Näätähuone

tiistai 25. heinäkuuta 2017


Näätähuone keittiöstä katsottuna
Muuttohärdellin keskellä näätähuoneen tarkempi esittely jäi, ja muuttosählingin väistyttyä se vähän unohtui. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eli tässä se tulee. Näätähuone muumitapetteineen on meidän talouden ehdoton lastenhuone, joka on täynnä leluja ja josta löytää nääppien pedit. Mutta kuten kaikista lastenhuoneista, myös näätähuoneesta nääppien lelut ja leikit leviävät kyllä tehokkaasti muuallekin asuntoon. Etenkin nyt kun olen ollut lomalla, nääppien näätähuoneessa viettämä aika on rajoittunut lähinnä öihin - tai miun vuorokausirytmillä aamuyön ja aamun tunteihin.

Näätähuone on kooltaan kokonaisuudessaan noin 13 neliötä, ja se jakautuu kahteen osaan kaappirivistöllä. Näitä osasia kutsummekin Jussin kanssa leikillämme etummaiseksi ja perimmäiseksi näätähuoneeksi. Näätähuoneen erottaa keittiöstä pleksistä tehty portti.

Etummaisesta näätähuoneesta löytyy pakastin, joka on kahta ylintä lokeroa lukuunottamatta varattu kokonaan näätien käyttöön, Savic Royal Suite XL -häkki, rahi ja vaihteleva määrä petejä, putkia vilttejä yms. Etummaisessa näätähuoneessa sijaitsevat myös näätien vesi- ja ruokakupit ja vesipullo, joka on etenkin Snurren suosiossa vesikupista huolimatta. Miikkiksen ruokakuppina toimii Northmate Green Feeder -kuppi/aktivointipeli, joka hieman hidastaa pojan ateriointia. Tyttöjen pääasiallinen kantoboksi eli ufo löytyy yleensä säilytyksestä häkin päältä.

Pakastin, häkki ja ufo
Perimmäisessä näätähuoneessa on raapimatynnyri, Prince-mökki, puruputki, keittiötikas, näätähuoneen kaapit, frettien lelukoppa ja petejä. Kaappeja huoneessa on sen verran monta, että pienet yläkaapit on luovutettu yhdistystavaroiden käyttöön. Niistä löytyykin sekalainen kattaus V-S -frettien ja Suomen lemmikkihaisunäädät ry:n ständikamoja, näyttelypaikkakoristeita, pöytänumeroita yms. Alemmat isot kaapit on täytetty omilla näätäkamoilla. Ensimmäisestä löytyvät namivarastot, lääkekaappi, kynsisakset, harjat yms., varakupit, siivousuihkeet, pissa-aluset ja näätien paperit. Toisesta isommasta kaapista löytyy alhaalta aitaukset (kaksi Marshallin playpeniä ja kevytaitaus), pienemmät kantoboksit, näyttelyteltta, sekä iso kasa vilttejä, riippareita, pikkumattoja ja petejä.

Alkuperäinen ajatus oli, että näätähuone olisi myös se paikka, jossa näädät syövät. Siis ainoa paikka, jossa näädät syövät. Mutta tässä on jo vähän lepsuiltu, kun tytöt jonottavat aamulla portilla iltapalarottien- tai tipujen kanssa odottaen pääsevänsä niiden kanssa piknikille. Ja kun ei sitä ole raaskinut sen enempää evätä toisten aamujuoksuja kuin takavarikoida loppueväitä, tytöt ovat saaneet piknikkinsä. Ei se ole kuitenkaan itselle niin iso vaiva illalla tarkistaa, ettei pesukoneen taakse tai yöpöydän alle ole unohtunut ylimääräisiä tipuja tai häntiä.
Raapimatynnyri, lelukoppa ja petejä
 
Möppis
Prince-mökki, keittiötikas ja puruputki


2 kommenttia:

  1. Onpa aika unelma tuo teidän näätähuone! Mistä Möppis(?)-tyyny on, saatan itsekin tarvita sellaisen elämääni...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista :) Möppis on ostettu Una Reinsonelta kun hän oli viimeksi Suomessa tuomaroimassa frettejä. Käsittääkseni hän kuitenkin myös postittaa frettikäsitöitään Suomeen, eli kannattaa laittaa facebookin kautta viestiä ja kysellä.

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI