Kuluseuranta 2017: kesäkuu

tiistai 4. heinäkuuta 2017

Jo varastontyhjennyspostausta kirjoittaessa tiedostin, että nyt on tullut taas hordattua näätätavaraa toivottavasti useamman kuukauden tarpeiksi. Ja osa niistä hordauksista näkyy sitten tässä kesäkuun kuluseurannassa. Melko poikkeuksellisesti kesäkuussa kun lähti peräti pari tilausta Zooplussaan: ensimmäinen, kun tarvittiin lohitahnaa, että saadaan Snurren lääke uppoamaan paremmin, ja toinen, että saatiin Smilla-tahnaa motivoimaan Miikkistä lääkkeen otossa. Zooplussalla yli 49€ tilaukset tulevat ilman toimituskuluja, joten kumpaankin tilaukseen tuli sitten lisättyä pissa-alustoja ja muuta tarpeellista kulutustavaraa postikulujen välttämiseksi. Nyt niitä onkin kaapissa sen verran monta pakettia, että edes miun ei pitäisi pystyä keksimään mitään syytä, miksi niitä tarvittaisiin ihan heti lisää. Mutta ainakin nyt on varauduttu näätämäärän kasvuun kunnolla.

Varastojentäydennys puolelle menee myös viimekuun ruokaeläintilaus: pakastinta täydennettiin Shreptistä 50 hiirellä, 20 pikkurotalla ja marsulla. Lisäksi samalla tuli ostettua pienempiä hiiriä Jussin pienimmille käärmeille. Muita pakasteita oli hyvin jo ennestäänkin, mutta koska kumpikin tuleva pentu on tottunut syömään myös kokonaisia, pyritään niitä pitämään alusta asti tarjolla myös täällä. Kokonaisten ruokaeläinten osalta pakastinta täydennetään mahdollisesti vielä viiriäisillä ja kaneilla, jos niitä onnistun jostain löytämään, jo ennenkuin pakastin näiden osalta tyhjenee.

Seuraavaksi isoimmat kuluerät olivat eläinlääkäri&lääkintä sekä näyttelykulut. Eläinlääkärikuluista selvittiin aika pienellä siihen nähden että saatiin Miikkikselle sunnuntaiaika silmien tarkistukseen. Lääkkeisiinkään ei uponnut paljoa, vaikka niitä piti valitettavasti hakea kahdelle näädälle. Näyttelykuluista noin puolet meni näyttelyjen matkakuluihin ja noin puolet ilmomaksuihin.

Kesäkuussa rahaa paloi kaikkinensa omiin olemassa oleviin otuksiin viitisensataa euroa. Mutta toivottavasti nyt varastontyhjennys tasaa menoja, ja seuraavien kuukausien aikana ei tule tarvetta samanlaisiin ruoka- tai tarviketilauksiin kuin mitä kesäkuussa tehtiin. Euromäärällisesti heinäkuussa tullaan tuskin kuitenkaan jäämään paljoa jälkeen, sillä heinäkuun puolella maksetaan Lysti. Mutta lemmikkien hankintakulut on tarkoituksella tehty omaksi kategoriakseen, jotta ne pystyy myös koko vuoden seurannassa erottamaan erilleen juoksevista kuluista, samoin kuin näätähuoneen laittoon menneen summan ja lelut, pedit ja muun ekstran. Sillä vaikka minua kiinnostaa myös se, kuinka paljon miulla kuluu näätiin kokonaisuudessaan, eniten minua kiinnostavat keskimääräiset ruokakulut per kuukausi, eläinlääkäriin menevät summat sekä tarpeellisten tavaroiden osuus. Niihin ei mene toivottavasti vuositasolla ihan sellaisia summia, mitä viime kuukausien kuluseuranta on antanut ymmärtää lauman kustannuksista. 

Kesäkuu

Näädille:

Ruuat & namit:
Primacat kuivakalanamit 2pss 1€
Kuivattu ankkasuikale 400g 3,99€
Tubicat -lohitahna 3*3kpl 14,97€
15-22 grammaiset pakastehiiret 50kpl 45,00€
26-50g pakasterotta 20kpl 27€
300g pakastemarsu 1kpl 7€
Smilla Sterilised -kissatahna 100g 3,99€
Smilla -juustotahna 100g 3,49€
Smilla -monivitamiinitahna 5*50g 8,95€
Smilla -monivitamiinitahna 200g 5,99€
Lillebro -jauhomadot 500g 10,99€

Eläinlääkäri & lääkintä:
Prednisolon -kortisonilääke Snurrelle 3,91€
Mihailin silmätarkitus 82€
Oftan Dexa-Chlora -silmätipat Mihailille 9,33€

Tarpeelliset tarvikkeet:
Puppy Trainer Pads, keskikokoinen 2*50kpl 18,99€
Puppy Trainer Pads, suuri, 2*50kpl 34,99€
Puppy Trainer Pads, suuri 2*50kpl 32,99€
Puppy Trainer Pads, XL 30kpl 24,99€

Lelut, pedit ja muu "ekstra":

Prince-mökki kaverilta 15€
Coffee -peti 19,99€
Savic Giant Tube -leikkitunneli 6,99€

Näyttely- ja yhdistyskulut:
Hässäkkä junaliput Turku-Mäntsälä-Turku 36,80€
KesäPiknik junalippu Leppävaara-Turku 14,90€
KesäPiknik ilmoittautumiset 50€

Kaloille:
uusia kasveja 2kpl 18€

Lemmikkien hankinta:
junaliput Turku-Helsinki-Turku Huiskun hakumatkalle 19,80€


Yht.521,05€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI