Tiukka täti

lauantai 27. tammikuuta 2018

Justiina on ollut meillä kohta viikon, ja on osoittautunut nimensä mukaiseksi tiukaksi tädiksi. Kaulin heiluu etenkin nuorison suuntaan, sillä kaikki nuoret ovat varmasti huligaaneja, jotka ryöstömurhaavat viattomia seniorikansalaisia jos liian likelle pääsevät. Niinpä Justiina pyrkii varmistamaan että nuoriso pitää yllä kohteliasta välimatkaa ja iskee käsilaukulla päähän, jos niin ei tapahdu. Ihan vain varmuuden vuoksi.

Pienit pikinekut Justiina & Itsy
Meidän junnuja Justiinan asenne vähän ihmetyttää: ne kun haluaisivat oikeasti vain leikkiä. Ne menevät putputellen kohti, ja vetäytyvät kauemmas heti kun huuto alkaa. Ensimmäisinä päivinä korviennappailusta saattoi seurata pientä pyörittelyä, mutta nyt junnut ovat katsoneet paremmaksi vain keksiä jotain muuta tekemistä. Itsy juoksee välillä äidillisesti paikalle, kun huuto alkaa, mutta harvemmin siinä kohtaa sen läsnäoloa huomaa sen enempää Justiina kuin junnutkaan. Mummut eivät juuri vaivaudu ottamaan kantaa Justiinaan. Ne yleensä vain nuuhkaisevat sitä ohimennen, jos törmäävät neitiin tarkistuskierroksillaan. Sen Justiinakin hyväksyy kiljumatta. Samaten Miikkikselle Justiina on vain yksi uusi fretti, ja pienen alkuihmettelyn jälkeen Justiinakin ohittaa Miikkiksen sen isompia ihmettelemättä.

Rakennusmestari Justiina tarkistaa tulevaa Ikea-hyllyä
Toki minä olin toivonut, että tässä kohtaa Justiina olisi kasanukkumisväleissä edes jonkun kanssa. Meidän lauma kun on aika hyväluonteinen, ja ollut yleensä varsin avoin uusille tyypeille. Mutta Justiinalle tässä kaikessa on selvästi paljon sulateltavaa, mikä on toki ymmärrettävää: onhan se elänyt viimeiset neljä vuotta saman kaverin kanssa ja ollut talouden ainoa frettiprinsessa. Nyt kaveriehdokkaina olisi sitten pallikkaan sijaan kokonainen lauma prinsessoja.

Justiina lelukopan valtiattarena
Vielä en koe kuitenkaan tarvetta luovuttaa: tässä kun on tosiaan mennyt vasta alle viikko. Kaikille porukassa maistuu ruoka, kaikki malttavat käydä vessassa ja Justiinakin on pystynyt jopa peseytymään junnujen lähistöllä. Eli vaikka tilanne ei ole täysin rento, kukaan ei vaikuta ylettömän stressaantuneelta. Niinpä jatketaan tutustumisia. Välillä näätiä houkutellaan namien avulla viettämään enempi aikaa ihan lähekkäin. Vapaassa oleillussa turvaväliksi on muodostunut tällähetkellä reilu metri. Se on se etäisyys, jolla voidaan hyvin vaikka nukkua ihan rennon oloisesti. Toki niin, että molemmilla osapuolilla on oma peti, kuten Justiinalla leikkimaton tunneli ja Itsyllä lelukoppa.

Useammin kopassa nukkuu Itsy
Justiina on myös alkanut saada Jussilta lempinimiä. Ensin neidistä tuli Noita Nokinenä, joka nyt on lyhentynyt Noksuksi. Miulle tyttö on yleensä joko Justiina tai mummuska. Tai mamman pieni pikinokka, joka ehkä kuvastaa osaltaan sitä, kuinka tuo neiti on onnistu varastamaan jo paikan sydämestäni, vaikkei olekaan vielä raivannut tietään laumaan.

2 kommenttia:

  1. Justiinalla on ihan oma ihana luonteensa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saisi rouva vain antaa noille meidän junnuille mahdollisuuden näyttää, että ne ovat oikeasti aika kilttejä ja mukavia tyyppejä :) Kun ei siitä pidemmän päälle mitään tule, jos toinen vain huutaa, ja mie niin kovin toivoisin tästä pidempää juttua <3

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI