Varastojen tyhjennys

keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Minulla on yhä yksi sokea piste tavaranhamstraamisen suhteen, ja se on eläintavarat. Niiden kohdalla varmuusvarastot tulvivat välillä yli äyräiden ja kokeilunhaluni on rajaton. Päätin siis haastaa itseni käyttämään välillä kaapit tyhjiksi. Säännöt ovat yksinkertaiset: listaan läpi, mitä käyttötavara/ruokaryhmiä näädiltä löytyy, ja katson kauanko minulla menee minkäkin ryhmän kohdalla käyttää ne loppuun. Sitten kun jokin loppuu, merkitsen ryhmän perään päivämäärän. Minkään kategorian tuotetta ei saa hankkia lisää, ennenkuin ne loppuvat, tai viimeinen paketti aukaistaan. Useimpien tuotteiden kohdalla kun ei ole oikeasti niin kriittistä, vaikka tuote ehtisi olla pari päivää kokonaan loppu, vaan sen pystyy sen aikaa korvaamaan jollain muulla.


Osiin ryhmiin on juuri tässä kuussa tullut/tulossa täydennystä, joten minkään (ainakaan kovin kriittisen) ei pitäisi olla ihan heti loppumassa. Yhtenä tavoitteena tilailun välttelyssä on myös heräteostosten välttely - Zooplus yms. paketteihin kun tahtoo aina eksyä myös jotain pientä kivaa näädille tarpeellisten tavaroiden lisäksi. Minulla on myös kova tarve testailla aina kaikkia uutuusjuttuja, mutta siitäkin voidaan ottaa nyt pieni breikki, vaikka vastaan tulisi mitä uusia siivoussuihkeita ja jänniä jauhelihoja. Laadukkaat perustuotteet saavat nyt hetken riittää.

Mikäli jollakulla muulla on samaa taipumusta, haasteeseen saa vapaasti tarttua!

Ruuat:
nappulat
lihaiset luut
jauhelihat
sisäelimet
kokonaiset ruokaeläimet
isot kokolihanamit
pienet kokolihanamit
pähkinät/siemenet
kuivatut hyönteiset
lohitahna
Smilla-vitamiinitahna

Hygienia:
siivoussuihke
pienet pissa-alustat
keskikokoiset pissa-alustat
isot pissa-alustat

Lelut
vinkuhiiret (näitä Itsy tarvii lisää, sitten kun viimeinenkin vaikenee).

Vilttejä, bokseja, leluja yms. koetan olla nyt myös hankkimatta, mutta niiden en kuitenkaan usko kuluvan ihan heti puhki vinkuhiiriä lukuunottamatta.

5 kommenttia:

 1. Millainen tuo Smillan vitamiinitahna on verrattuna Nutri-Plussaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakenteeltaan Smillan tahna on aika samanlaista kuin NutriPlus. Sisältöjä en ole kauheasti vertaillut, kun molempia on tullut lähinnä näyttelypalkintoina, ja ovat olleet käytössä satunnaisina nameina. Maistuvuudeltaan tuo on ollut meillä vähintään NutriPlussan veroinen. Esimerkiksi Miikkis ei välitä NutriPlussasta ollenkaan, mutta Smillan tahna on semmoinen herkku, että silmätipatkaan ei harmita ihan niin paljoa, millä sitä lähtikin eilen isompi satsi tilaukseen.

   Poista
 2. Hei! Meillä lähti kokeiluun "pissa-alustat" kantokoppaan, koska Jesper tyhjentää hiekkalaatikon ajankuluksi joka automatkalla ja sanomalehdestä ei ole mihinkään. Olin kuitenkin järkyttynyt pissa-alustojen hinnoista ja niimpä kävin hakemassa Jyväskylän Medituotteet varastolta ihmisten "vuodesuojia". Jotka on siis käytännössä täysin sama asia, mutta 30kpl:een paketti 30x40cm maksaa 6,5€. Kokoja on aina johki metriseen! Verrattuna esim. simplesolutionin koirien "training pads" 14 kpl 13,90€ Mustissa ja Mirrissä. En toki tiedä mitä teillä käytetään, mutta jos edukkaampaa vaihtoehtoa haluaa kokeilla, niin tässäpä mahdollisuus! Varmasti teiltäkin päin löytyy jokin tukkukauppa missä kyseisiä hygienia tuotteita myydään !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tilaan pissa-alustat Zooplussalta. Sadan kappaleen erissä ostettuna 45*30cm kokoiset pissa-alustat maksavat 18,99€, eli 0,19€/kpl, eli tulevat himppusen halvemmaksi kuin nuo Medituotteesta bongaamasi, joille tulee hintaa 0,22€/kpl. Tässä toki vaikuttaa paljon pakkauskoko: Zooplussallakin tuo koko on on kalleimmillaan 15kpl:n paketissa, jossa yhdelle alustalle tulee hintaa 0,33€.

   Meillä kissanhiekka on korvattu kokonaan näillä, eli sadan kappaleen erätkin kuluvat suht nopeasti ja välillä on miettinyt, mistä noita saisi edullisesti vielä isompia eriä. Näissä on tosin huomannut käytössä paljon eroja myös imukyvyssä. Tähän mennessä meillä on testattu Simple Solutionin padit, Bob Martin Spring -padit ja Savicin Puppy Trainer -padit, ja näistä Savicin on toistaiseksi ollut halvin, meidän käyttöön parhaan muotoinen ja imukyvyltään paras. Esimerkiksi noihin Bob Martin Springeihin nähden pissa imeytyy paljon nopeampaan ja jättää paljon pienemmän laikun. En osaa edes kuvitella, miten nuo Bob Martinit voisivat toimia koiranpennulla, kun jo pieni tyttöfretti ehti kastelemaan tassunsa ennenkuin alusta oli imenyt pissan.

   Poista
 3. Joo nuo eläintarvikkeet on kyllä todella koukuttavia, koska haluaa aina parasta ja varsinkin mielestäni kaikki koiratavarat ovat niin söpöjä. Meilläkin rupeaa olemaan eläin- ja muuta tavaraa kohta niin paljon, että pitää vuokrata jokin vuokravarasto tai jokin muu, että ei kaapit enää riitä. Tuo on totta, että voisi itsekin rajata vaan laadukkaisiin perustuotteisiin ja ne varmasti riittäisivät.

  VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI