Kesäkausi on täällä

sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Nyt takana on toinen kunnolla lämmin päivä, ja uskoni kesän tuloon on palautettu. Lattioilta on nyt parin päivän sisään imuroitu litratolkulla karvaa, kun Esteri ja Miikkis yhtyivät johtopäätökseeni talvikauden päätöksestä.

Kesäkauden alku näkyy myös uutena ruokakautena Mihaililla. Siinä missä talvi on tapeltu että poika suostuisi uskomaan ettei se näivety, vaikka söisi välillä muutakin kuin lihaa, nyt se koettaa pölliä kädestä niin vesimelonit kuin herneetkin. Kesällä pääsee sitten itsekin ottamaan pojan kanssa rennommin, kun moniin ruokatoiveisiin voi suostua hyvillä mielin sen sijaan että joutuu toistuvasti ottamaan vastaan tömistelyjä ja katsomaan peppua, kun kuppi ei täytykään siihen malliin kuin poika toivoisi. Turun kauppatori hevi-tarjouksineen onkin meille molemmille oikea aarreaitta, josta on kiva hakea itselle väriä pöytään ja Miikkikselle tuliaisia.


Viikon päästä myös Miikkiksen hyönteisbuffet laajenee. Sen lisäksi että ulkoa on jo alkanut löytyä lehtokotiloita, yhteenmuuton myötä myös torakka- ja sirkkalaatikot tulevat olemaan saman katon alla jauhomatolaarien lisäksi, samoin kuin muut vaihtelevammat ruokahyönteisatsit sotilaskärpäsineen. Eli jatkossa lihanameistakin aiempaa isompi osa on helpompi korvata hyönteisillä. Niitä on jo koitettu tarjota vähän freteillekin, mutta Mitella oli ainoa joka osoitti jotain mielenkiintoa, ja sekin vähän lässähti jättijauhiksen purtua likkaan tassuun. Eli näillä näkymin Miikkis saa nauttia ötönsä ilman että fretit koittaisivat ne pölliä.

Miksei aina vain voisi olla kesä <3  Joskin Jussi jo nyt muistelee kaiholla Esterin kaunista talviturkkia. Neidillä kun on vähän tapana tiputtaa karvat myös hännästään.

1 kommentti:

  1. Meillä on koitettu sekä kuivattuja että eläviä, mutta freteistä maailma on täynnä huomattavasti kiinnostavampiakin sapuskavaihtoehtoja :D Mutta pääasia että Miikkis ainakin tykkää <3 Se kun on noista muutenkin ainoa, jolle paino tahtoo olla ongelma, jos ruoka on liian energiapitoista.

    Vaikka se varmasti vaihtaisikin mielellään kaikki maailman torakat Snurren raksukippoon ;D

    VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI