Näätähuoneen ja altaanvaihdon suunnittelua

keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Tavaroiden siirto uuteen asuntoon aloitetaan ensiviikolla. Muunlainen tavaratetris on kuitenkin ollut käynnissä jo jonkin aikaa: ensin alettiin poistaa tavaroita, joita ei enää tulla tarvitsemaan uudessa asunnossa. Viime päivinä on sitten alettu tilata täydennyksiä ja miettiä hakuaikatauluja. Jussin kanssa on sovittu uudesta sohvasta ja tv-tasosta, jotka haetaan muuton yhteydessä Ikeasta. Kummassakin näissä on huomioitu myös näädät: sohvaksi valittiin sellainen, jossa on pestävät vaihtopäälliset ja tv-tasoksi verkotettu malli, jossa ilma pääsee kiertämään, mutta fretit eivät.

Muutosta vielä autuaan tietämättömät junnut messuilla. Kuva: Taru Muruako
Näätähuoneeseen on tulossa uusina häkki ja kaappipakastin - sekä tietenkin muovimatot ja portit. Häkin tarpeellisuutta mietin pitkään, mutta totesin sen käteväksi tyttöjen ruokinnan suhteen ja jos joskus tulee tarvetta eristää joku laumasta esimerkiksi sairastelun takia. Uudessa asunnossa ei tule olemaan samanlaista Miikkikseltä suojattua ruokintakaappia kuin nykyisessä, niin etenkin Snurren nappulatarjoilu on pystyttävä järjestämään niin ettei Miikkis pääse osingoille. Aluksi mietin häkiksi Ferret Nationia, mutta koska sellaista ei tuntunut löytyvän, laitoin tilauksen Savic Suite Royal XL:stä. Muovimatoista käytiin hakemassa näytepaloja, joita olen nyt pyöritellyt pari päivää. Niiden suhteen olen jo puolittain harkinnut niiden altistamista kakkavahingoille, jotta pääsisi jo ennalta testaamaan, mikä niistä olisi helpoin puhdistaa.

Nykyisessä akvaariossa on aika paljon naarmuja, eikä sen silikonien iästä ole varmuutta, joten olimme molemmat sitä mieltä, että muutto on hyvä hetki sen päivittämiseen. Kysymys oli lähinnä se, hankitaanko uusi samankokoinen samalle jalustalle, vai nykyistä isompi ja sille uusi jalusta. Päädyimme jälkimmäiseen, joten joku päivä pitäisi käydä hakemassa levyt ja legaharkot jalustaa varten. Saavat haarniskatkin sitten enempi tilaa polskia ja altaaseen voidaan hankkia se Jussin haaveilema käärmekala.  Muuten kalasto pysyy varmaan melko ennallaan lukuunottamatta muutamia parvenloppuja, jotka lahjoitetaan kaltaiseensa seuraan.

Olen myös syyllistynyt pieneen hamstraamiseen, kun Mustista ja Mirristä sai kolme Simple Solution -tuotetta kahden hinnalla, ja kymmenen raakaruokapötkön ostaja sai kylmälaukun kaupan päälle. Nytpä siis tahranpoistoainettakin on tulossa kolme neljän litran kanisterillista, joiden pitäisi riittää vähintään loppuvuosi. Jospa sitten muuton jälkeen keskittyisi välillä taas varastojen tyhjentämiseen, kun nyt laatikoita pakatessa tajusi nappuloita ja namejakin olevan avattujen pakettien lisäksi pienen pahvilaatikollisen. Olen selvästi äärimmäisen huono vastustamaan hyviä eläinaiheisia tarjouksia.

Isompien hankintojen ohella muutto tulee näkymään kuluseurannassa useampina pikkukuluina, kun muuttoa silmällä pitäen on pitänyt hankkia muunmuassa isoja styroksilaatikoita ja kalojen kuljetuspusseja.

Nyt vain odottaa malttamattomana, että saadaan hommat sille mallille, että pääsee esittelemään kuvia uudesta asunnosta. Se on jo lähellä, mutta silti sinne on miljoonan hoidettavan asian mittainen matka.

3 kommenttia:

  1. Minua kiinnostaisi tietää mitä mieltä olet tuosta royal xl häkistä. Voisitko jossain seuraavista kirjoituksista kertoa mielipiteesi/tehdä arvostelun? :) Olen itsekin tuota häkkiä miettinyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatiin juuri häkki kasattua, ja postausta siitä on varmasti tulossa :)

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI