Kuluseuranta 2018: tammikuu

keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Uusi vuosi ja uusi kuluseuranta. Ainakin kesään asti olisi tarkoitus pitää astetta tiukempaa kulukuria, ja pysytellä enemmän välttämyyksissä. Sallittuja humputuksia ovat näyttelyjen ilmoittautumiset, mutta niidenkin kohdalla koetan nyt pitäytyä maksimissaan 3-4 fretissä per näyttely - ja kyllä, uskon onnistuvani siinä sillä tänä vuonna jo parissa näyttelyssä on ilmoitettu aiempaa pienempi maksimi sille, montako näätää yksi omistaja saa ilmoittaa.

Mutta mennäänpä nyt tammikuuhun. Tammikuussa minulla meni alle viisi euroa oikeasti välttämättömiin kategorioihin, eli näätien ruokaan, eläinlääkäriin ja tarpeellisiin tarvikkeisiin. Tammikuussa kun ostettiin ruokia yhden nappulapussin verran Snurrelle. Muuten on menty pakastimessa olevilla ruuilla, kaapeissa olleilla pissa-alustoilla ja viime vuoden puolella täydennetyillä lääkevarastoilla. Niiden osalta näyttää siltä, että saatamme selvitä varastoilla vielä helmikuun. Sen jälkeen ainakin pissa-alustat vaativat täydennystä, ja tällä tahdilla myös lohitahna. Sitä meni tänään taas puoli tuubia, kun rohkaisin kaikkia seitsemään viettämään aikaa yhdessä namituubin ympärillä.

Johonkin sitä tahnaa vain häviää...
Silti tammikuussa viivan alle loppusummaksi tuli yli kahdeksankymmentä euroa, ei alle viisi. En siis onnistunut kauhean hyvin pysymään vain välttämättömyyksissä. Tästä 28€ meni ekstratarvikkeisiin, 15 euroa pk-frettien jäsenmaksuun ja 35 euroa näyttelyilmoittautumisiin. Tarvikekohtaa en kyllä kadu: kaksikymppiä summasta kun meni sellaiseen pyörälliseen boksiin mitä on metsästetty Sariannan kanssa varmaan pari vuotta, ja nyt sain sen käytettynä edullisesti. Kahdeksan euron valjas-hihna -kombon piti olla lauman yhteiseen käyttöön taskuunsopivaksi setiksi, mutta jos saadaan Justiina osaksi meidän porukkaa, niistä tulee Justiinan valjaat. Justiina kun sai mukaansa viidet valjaat, joista se on kuulemma livahtanut kaikista, niin neiti kuulostaa siltä, että se on selvä kasivaljastapaus. Pk-frettien jäsenmaksu tulee muuttumaan säästöksi vuoden mittaan, kun myöhemmin tulee eteen KesäPiknikin ja Capitalin ilmoittautumiset, ja jos jossain kohtaa vuotta tulee käyntiä Linnunmäkeen.

Kuukauden paras ostos
Tammikuu kuitenkin korosti, kuinka äkkiä summat kasautuvat: se ei vaadi kuin pari pientä ostosta, yhden näyttelyn ja pari muuta kulua, ja jo kolkutellaan lähellä satasta, vaikka alkukuusta ajatteli, ettei me tarvita tammikuussa mitään. Helmikuun osalta valitettavasti tiedän, että siitä tulee hintavampi: ensiviikon keskiviikolle kun on varattu eläinlääkäriaika Rauliolle, ja junnut saavat lanttinsa, Justiina rokotetaan ja Snurre ja Miikkis käytetään tarkistuksessa Snurre insulinooman ja Miikkis silmien takia. Ja siihen päälle tulee vähintään Tammerin ilmoittautumiset. Silti en ole vieläkään valmis tinkimään näyttelyistä.

Tammikuu

Näädille:

Ruuat & namit:
Applaws Cat Adult Chicken&Duck 400g 4,49€

Eläinlääkäri & lääkintä:-


Tarpeelliset tarvikkeet:-


Lelut, pedit & muu ekstra:
pyörällinen kantoboksi käytettynä 20€
kasivaljaat + hihna 8€

Näyttely- ja yhdistyskulut:
Pk-frettien jäsenmaksu 15,00€
Näätähässäkkä -ilmot (3 viralliseen, 1 pettiin) 35€

Lemmikkien hankinta:-

YHT. 82,49€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI