Älä tue pentutehtailua

perjantai 22. tammikuuta 2016

Kevät lähestyy ja fretit käynnistelevät pikkuhiljaa kiimojaan. Samaan aikaan pentukuume monilla kasvaa, ja perehtyminen suunniteltuihin yhdistelmiin on käynnissä. Nyt onkin hyvä hetki kaivaa taas Mantan vanha kampanjakuva esille (Mantan aihetta käsittelevä blogipostaus löytyy täältä) ja muistuttaa, että sitä pentua ei kannata hankkia mistä tahansa.


Siihen miksi riskiväreiksi laskettavia värejä ei juurikaan kasvateta Suomessa on syynsä ja ne syyt ovat terveydelliset. Vaikka mustasilmäinen valkoinen olisi itsestä kuinka hieno tahansa, tuskin kukaan haluaa tietoisesti tukea sellaisten eläinten kasvatusta, joista 75% ovat kuuroja? Ulkomailta tulevan eläimen kohdalla ostajan on aina syytä varmistaa, mitä papereita ja rokotuksia eläin oikeasti tarvitsee, vaikutti myyjä kuinka pätevältä tahansa. 

Vaikuttavatko frettien terveysasiat ja tuontimääräykset sekavilta? Siinä tapauksessa ensimmäinen eläin kannattaa hankkia Suomesta liiton hyväksymältä viralliselta kasvattajalta. Silloin voi unohtaa nämä asiat hetkeksi, ja keskittyä rauhassa tutustumaan uuteen perheenjäseneen ja sen perushoitoon kasvattajan tuen saattelemana. Sen riskivärisen voi hankkia vaikka sitten myöhemmin aikuisena kodinvaihtajana, jos sellainen on pakko saada.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI