tiistai 6. kesäkuuta 2017

Muutama sana muutosta

Lähtötilanne Jussin kämpillä
Se on melkein ohi. Ne ovat ehkä kauneimmat sanat, joilla voisin kuvata muuttoa juuri nyt. Muutamia
laatikoita on vielä purkamatta, ja Jussin työhuone muistuttaa vielä varastoa, mutta muuten kaikki alkaa olla mallillaan. Muitakin sanoja muutosta löytyisi vaikka kuinka. Niitä vain on vielä vaikeampi saada ulos, sillä kerrankin muuttaminen uuvutti myös minut täysin. Yleensä rakastan muuttamista, mutta tälläkertaa yhdistelmä vielä osin päällä oleva nielutulehdus, ensimmäiset lämpimät päivät ja miun ja Jussin yhteenlaskettu eläinmäärä oli viedä miusta mehut. Kyllähän sitä oli juu tiennyt, että akvaarion ja terraarioiden muuttamisessa riittää hommaa, mutta en äkkiseltään muista, olenko ikinä muuttanut tällaisen lauman kanssa, vaikka itselläni on joskus nuorempana ollut yksinäni isompikin lauma. Kaikki alkuperäiset aikataulut lahosivat siis lahjakkaasti jo ensimmäisinä päivinä.

Onneksi on kuitenkin ihania ystäviä, ja muuttoon oli käytettävissä useampi päivä. Kaikkea ei siis tarvinnut tehdä kerralla, ja vaikka itsellä oli usko välillä loppua, aina joltain sitä löytyi. Niinpä maailma ei loppunut edes silloin, kun uusi akvaario toimitettiinkin lauantaiaamuna klo 7.30 ruotsinkielisen kuskin toimesta tai kun itsellä lähti jalat alta yhtä terraa nostaessa. Siitä vain sitten jatkettiin eteenpäin.

Frettien ensimajoitus muuton keskellä
Muuton yhteydessä kaikki muu koitettiin vetää minimienergiaperiaatteella läpi. Olin ottanut töistä yhden päivän vapaaksi, ja kaikki ateriat syötiin suosiolla ulkona. Mie en ole ikinä käynyt yhtä monta kertaa viikon sisään Raxissa, mutta poikkeusolosuhteissa ei lasketa. Eläintenkin kohdalla pyrittiin huolehtimaan ensisijaisesti turvallisuudesta ja perustarpeista. Näätien harmiksi perustarpeiksi laskettiin lähinnä raikas vesi, ruoka ja puhtaus, joten etenkin meidän aktiivisinta kakaraa koko muutto välillä turhautti. Turvallisuuskategoriaan kun kuului, että silloin kun tavaroita kannettiin tai näätähuoneessa leikeltiin mattoa, porailtiin reikiä tai tehtiin jotain muuta pikkuassareille mahdollisesti haitallista, nääpät olivat joko makkarissa aitauksessa tai häkissä. Ja muuttoon liittyi Mitellan mielestä ihan liikaa tavaroiden kantamista ja remonttihommia, joihin pienen näädän ei annettu osallistua.
Pakettiauto täyttyi muuton aikana useampaan otteeseen. Ilman eläimiä ja eläintarvikkeitakuormia olisi ollut miljardi vähemmän :P
Ensimmäiset tavarat tuotiin uudelle asunnolle keskiviikkona 24.5., ja sitä seuraavana päivänä tänne siirtyi sänky ja eläimet (kaloja lukuunottamatta). Pian tulee siis kuluneeksi kaksi viikkoa uudessa kodissa. Näätähuone saatiin lopulta kuntoon viime sunnuntaina, jolloin nääpät pääsivät väliaikaisratkaisuista tutustumaan uuteen omaan huoneeseensa. Ne ovat kyllä vielä hieman epäileväisiä sen suhteen, onko yksi kokonaan heille pyhitetty huone mikään hyvä ratkaisu, kun asunnossa olisi vaikka mitä kivoja huoneita: oman lisäksi sellaisia, missä saa luvallisesti leikkiä, sekä niitä vielä kivemman oloisia kiellettyjä, kuten Jussin työhuone ja herppihuone.

Välikuolema torstaina. Mutta sohva ja pesukone ovat jo ylhäällä!
 Jussikin jo ilmoitti, että ensimuutossa meillä tulee olemaan muuttofirma. Ja että siihen on useampi vuosi aikaa.

Torstain ja perjantain välisenä yönä pystytettiin hamsterien lukaalit, että pojat saivat pullonsa ja pyöränsä
Jussin laumaa odottamassa, että terrat saadaan taas pystyyn
Kalakeiton muuttoon kului kasa kuljetuspusseja, styroksilaatikoita ja ämpäreitä.
Uusi kämppä, uusi isompi allas (vaikka kuvassa tää vähän kutistuukin...) <3
Olohuone alkaa muotoutua
Näätähuoneessa uusittiin tapetti ja suojattiin lattiat muovimatolla
...ja pitihän sinne hankkia sisustusjuttujakin...
Portti toi viime silauksen huoneeseen sunnuntaina. Kuvassa vielä nätisti muovitettuna, kun pleksilevyä zoomaillaan paikoilleen.

2 kommenttia:

 1. Oon tuossa kuvassa niin itteni taas, yritetään saada kaikki menemään ilon kautta viimeseen asti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Tähän päättyy paljon hyvää, paljon kaunista. Jonka raajat kuolleet on. Tän täytyy mennä näin, vaikka tahtoisin kieltää..."

   ...eiku siis ilon kautta. Muutosta seuraavaan :P

   Poista