taas yksi isompi vääntö, kun frettien aamupala venyi liian myöhään, eikä porukka päässyt aamuvilleille kun meillä oli vieraita. Tähän mennessä kun on jo tullut huomattua, että Juutaksella on erittäin paha nälkäkiukku, joten ruuan myöhästyminen lisää sen kohdalla erittäin paljon todennäköisyyttä sille, että jonkun naama alkaa ottaa päähän. Aktivoinnin lisäksi onkin nyt koitettu diplomaattisten taitojen edistämiseksi syöttää jengi ruokakoomaan. Vielä ei olla kuitenkaan vihelletty peliä poikki, vaikka tällähetkellä tuntuu vahvasti siltä, että kävi miten kävi, tähän laumaan ei ole tulossa uusia frettejä. Että tuolla on nyt joukossa niin vahvoja persoonia, että seuraavat fretit meille tulevat vasta sitten, kun kaikista nykyisistä aika jättää, tai olen lähtökohtaisesti valmis sitoutumaan siihen, että tulokkaat tulevat elämään omana laumanaan. Tämänhetkisessä tilanteessa päätös on mitä helpoin, mutta tiedän, että sen pitäminen tulee olemaan kaikkea muuta, etenkin jos saadaan tämä jengi asettumaan yhdeksi laumaksi. 

Leikattiin torstaina kaikkien frettien kynnet. Mauno tuli auttamaan

Loppuviikosta on myös laitettu häkkiä kuntoon tänään saapuville kääpiörotille. Häkin löytäminen tyypeille kävi tällä kertaa helposti, mutta sen kotiin saamisessa on ollut jo niin monta mutkaa ettei tosikaan. Siihen pätee paremmin kuin hyvin sanonta, että kun jokin lähtee menemään pieleen... Ollaan menty ristiin myyjän kanssa, oltu vuoroon sairaina ja tällä viikolla kun myyjän piti olla taas tulossa Turun suuntaan heiltä hajosi auto. Mutta nyt tyypeillä on häkki, ja sen sisustuskin alkaa olla aika hyvällä mallilla, vaikka itsellä on samalla jo kilometrin mittainen lista, mitä vielä haluaisin tyypeille sinne. Mistään ei huomaa, että en ole päässyt sisustamaan rottahäkkiä kahdeksaan vuoteen, ja että se oli yksi lempihommistani rottien kanssa. Tällä kertaa pääsee tosin keksimään ihan uusiakin juttuja jo sillä, että tulevat tyypit tulevat olemaan paljon minimipiä kuin yksikään meidän aiemmista rotista.

Valkoinen kolo oli selvästi viikonlopun THE sfinksipeti, jonka vuorojärjestyksestä keskusteltiin välillä äänekkäästi

Tämän viikon viikonloppuna siskoni perhe saapui meille, joten viikonloppu on mennyt pelien ja äänekkäiden kissojen merkeissä. Sitä kun huomaa hyvin, että etenkin siskon vanhempi sfinksi on hyvin samanlainen äänenkäyttäjä kuin Ruttu. Valitettavasti viikonloppuun on mahtunut myös hyvin paljon kärpäsjahtia, sillä ulkoroskiksen täytyttyä menin jättämään pari roskapussia sisälle odottamaan ulkoroskiksen tyhjennystä, että ne eivät houkuttaisi hiiriä sivuvarastoon tai autotalliin (yleensä kun olen hyödyntänyt sivuvarastoa välivarastona, jos näin käy, mutta bongattuani sieltä viimeksi yhden revityn pussin kulman ja hiiren papanoita, totesin etteivät pussit me sinne enää ainakaan ilman suojaa). Sisätiloissa kuitenkin kärpäset ehtivät selvästi ottaa niistä boostia, kun perjantaina roskiskaappia avatessa sieltä pölähti vähintään miljoona kärpästä. Eli nyt saa sitten olla keittiön kanssa ekstratarkkana, ettei mitään jää mihinkään, ettei tuo määrä saa mitään mahdollisuuksia lisääntyä expotentiaalisesti. 

Kääpiöiden tuleva kämppä

Tänään pääsee myös laittamaan kuntoon karanteeniboksia yhdelle hevi-osastolta löytyneelle muurigekolle, joka haetaan kotiin huomenna. Tyyppi on alustavasti nimetty Hevisaurukseksi, ja se tulee asumaan yläkerran vessassa hieman askeettisemmissa oloissa kunnes saamme varmistettua ettei sille ole punkkeja tai muuta, mikä voisi tarttua muuhun jengiin. Samalla ehtii sitten modata jonkun varastossa olevista terroista tyypille vakituiseksi asumukseksi.

1 kommentti:

  1. Muurigekko? Hevi-osastolta?

    Tämän tarinan minä haluan kuulla!

    VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI